فوری
به گزارش پترومتالز، در هفته منتهی به ۲۷ مرداد شاهد افزایش نسبی قیمتها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۱۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۰.۶ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین به حدود ۲۴۶۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۳۳۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۶۰۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۳۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱.۴ درصد کاهش یافته است.
هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۲۴۳۰ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۴۴۴۸ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۱۸ مرداد ۱۴۰۲، افزایش ۳۰۸ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۳۹ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۰۲۰۱ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۲۰۱۹ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱۶ مرداد ۱۴۰۲، ۳۲۶ تومان به ازای هر کیلو یا ۱.۶ درصد افزایش یافت.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۰ مرداد ۱۱.۳ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۱ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۸ درصد حجم عرضهشده میلگرد و ۸۷ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد. همانطور که پیشتر ذکر کردیم بازار فولاد در حال حاضر در فاز تقاضای متوسط برای محصولات میانی (آهن اسفنجی و شمش) و تقاضای بسیار ضعیف برای محصولات فولادی ساختمانی قرار دارد.
در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۳۰۰ تومانی (۰.۶ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۴۸۰۰۰ تومان به ۴۸۳۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با کاهش اندک ۳۳ تومانی در هفته گذشته به ۳۷۵۶۴ تومان رسید.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در هفته پیش رو شاهد ثبات نسبی قیمتها باشیم. بازار فولاد ایران در حال حاضر وضعیت شکنندهای پیدا کرده است چرا که با عرضههای اعتباری و غیربهینیابی شدن خرید شمش فولادی، در دو بخش آهن اسفنجی و شمش، تحریک تقاضای خوبی صورت گرفته و قیمت این دو محصول افزایش یافته و همزمان خرید آنها نیز رونق قابل قبولی دارد. اما از سوی دیگر، تقاضای مصرفی برای محصولات طویل فولادی خصوصاً میلگرد بسیار ضعیف است و تقاضای سرمایهای نیز در بازار محصولات فولادی به حداقل رسیده است. افزایش قیمت شمش فولادی، باعث افزایش قیمت میلگرد شده اما معاملات رونق ندارد و بهمعنای واقعی کلمه در بخش میلگرد با رکود و ضعف تقاضا روبرو هستیم. این وضعیت در درازمدت نمیتواند تداوم داشته باشد. حجم معاملات میلگرد در بورس کالا بسیار ضعیف است که این امر باعث انباشته شدن محصولات در انبار کارخانهها میشود و بازارساز دیر یا زود احتمالاً به سراغ راهکارهایی برای افزایش حجم معاملات میلگرد خواهد رفت. شاید بازارساز تعداد عرضههای اعتباری شمش را کاهش دهد. از سوی دیگر، باید بدانیم که محدودیتهای برقی هنوز رفع نشده و سطح تولید کارخانجات بزرگ تولیدکننده شمش بالا نیست.
منبع: فراطرح فولاد
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=11072