فوری
به گزارش پترومتالز، مجمع عمومی سالیانه صاحبان سهام شرکت فولاد خوزستان (فخوز) برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند 1401 امروز با حضور 73 درصدی سهامداران این شرکت برگزار و در انتها با تقسیم سود 25 تومانی به ازای هر سهم پایان یافت.
در ابتدای این مجمع بخشی از دستاوردهای فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۱ تشریح شد که به شرح ذیل می باشد:
فولاد خوزستان همچنین در سالی که گذشت به افتخارات زیر دست یافته است:
امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در مجمع عمومی سالیانه این شرکت اظهار داشت: بالغ بر ۷۰ درصد تولید فولاد دنیا در حال حاضر به روش کوره بلند است اما در ایران به واسطه مزیت منابع گاز و تولید آهن اسفنجی، بیش از ۸۰ درصد تولید فولاد کشور به روش کوره قوس الکتریکی است.
به گفته ابراهیمی تولید فولاد ایران که قبل از انقلاب ۱.۸ میلیون تن بوده، در سال ۲۰۲۲ به ۳۰.۶ میلیون تن رسیده است.
وی با بیان اینکه صنعت فولاد ایران باید از کویرمحوری به دریامحوری حرکت کند گفت: بخشنامههای خلقالساعه، چالش انرژی، فراهم نبودن زیرساختهای کافی در حوزه حمل و نقل و عدم توازن در زنجیره فولاد، مهمترین چالشهای صنعت فولاد ایران است.
مدیرعامل فولاد خوزستان تصریح کرد: محدودیتهای برق در دو سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ باعث از دست رفتن ۱۲ میلیون تن تولید شد و حدود ۶ میلیارد دلار به صنعت فولاد زیان تحمیل کرد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود خاطرنشان کرد: تنها ۹.۶ درصد برق تولیدی کشور در صنعت فولاد مصرف میشود.
ابراهیمی یادآور شد: فاز گازی نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی فولاد خوزستان تا یک سال و نیم آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی عدم دسترسی پایدار به برق و افزایش شدید نرخ آن را یکی از ریسکهای صنعت فولاد ایران عنوان کرد و افزود: با بخشنامه اخیر، قیمت گاز صنعت فولاد نسبت به سال ۹۷، تقریبا ۳۰ برابر شده است.
وی ضمن تاکید این نکته که فولاد خوزستان از مرحله استخراج تا محصول نهایی را دستور کار دارد تصریح کرد: فولاد خوزستان در صورتی که موفق به تملک فولاد اکسین نشود، یک واحد نورد گرم احداث خواهد کرد.
مدیرعامل فولاد خوزستان با بیان اینکه در دوره محدودیتهای برقی، تهدید را به فرصت تبدیل کردیم گفت: در این مدت توانستیم ظرفیت تولید فولاد خوزستان را از ۳.۸ میلیون تن به ۴ میلیون تن افزایش دادیم. همچنین درآمد فروش شرکت فولاد خوزستان در سال گذشته در نتیجه افزایش تناژ فروش، ۶ درصد افزایش یافت که این افزایش درآمد فروش در سال گذشته ناشی از افزایش تولید این شرکت بوده است.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود در جمع سهامداران تصریح کرد: شرکت فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۱، در میان شرکتهای فولادی کمترین افزایش بهای تمام شده را داشت.
وی با اشاره به نرخ فروش شمش در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ گفت: به دلیل رکود بازارها تنها یک درصد افزایش نرخ شمش را در سال گذشته نسبت به سال قبل تر داشتیم.
وی اشاره ای به پروژه های زیست محیطی فولاد خوزستان نیز داشت و اظهار کرد: فولاد خوزستان پروژههای زیستمحیطی بسیاری زیادی را در دست اجرا دارد و سرمایهگذاری سنگینی در دو سال اخیر در حوزه محیطزیست انجام داده است. پروژه بازچرخانی پساب صنعتی برای نخستین بار در کشور در فولاد خوزستان افتتاح شد. پروژه توری باد برای نخستین بار در کشور در فولاد خوزستان در سال جاری افتتاح میشود و این پروژه مورد تقدیر سازمان محیط زیست قرار گرفته است.
ابراهیمی گفت: فولاد خوزستان و فولاد شادگان در سال جاری نیز آزمون استخدامی برگزار خواهند کرد.
وی ارزش روز ۱۸۰ پروژه جاری فولاد خوزستان را بالغ بر ۴۰ هزار میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: مگامدول آهن اسفنجی زمزم ۳ در شهریور یا مهرماه سال جاری افتتاح خواهد شد. این واحد، بزرگترین مگامدول آهن اسفنجی در کشور است. واحد فولادسازی فولاد شادگان نیز در نیمه دوم سال جاری افتتاح خواهد شد.
در ادامه این مجمع مومنزاده رئیس مجمع عمومی سالیانه شرکت فولاد خوزستان گفت: ترازنامه شرکت فولاد خوزستان در سال گذشته رشد ۵۰ درصدی داشته است.
وی خاطرنشان کرد: فولاد خوزستان به جای رشد، جهش فعالیتهای تولیدی، سودآوری و اشتغال را در دستور کار قرار داده که تیم مدیریتی فعلی عملکرد بسیار موفقی داشته و موجبات رضایت سهامداران و کارکنان شرکت و تمام ذینفعان را فراهم کرده است. مهندس ابراهیمی و همکاران ایشان با مدیریت جهادی، جهش را در فولاد خوزستان رقم زدهاند و در سالیان آینده ثمرات این جهش، مشهودتر خواهد بود.
از نکات قابل توجه این جمع رضایت بازنشستگان از مدیریت شرکت فولاد خوزستان بود. این بازنشستگان در پس از تصویب صورتهای مالی، در بخش پرسش و پاسخ، از مدیریت شرکت فولاد خوزستان ابراز رضایت کردند و بهطور ویژه از زحمات مهندس ابراهیمی مدیرعامل این شرکت تشکر و قدردانی کردند.
همچنین در پاسخ به یکی دیگر از سهامداران عنوان شد که ظرفیت تولید آهن اسفنجی پروژه زمزم ۳، ۱ میلیون و ۷۶۰ هزارتن است که این ظرفیت قابل ارتقاء به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن است. علاوه بر این ذکر شد، پروژه زمزم ۳ با سرعت مناسبی در حال اجرا است و از این واحد قطعا تا پایان مهرماه سال جاری، آهن اسفنجی بهعنوان محصول تولیدی گرفته خواهد شد. هیچ مشکلی در اجرای این پروژه عظیم وجود ندارد.
در خاتمه نیز در مجمع عمومی سالیانه شرکت فولاد خوزستان برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱، تقسیم سود نقدی ۲۵ تومانی به ازای هر سهم به تصویب سهامداران این شرکت رسید.
گفتنی است، کل سود قابل تقسیم فولاد خوزستان حدود ۶۷۰۰ میلیارد تومان بوده است. ۷۲ درصد سود قابل تقسیم، در مجمع این شرکت به عنوان سود نقدی به سهامداران تعلق گرفت. بدین ترتیب، در مجمع فخوز ۴۷۰۰ میلیارد تومان سود نقدی بین سهامداران تقسیم شد.
در این مجمع که بیش از ۷۳ درصد سهامداران حضور داشتند، صورتهای مالی این شرکت نیز به تصویب سهامداران آن رسید.
گزارش:محسن بیات احمدی
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=10226