فوری
به گزارش پترومتالز، در هفته منتهی به ۲۰ مرداد شاهد افزایش قیمتها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۷۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲.۹ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین به حدود ۲۴۵۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۳۱۵۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۵۷۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲ درصد کاهش یافته است.
در روز چهارشنبه هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۲۱۲۰ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۴۱۱۱ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۱۴ مرداد ۱۴۰۲، افزایش ۴۲۹ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۲ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۹۸۷۵ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۱۶۶۴ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۹ مرداد ۱۴۰۲، ۴۱۲ تومان به ازای هر کیلو یا ۲.۱ درصد افزایش یافت.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۶ مرداد ۱۱.۶ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۱.۳ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۱۹ درصد حجم عرضهشده میلگرد و ۸۸ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد.
در هفته گذشته در مجموع شاهد کاهش ۱۲۰۰ تومانی (۲.۴ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۴۹۲۰۰ تومان به ۴۸۰۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با افزایش اندک ۴۹ تومانی در هفته گذشته به ۳۷۵۹۷ تومان رسید.
برای بازار داخلی فولاد پیش بینی میشود که در هفته پیش رو شاهد کاهش نسبی قیمتها باشیم. دلیل این امر اصلاح نرخ ارز در بازار آزاد است که در پی توافق ایران و آمریکا برای آزادی زندانیان و آزادسازی ۶ میلیارد دلار از داراییهای مسدودشده ایران در کره جنوبی آغاز شده است. احتمالاً خبر این گشایش ارزی، کاهش نسبی قیمتها در بازار ارز و بازارهای کالایی را درپی داشته باشد. پیش از این خبر، بازار فولاد وارد فاز جدیدی شده بود که ما آن را با تقاضای متوسط برای محصولات میانی شامل شمش فولادی و آهن اسفنجی و تقاضای ضعیف برای محصولات نهایی خصوصاً مقاطع طویل فولادی شرح دادیم. محرک ورود بازار فولاد به این فاز نیز مجاز شدن عرضههای اعتباری شمش و همچنین امکانپذیر شدن خرید شمش از بورس کالا برای تمام دارندگان کدهای بورسی و همزمان تقاضای مصرفی ضعیف برای محصولات طویل فولادی بود. در هر صورت، عرضههای اعتباری نتوانست به تحریک تقاضا برای میلگرد در بورس کالا منجر شود و پیشبینی این است که با تحولات سیاسی اخیر شاهد اصلاح نسبی قیمتها در بازار فولاد باشیم. البته بازارساز نیز ممکن است با کاهش تعداد عرضههای اعتباری شمش، بار دیگر در بازار فولاد به ایفای نقش بپردازد.
منبع: فراطرح فولاد
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=10804