فوری
به گزارش پترومتالز، در هفته منتهی به ۲۱ مهر شاهد افزایش قیمتها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲.۱ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین به ۲۴۵۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۳۳۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۵۷۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲ درصد کاهش یافته است.
هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۲۰۵۳ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۴۰۳۸ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۱۲ مهر ۱۴۰۲، ۳۱۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱.۴ درصد افزایش یافت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۹۴۴۱ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۱۱۹۱ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱۰ مهر ۱۴۰۲، افزایش ۳۹ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۲ درصدی را نشان میدهد.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱۴ مهر ۱۲.۱ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۳.۴ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۳۸ درصد حجم عرضهشده میلگرد و ۷۹ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد.
در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۱۶۰۰ تومانی (معادل ۳.۲ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۴۹۶۰۰ تومان به ۵۱۲۰۰ تومان رسید.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در هفته پیشرو شاهد نوسان قیمتها در محدودهای نه چندان بزرگ باشیم. در کوتاهمدت و ظرف هفتههای پیشرو، بازار فولاد بیشتر متأثر از نرخ ارز خواهد بود و بازار ارز نیز با حساسیت تحولات خاورمیانه و تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه را دنبال میکند. این روزها، بازار فولاد بسته به نوع محصولات وضعیت متفاوتی دارد؛ بازار آهن اسفنجی پیش از موعد و با نگرانی فعالان بازار نسبت به محدودیتهای گاز، داغ شده است. در بازار شمش، عرضه و تقاضا وضعیت نسبتاً متعادلی را دنبال میکنند و در سوی دیگر، در بازار محصولات طویل فولادی خصوصاً میلگرد همچنان با ضعف تقاضا و رکود روبرو هستیم. به جز مولفه نرخ ارز، پیشبینی میشود در میانمدت (ماههای پیشرو)، محدودیتهای گاز نیز به عاملی کلیدی در بازار فولاد تبدیل و باعث افزایش نسبی قیمتها شود.
منبع: فراطرح فولاد
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=12670