فوری
به گزارش پترومتالز، استیلمینت طی مقالهای به شدت انتشار دیاکسید کربن توسط صنعت فولاد هند پرداخته و نوشته است که شدت انتشار دیاکسید کربن توسط بزرگترین فولادسازان هند ۱۲ درصد بیش از میانگین شدت جهانی انتشار کربن در فولادسازی از طریق مسیر کوره بلند است. نکته قابل توجه این است که حتی شدت انتشار کربن در فولادسازیِ مبتنی بر آهن اسفنجی در هند از کوره بلند نیز بیشتر است!
در هند، بخش آهن و فولاد بسیار انرژیبر است و ۲۵ درصد از کل مصرف انرژی صنعتی را به خود اختصاص داده است. شدت انتشار دیاکسید کربن در روش تولید کوره بلند در هند ۲.۵ تا ۲.۷ تن دیاکسید کربن به ازای هر تن تولید فولاد خام است. شایان ذکر است که میانگین جهانی شدت انتشار دیاکسید کربن توسط فولادسازی ۲.۳۲ تن دیاکسید کربن به ازای تولید هر تن فولاد خام است.
این بدان معناست که بزرگترین تولیدکنندگان فولاد هند (نظیر تاتا استیل، JSW Steel و SAIL) دارای میانگین شدت انتشار ۲.۶ تن دیاکسید کربن به ازای هر تن تولید فولاد خام هستند که ۱۲درصد بیشتر از شدت متوسط جهانی از طریق مسیر کوره بلند است.
دلایل اصلی عقب ماندن هند در کاهش ردپای کربن در تولید فولاد، کیفیت نسبتاً ضعیف مواد خام و استفاده آهسته از تمهیدات افزایش بهرهوری است. کارشناسان به استیلمینت گفتند که ضریب نفوذ بهترین فناوریهای موجود در هند تنها ۳۰ درصد است، در حالی که هزینههای تحقیق و توسعه در شرکتهای فولادی هند همچنان اندک باقی مانده است.
در سطح جهانی، تولیدکنندگان فولادی که کمترین میزان انتشار کربن را دارند، معمولاً از مزیت دسترسی در مقیاس بزرگ به قراضه بازیافتی برای ذوب در کورههای قوس الکتریکی برخوردارند. طبق برآوردها، فولادسازیِ ۱۰۰ درصد مبتنی بر قراضه دارای کمترین شدت انتشار دیاکسید کربن است. تولید فولاد مبتنی بر قراضه در کورههای قوس الکتریکی دارای شدت انتشار تنها ۱.۱ تا ۱.۳ تن دیاکسید کربن به ازای هر تن تولید فولاد خام است.
علاوه بر این، در دسترس بودن انرژی تجدیدپذیر در مقیاس بزرگ و مواد خام با کیفیت بالا نیز پیشنیازی برای شدت کمتر انتشار دیاکسید کربن است. در دسترس بودن گاز طبیعی نیز برای کاهش وابستگی به زغال سنگ ضروری است.
جایگزینی قراضه با آهن اسفنجی منجر به انتشار بیشتر دیاکسید کربن بسته به نوع انرژی مورد استفاده در تولید آهن اسفنجی میشود. مسیر تولید فولاد با آهن اسفنجیِ مبتنی بر زغال سنگ (همراه با ذوب الکتریکی) که در هند مورد استفاده قرار میگیرد، شدت انتشار کربن بالاتری نسبت به مسیر کوره بلند دارد. در روش تولید فولاد از مسیر آهن اسفنجی مبتنی بر زغال سنگ، شدت انتشار کربن ۳ تا ۳.۱ تن دیاکسید کربن به ازای هر تن تولید فولاد خام است!
در اینفوگرافیک بالای صفحه، میزان انتشار دیاکسید کربن توسط فولادسازان بزرگ دنیا با هم مقایسه شده است.
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=11930