فوری
دوازدهمین کنفرانس و نمایشگاه ملی سازه و فولاد و اولین کنفرانس ملی نوردکاران فولادی در روزهای ۲۰ تا ۲۲ آذرماه ۱۴۰۲ در مرکز همایشهای بینالمللی هتل المپیک به همت انجمن سازههای فولادی ایران برگزار شد. در این دوره از کنفرانس بیش از ۱۱۵ شرکت، نهاد و مجموعه مرتبط مشارکت داشتند که رشد بیش از ۱۰۰ درصدی نسبت به دوره قبل را نشان میدهد. همچنین مجموعه نوردکاران فولادی ایران امسال برای نخستین بار در کنار انجمن سازههای فولادی ایران در این رویداد سالانه حضور پیدا کرد.
به گزارش پترومتالز به نقل از روابط عمومی انجمن سازههای فولادی ایران، این رویداد بهعنوان مهمترین و بزرگترین کنفرانس و نمایشگاه تخصصی حوزه سازههای فولادی با حضور و مشارکت بیش از ۱۱۵ شرکت و نهاد در بخشهای مختلف صنعتی مرتبط در حوزههای تولیدکنندگان فولاد و صنایع معدنی، سازندگان سازههای فولادی، طراحان و مهندسان مشاور، تولیدکنندگان پیچ و مهره، تولیدکنندگان الکترود و صنایع جوش، تولیدکنندگان و واردکنندگان دستگاهها و تجهیزات صنعتی مرتبط، تولیدکنندگان و پیمانکاران حوزه پوششهای ضد حریق، تولیدکنندگان و سازندگان جرثقیلهای صنعتی و… و همچنین با حضور قابل توجه اساتید، مشاوران برجسته داخلی، دانشجویان مرتبط و متخصصان صنعت سازههای فولادی برگزار شد.
تأکید بر اصلاح الگوی مصرف سازههای فولادی
افتتاحیه دوازدهمین کنفرانس ملی سازه و فولاد و اولین کنفرانس ملی نوردکاران فولادی صبح سهشنبه ۲۱ آذرماه ۱۴۰۲ برگزار شد. دکتر سیامک ایپکچی، دبیر کنفرانس و ريیس انجمن سازههای فولادی ایران در آیین افتتاحیه این کنفرانس گفت: امروز یک اتفاق بزرگ در کشور ما رخ داده است و آن همافزایی میان صنعت و دانشگاه است. به باور انجمن سازههای فولادی ایران امروز راهکار اساسی ساخت مسکن ایمن و ارزان، اصلاح الگوی مصرف سازههای فولادی است. و بر این اساس، شعار امسال این کنفرانس، اصلاح الگوی مصرف سازههای فولادی است.
دکتر علی اکبر آقاکوچک، رئیس کنفرانس ملی سازه و فولاد و اولین کنفرانس ملی نوردکاران فولادی نیز در بخشی از سخنان خود در افتتاحیه این کنفرانس تأکید کرد: در عمران و آبادی کشور، مصالح زیادی میتواند مورد استفاده قرار گیرد که یکی از آنها فولاد است. فولاد میتواند در توسعه نقش بسیاری داشته باشد. آمار نشان میدهد که تولید فولاد در کشور ما رقمی معادل سی میلیون تن است. خوشبختانه ما توانستیم برخی از تولیدات خود را به خارج نیز صادر کنیم. به نظر میرسد که دلیل اصلی استفاده کمتر از سازههای فولادی، اقتصاد و هزینههای نسبتاً بالای آن است. تولیدکنندگان فولاد باید برای کاهش قیمتها تلاش کنند. به نظر میرسد که با توجه به شرایط کشور، امکان کاهش هزینههای تولید فولاد وجود داشته باشد.
همچنین مراسم تجلیل از مهندس احمد خوروش، چهره برجسته نوردی سال ۱۴۰۲ کشور در افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه ملی سازه و فولاد و اولین نمایشگاه ملی نوردکاران فولادی برگزار شد. مهندس احمد خوروش، ريیس هیأت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران در افتتاحیه این کنفرانس تصریح کرد: پیوندی که میان صنعت و دانشگاه ایجاد شده، بزرگترین دستاورد ماست. یکی از دغدغههای کشور در دهههای ۶۰ و ۷۰ نیاز به تامین فولاد از طریق واردات بود، اما در دوره اصلاحات فضا برای بخش خصوصی باز شد و نتیجه آن در پایان دهه ۸۰ نمایان شد و نیاز به واردات فولاد برطرف شد. در ارتباط با مساله سازههای فلزی و سبکسازی، انجمنهای ذیربط میتوانند در بهبود وضعیت صنعت سازههای فولادی نقش به سزایی داشته باشند و بدین ترتیب شاهد تحول در بخش مسکن خواهیم بود.
