enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

پیش‌ بینی قیمت ها در بازار فولاد ایران در هفته جاری (۷ تا ۱۳ مرداد)

به گزارش پترومتالز، در هفته منتهی به ۶ مرداد در مجموع شاهد افت اندک قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۱۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۰.۴ درصد کاهش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به حدود ۲۳۹۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۲۹۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۵۳۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.

از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار به‌طور میانگین ۱۱۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۴.۴ درصد کاهش یافته است.

در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۱۳۷۰ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۳۲۹۳ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۲۸ تیر ۱۴۰۲، کاهش ۶۳۳ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۲.۹ درصدی داشت.

در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۹۱۴۵ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۰۸۶۸ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۲۶ تیر ۱۴۰۲، ۲۰۹ تومان به ازای هر کیلو یا ۱.۱ درصد کاهش یافت.

فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۳۰ تیر ۱۳.۷ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۱.۶ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۲۹ درصد حجم عرضه‌ شده میلگرد و ۷۷ درصد حجم عرضه شده شمش، معامله شد.

در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۴۰۰ تومانی (۰.۸ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۴۷۸۰۰ تومان به ۴۸۲۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با افزایش اندک ۱۶ تومانی در هفته گذشته به ۳۷۵۲۵ تومان رسید.

برای بازار داخلی فولاد پیش‌بینی می‌شود که در هفته پیش رو شاهد ثبات نسبی توأم با برخی نوسانات منفی قیمت‌ها در بازار فولاد باشیم. از هفته گذشته دو عامل جدید وارد بازار شده است که باعث خواهد شد شرایط نقدینگیِ در گردش در بازار فولاد اندکی بهبود یابد. اولین عامل مجاز بودن شرکت‌های بازرگانی به خرید شمش فولادی از بورس کالا و غیربهین‌یابی شدن خرید شمش است. عامل دوم نیز بازگشت عرضه‌های اعتباری به بورس کالا است. این دو عامل باعث بهبود نسبی شرایط بازار فولاد در مقایسه با شرایط پیشین خواهند شد و تنگنای نقدینگی که بازار با آن مواجه است را اندکی بهبود خواهند داد. با این وجود، بازار فولاد خصوصاً در بخش شمش و مقاطع طویل فولادی دچار تقاضای ضعیف و مازاد عرضه است و بعید است دو عامل جدید باعث رفع کلی شرایط رکودی حاکم بر این بازار شوند. به باور ما فضای بازار فولاد از حیث رشد تقاضا، تنها اندکی بهبود خواهد یافت و بهبود بیشتر در این بازار نیازمند حضور قدرتمندتر تقاضا در این بازار است.

منبع: فراطرح فولاد

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=10404

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × سه =