enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

پیش‌ بینی قیمت ها در بازار فولاد ایران در هفته جاری (۴ تا ۱۰ آذر)

به گزارش پترومتالز، در هفته منتهی به ۳ آذر همان‌‌‌طور که پیش‌بینی کرده بودیم، شاهد ادامه یافتن روند نزولی قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار ۲۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۰.۹ درصد کاهش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به ۲۲۷۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۰۸۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۳۵۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.

از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار به‌طور میانگین ۲۱۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۹.۲ درصد کاهش یافته است.

هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۰۸۵۸ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۲۷۳۵ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۲۴ آبان ۱۴۰۲، ۲۶۷ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱.۳ درصد کاهش یافت.

در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۸۵۳۲ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۰۲۰۰ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۲۲ آبان ۱۴۰۲، کاهش ۵۴ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۳ درصدی را نشان می‌دهد.

فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۶ آبان ۱۳.۷ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۲.۵ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۴ درصد حجم عرضه‌شده میلگرد و ۲۷ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد.

در هفته گذشته در مجموع شاهد کاهش ۶۰۰ تومانی (معادل ۱.۲ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۰۷۰۰ تومان به ۵۰۱۰۰ تومان رسید.

برای بازار داخلی فولاد پیش بینی می‌شود که در هفته پیش‌رو باز هم شاهد ادامه یافتن وضعیت رکودی و برخی کاهش قیمت‌ها باشیم. تقاضا برای شمش و محصولات طویل فولادی در بورس کالا به شدت ضعیف است و همزمان حجم عرضه‌ها در بازار نیز هفته به هفته افزایش می‌یابد. تقاضای مصرفی به دلیل رکود بخش مسکن به پایین‌ترین حد در سال‌های اخیر رسیده و به علت ثبات بازار ارز، تقاضای سرمایه‌ای نیز به کلی در بازار فولاد دیده نمی‌شود. همزمان با این وضعیت تقاضا، بازار داخلی به حالت اشباع رسیده است و به دلیل رکود در بازار میلگرد کشورهای همسایه، مازاد عرضه در بازار فولاد داخلی در ماه‌های اخیر تشدید نیز شده است. تا زمانی که مولفه‌های بازار فولاد در هر دو سمت عرضه و تقاضا به همین سبک و سیاق باشند، انتظار نمی‌رود که وضعیت رکودی حاکم بر بازار تغییر کند. احتمالاً تا پیش از محدودیت‌های مصرف گاز صنایع فولاد، این جو رکودی سنگین در کوتاه مدت در بازار فولاد ادامه داشته باشد.

منبع: فراطرح فولاد

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=13887

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − شش =