کمک شرکت ذوب آهن اصفهان به ساخت مسکن ایمن و ارزان
مهندس مهدی کوهی، مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان نیز در بخشی از سخنرانی خود در دوازدهمین کنفرانس ملی سازه و فولاد و اولین کنفرانس ملی نوردکاران فولادی گفت: ذوب آهن در حال عبور از تولیدات سنتی خود است. ذوب آهن اصفهان از جمله با تولید تیرآهنهای بال پهن نقش خود را به عنوان پیشران صنعتی شدن ساختمانسازی در کشور ایفا میکند. تولیدات قبلی ذوب آهن حداکثر در برابر زلزله ۷ ریشتری مقاومت داشت اما محصولات جدید ما در برابر زلزله ۸ تا ۱۲ ریشتری نیز مقاوم است. مادر صنعت فولاد کشور، یعنی ذوب آهن اصفهان آماده است که با تمام توان به کمک بخش ساختمان در کشور بیاید و به ساخت مسکن ایمن و ارزان کمک کند.
دکتر احمد کرمیراد، نماینده انجمن صنفی نیز در بخشی از سخنان خود در افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه ملی سازه و فولاد و اولین نمایشگاه ملی نورد کاران فولادی گفت: باید به سمت ساختمانهای مقاوم در برابر زلزله برویم و ساختمانهای ارزان و در عین حال ایمن بسازیم. ما در منطقه با اختلاف بسیار زیاد و انکارناپذیر، رتبه اول تولید فولاد را داریم. امیدوارم با همکاری انجمنها بتوانیم کالاهای این عرصه را از مبدا به مقصد با بهترین کیفیت و قیمت برسانیم. اگر بتوانیم مشکل مسکن را حل کنیم و آنها را ارزان و مستحکم کنیم کار بزرگی انجام داده ایم.
دولت مصمم به رفع چالش مسکن است
مهندس ارسلان مالکی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل سازمان ملی زمین مسکن در افتتاحیه دوازدهمین کنفرانس ملی سازه و فولاد و اولین کنفرانس ملی نورد کاران فولادی گفت: صنعت فولاد موتور محرکه بخش مسکن به شمار می آید. هرچند که شاید بطور بایستهای جای خود را در بخش مسکن پیدا نکرده است. متاسفانه یک واقعیت تلخ در حوزه مسکن رقم خورده است و ما در وزارت راه دریافتیم که از سال ۹۵ تا ۱۴۰۰ به ازای هر صد خانواری که وجود داشته، ۶۴ واحد ساخته شده است و در ثبت نامی که ما از متقاضیان واجد شرایط در بخش مسکن داشتیم متوجه شدیم که بیش از ۴.۵ میلیون خانوار فاقد مسکن هستند. دولت مصمم است که چالش مسکن را مرتفع کند. برای همین بود که ابرپروژه ساخت مسکن شروع شد. در پایان دولت دوازدهم، موجودی زمینهای در محدوده شهری صفر بود. بنابراین دولت باید مقدماتی را فراهم میکرد تا مشکل بخش مسکن را حل کند. الحاق زمین به محدوده شهرها مراحل پیچیدهای دارد و کار بسیار بزرگی است؛ کاری که در دولت فعلی در حال انجام است. در دولت سیزدهم ممکن است برخی منتقدین، نقدهایی داشته باشند اما اقدامات بزرگی رخ داده است که میتواند از مشکلات مردم در بخش مسکن بکاهد. ما در یک کار جهادی و انقلابی، پروژه ساخت مسکن را پیش میبریم. دولت اعتبار چندانی برای ساخت واحدهای مسکونی ندارد و هر چه قیمت تمام شده واحدها را بیشتر کنیم، فشار مضاعفی به شهروندان میآید. ما باید نظارت خود را بر سازه ها و پروژه ها تقویت کنیم و باید برای کیفیت سازههای فولادی نیز نظام متولی داشته باشیم.
