enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

سربلندی فولاد خوزستان در مصاف با بی‌برقی تابستانه + اینفوگرافیک

محدودیت‌های برق باعث شد در تابستان امسال تولید فولاد در شرکت فولاد خوزستان نسبت به بهار سال جاری ۵۲ درصد کاهش یابد. با وجود این مانع بزرگ در برابر تولید، فولاد خوزستان با همت و تلاشی ستودنی در نیمه نخست امسال جمعاً ۱،۳۹۷،۳۵۶ تن فولاد میانی، آهن اسفنجی و گندله در بازار داخلی به فروش رساند و ۴۹۳،۳۱۴ تن محصول (فولاد میانی و آهن اسفنجی) نیز به بازارهای جهانی صادر کرد. در ۶ ماهه نخست امسال، در نبردی نابرابر با محدودیت‌های برق، فولاد خوزستان ۱،۸۹۰،۶۷۰ تن از نیازهای بازار داخلی و جهانی به انواع محصولات زنجیره فولاد را تأمین کرد. درآمد فولاد خوزستان از محل فروش این محصولات ۳۳،۷۵۶ میلیارد تومان بوده که ۴۲ درصد بیش از نیمه نخست سال گذشته است. همچنین فولادمردان خوزستانی در شرایط محدودیت‌های برق، درایت و سختکوشی را با هم پیوند داده و ۱۸.۱ درصد کل معاملات شمش فولادی در بورس کالا را از آن خود کردند. اینفوگرافیک فوق را ببینید.

گرچه محدودیت‌های برق برای شرکت فولاد خوزستان از اواسط خردادماه سال جاری آغاز شد اما این شرکت در مجموع در بهار امسال موفق به تولید ۹۹۴،۵۹۴ تن فولاد (بیلت، بلوم و اسلب) شد. محدودیت‌های شدید برق باعث شد تا شرکت فولاد خوزستان در تابستان امسال تنها ۴۷۶،۷۰۷ تن فولاد تولید کند. این بدان معناست که تولید فولاد این شرکت در تابستان امسال نسبت به بهار سال جاری، حدود ۵۱۸ هزار تن به واسطه این محدودیت‌ها کاهش یافت.

تولید فولاد در شرکت فولاد خوزستان در نیمه نخست سال جاری به ۱،۴۷۱،۳۰۱ تن رسید. محدودیت‌های برق باعث شد تا در نیمه نخست امسال، تولید از دست‌رفته فولاد خوزستان نسبت به هدف برنامه‌ریزی‌شده به ۵۴۰ هزار تن برسد که عدد بسیار بالایی محسوب می‌شود. با توجه به قیمت‌های موجود در بازار جهانی برای فولاد میانی (قیمت ۴۷۵ دلار به ازای هر تن)، ارزش تولیدات از دست رفته فولاد خوزستان در نیمه نخست سال جاری به واسطه محدودیت‌های برق به بیش از ۲۵۶ میلیون دلار می‌رسد.

با وجود این محدودیت‌های شدید، فولاد خوزستان با تلاشی وافر سعی کرد نیاز بازارهای داخلی و جهانی به انواع محصولات زنجیره فولاد را با تمام توان تأمین کند. اگر محدودیت برق برای فولاد خوزستان وجود نمی‌داشت با جهش تولید، تأمین بیشتر نیازهای داخلی و جهش صادرات، منافع قابل توجهی نصیب اقتصاد ایران می‌شد؛ منافعی که محدودیت‌های برق بخش قابل توجهی از آن‌ها را از اقتصاد کشور سلب کرده است.

همچنین بنا به آمار، حجم معامله فولاد (شمش فولادی و اسلب) و آهن اسفنجی شرکت فولاد خوزستان در رینگ داخلی بورس کالا در نیمه نخست امسال به حدود ۱،۰۰۰،۰۰۰ تن رسید که نشان دهنده موفقیت این شرکت در عرصه رقابتی بازار فولاد با وجود دشواری های محدودیت مصرف برق است‌.

این موفقیت ها نشان می دهد در صورتی که محدودیت بیرونی برق نبود با تحقق برنامه ریزی های صورت گرفته و تولید پیش بینی شده، سودآوری شرکت در نیمه نخست سال بسیار بیشتر از میزان کنونی بود و این واقعیتی است که در تحلیل و ارزیابی عملکرد شرکت می بایست به آن توجه نمود.

فولاد خوزستان همزمان با اجرای پروژه هایی برای پایداری تولید مثل احداث نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی سیکل ترکیبی و سرمایه گذاری های توسعه ای، توانسته جایگاه قابل ملاحظه ای در معاملات شمش فولادی و اسلب و آهن اسفنجی در رینگ داخلی بورس از آن خود کند که مایه امیدواری است و تدابیر مدیریتی برای حضور موثر در رقابت بازار فولاد در کنار سرمایه گذاری های کلان و آینده نگرانه را نشان می دهد.

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=12369

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × یک =