فوری
به گزارش پترومتالز، در هفته منتهی به ۱۰ شهریور شاهد ثبات قیمتها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار تغییری نداشت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین ۲۴۷۵۰ تومان به ازای هر کیلو بود. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۳۳۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۶۰۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۲۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱ درصد کاهش یافته است.
هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۲۸۵۴ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۴۹۱۱ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۱ شهریور ۱۴۰۲، افزایش ۳۳۵ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۵ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۰۳۱۶ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۲۱۴۴ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۳۰ مرداد ۱۴۰۲، افزایش ۱۱۹ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۶ درصدی را نشان میدهد.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۳ شهریور ۱۱.۵ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۲.۵ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۱۴ درصد حجم عرضهشده میلگرد و ۸۷ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد.
در هفته گذشته در مجموع شاهد ثبات نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار در ابتدا و انتهای هفته گذشته ۴۸۴۰۰ تومان بود. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با کاهش اندک ۷ تومانی در هفته گذشته به ۳۷۵۳۶ تومان رسید.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در هفته پیش رو شاهد ثبات نسبی قیمتها باشیم. در بازار مقاطع طویل فولادی به معنای واقعی کلمه با «گره معاملاتی» روبرو هستیم؛ این «گره معاملاتی» به این دلیل ایجاد شده که قیمت میلگرد بسیاری از مبادی در بازار پایینتر از بورس کالا است و میلگرد در بورس کالا تقاضای حداقلی دارد. قیمتهای پایه میلگرد در بورس کالا با واقعیات بازار همخوانی ندارد. از سوی دیگر، محدودیتهای برق، غیربهینیابی بودن خرید شمش فولادی و تا حدی عرضههای اعتباری باعث شده است تا معاملات شمش در بورس کالا، رونق نسبی داشته باشد. نحوه معاملات شمش در بورس کالا به نحوی است که به قیمت پایه میلگرد و همینطور آهن اسفنجی در بورس کالا، اجازه اصلاح نمیدهد و این امر باعث ایجاد رکود در بازار مقاطع طویل فولادی و حاکم شدن فضای صبر و انتظار بین فعالان بازار شده است. باید دید آیا با رفع محدودیتهای برق در هفتههای آینده، بازارساز سیاستی جدید را برای قیمتهای پایه عرضه در بورس کالا پیش میگیرد یا خیر.
منبع: فراطرح فولاد
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=11444