سردار حسین رحیمی، رییس پلیس امنیت اقتصادی فراجا نیز در سخنان خود در افتتاحیه دوازدهمین کنفرانس ملی سازه و فولاد و اولین کنفرانس ملی نورد کاران فولادی گفت: امروز افتخار داریم که بگوییم پلیسی توانمند به نام پلیس امنیت اقتصادی در کنار سایر نیروهای انتظامی وجود دارد. ما حامی تلاشگران عرصه اقتصادی هستیم و در اولین فرصت یک تفاهمنامه برای حمایت از اعضای انجمن تولیدکنندگان سازههای فولادی امضا خواهیم کرد. اگر بخواهیم که در نهضت ملی مسکن به نتیجه برسیم راهش این است که از بخش خصوصی حمایت کنیم.
از برگزاری ۱۹ کارگاه تخصصی تا معرفی چهره برجسته فولادی کشور
برگزاری ۱۹ کارگاه تخصصی ویژه، ارائه مقالات تخصصی، ارائه سخنرانیهای تخصصی در مهمترین موضوعات علمی مرتبط با سازههای فولادی، معرفی مهندس احمد خوروش به عنوان چهره برجسته نوردی سال ۱۴۰۲ کشور در آئین افتتاحیه و همچنین معرفی مهندس مجتبی محبیمهر به عنوان چهره برجسته فولادی سال ۱۴۰۲ کشور در آئین اختتامیه این رویداد، از مهمترین برنامههای دوازدهمین کنفرانس ملی سازه و فولاد و اولین کنفرانس ملی نورد کاران فولادی بود.
در این رویداد، همچنین نشست کارگروه فولادی کمیته ایرانی نرمافزارهای مهندسی (سازمان برنامه و بودجهءمرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی)، پانل بحث و بررسی مبحث دهم مقررات ملی ساختمان، پانل تخصصی نقش صنعت نورد در مهار تورم و رشد تولید و نقش استاندارها در استحکام و بهینهسازی مقاطع نوردشده، پانل تخصصی طراحی لرزهای و بهسازی سازههای فولادی، پانل اتصالات سازههای فولادی، پانل طراحی سازههای فولادی و مختلط، حریق و هوش مصنوعی و پانل اصلاح الگوی مصرفی سازههای فولادی با تکیه بر صنعتیسازی ساخت سازههای فولادی برگزار شد.
اختتامیه باشکوه بزرگترین رویداد صنعت سازههای فولادی ایران
آیین اختتامیه دوازدهمین کنفرانس ملی سازه و فولاد و اولین کنفرانس ملی نوردکاران فولادی عصر روز چهارشنبه ۲۲ آذر بهصورت بسیار باشکوهی و با حضور گسترده فعالان این حوزه برگزار شد.
در ابتدای آیین اختتامیه، گزارش دبیران اجرایی کنفرانس یعنی دکتر سیامک ایپکچی و دکتر احمد کرمیراد قرائت شد. دکتر احمد کرمیراد در این مراسم در بخشی از سخنان خود با ارائه گزارشی اجمالی از این کنفرانس گفت: کنفرانس سازه و فولاد با برنامهریزی ۸ ماهه برگزار شد. امسال بنا بر رشد و توسعه نسبت به سالهای قبل، گذاشته شد. تفاوت دیگر وجود دو دبیر اجرایی بود؛ در حالی که در سال های گذشته تنها یک دبیر اجرایی وجود داشت. فعالان صحنه نورد هم برای اولین بار به کمک ما آمدند تا این کنفرانس به نحو بهتری برگزار شود. دکتر سیامک ایپکچی نیز به عنوان یکی دیگر از دبیران اجرایی گفت: ما در این سه روز به هیچ عنوان احساس خستگی نکردیم. امسال برای اولین بار دو دبیر اجرایی وجود داشت. در بخش علمی حدود ۱۲ مقاله را به صورت مجازی و ۲۰ مقاله را به صورت حضوری داشتیم. امسال برای نخستین بار «پژوهشگر برتر» داشتیم و تصمیم گرفتیم تا از او تقدیر کنیم. همچنین چهره برتر علمی را در حوزه صنعت داشتیم. طرحهای برتر و پایاننامههای برتر را معرفی کردیم و جا دارد که در اینجا از اعضای هيئت مدیره انجمن سازههای فولادی و تیم اجرایی کنفرانس که زحمات زیادی را متقبل شدند، تشکر کنم.
مهندس رامین نصیری مدیرعامل شرکت پادناهور و دکتر احمد موسوی موسس شرکت ایران توحید در اختتامیه این کنفرانس به ایراد سخنرانی و ارائه نقطهنظرات خود پرداختند.
همچنین در آیین اختتامیه دوازدهمین کنگره ملی سازه و فولاد و اولین کنفرانس ملی نوردکاران فولادی ایران، مجتبی محبیمهر به عنوان چهره برجسته فولادی ایران در سال ۱۴۰۲ معرفی شد. مدیر ستاد انتخاب چهره برتر فولادی با اشاره به شاخصهای انتخاب چهره فولادی سال کشور گفت: سن، تجربه و سابقه فلزی و مدرک علمی مرتبط، تخصص، خوشنامی، دستاوردهای حرفهای، سال تاسیس شرکت، فعالیت کنونی و … در این انتخاب نقش داشتند.
همچنین در آیین اختتامیه، کتاب اصول و مبانی طراحی سازههای فولادی اثر دکتر اباذر اصغری به عنوان کتاب سال فولادی کشور، پایاننامه دکتر مهسا سعیدزاده در بخش دکتری تخصصی و پایاننامه علی حاجی کندی در بخش کارشناسی ارشد به عنوان پایاننامههای برتر فولادی سال ۱۴۰۲ کشور و همچنین دکتر سمیرا ابراهیمی به عنوان پژوهشگر برتر فولادی سال ۱۴۰۲ کشور معرفی شدند.
در آئین اختتامیه این کنفرانس از ارکان اصلی طراحی و اجرای طرحهای فولادی سال 1402 کشور در بخشهای مختلف تجلیل به عمل آمد. لازم به توضیح است در برخی از بخشها با توجه به نظر کمیته انتخاب، طرحی معرفی نشد.
در بخش ساختمانی خاص، از پروژه ۲۸ واحدی آگاهی فاتب (کارفرما: معاونت مهندسی و پدافند غیرعامل فراجا – مشاور طراح: دکتر سید رسول میرقادری – پیمانکار و مجری سازه فولادی: شرکت مدیریت مهندسی و ساختمانی ارکان سازه)، در بخش ساختمانی خدماتی، از پروژه بیمارستان سلامت برکت (کارفرما: شرکت سلامت برکت – پیمانکار: شرکت ساختمانی و تأسیساتی تابان شهر، مشاور طراح: گروه مهندسین مشاور ورنر – موزر ، مشاور ناظر: شرکت مهندسین مشاور تدبیر ساحل پارس – مجری سازه فولادی: شرکت های سازور سازه آذرستان، ارکان سازه و پولاد صنعت هگمتان)، در بخش ساختمانی مسکونی، از پروژه روما کیش (کارفرما: شرکت خانه – مشاور طراح: شرکت مقاوم المان سازان – نظارت عالیه و کنترل طرح: مهندس سید علیرضا ملکی – پیمانکار و مجری سازه فولادی: شرکت آکام فولاد – مشاور ناظر: شرکت اسپیدیج)، پروژه five prime (کارفرما: مهندس حسین حاجی شفیعی – مشاور طراح سازه و ناظر عالی سازه: دکتر سید علی رضوی طباطبائی – مجری سازه فولادی: مهندس مهدی حاجی شفیعی – مجری نصب سازه فولادی: مهندس جلیل شیرمحمدی)، پروژه مجتمع مسکونی گرین پارک (کارفرما: علی اصغر جهانیان – مجری سازه فولادی: گروه صنعتی داداسازه – مشاور طراح: مهندسین مشاور بنسار – بردار)، در بخش غیرساختمانی خاص، از پروژه بدنه کشتی نفتکش افراماکس (پیمانکار، مشاور طراح و مجری سازه فولادی: شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا))، در بخش غیرساختمانی صنعتی از پروژه خط کامل اسیدشویی شرکت فولاد امیرکبیر کاشان (کارفرما: شرکت فولاد امیرکبیر کاشان – مشاور طراح: شرکت پترو گاز جهان – پیمانکار: شرکت جهانپارس – مجری سازه فولادی: شرکت پترو فولاد جهان و شرکت آراد) و پروژه نیروگاه بوتیای کرمان (کارفرما: شرکت صبا فولاد جم و شرکت دانیلی پرشیا – پیمانکار و مجری سازه فولادی: شرکت ماشینسازی و سازههای صنعتی آستو) تجلیل شد.
گفتنی است بخش پایانی آیین اختتامیه این رویداد مهم نیز اجرای برنامه توسط استاد علیرضا افتخاری بود.
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=14482