enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

تحلیل بازار فولاد دی ماه ۱۴۰۲

کمبود تقاضا حداقل پنج ماهی است که بازار آهن و فولاد کشور را درگیر خود کرده است اما در دی ماه، بخصوص روزهای پایانی آن، به اوج خود رسید و ترمز بازار فولاد را کشید! اگر در ماه های گذشته با کاهش تقاضای خرید انواع آهن آلات، به ویژه میلگرد مواجه بودیم، این بار، کاهش تقاضا ریشه‌دارتر شد و بازار با کاهش تقاضا برای خرید شمش فولادی روبه رو شده است. در دی ماه، فعالیت نوردکاران به دلیل کمبود نقدینگی کمرنگ تر شد. فولادسازان نیز با کمترین میزان ظرفیت، تولیدات خود را انجام دادند. کاهش عرضۀ شمش در بورس کالای یازدهم دی ماه، اولین افت عرضۀ این محصول طی ماه های گذشته محسوب می‌ شود. در بازار آسیا نیز روز سه شنبه 16 ژانویه (26 دی ماه) کمترین قیمت برای سنگ آهن ثبت شد و شاخص‌‌‌های سهام در آسیا طی یک ‌ماه اخیر به پایین‌‌‌ترین سطح خود رسید.

بازار فولاد در هفتۀ اول دی ماه

دی ماهِ بازار فولاد، با افزایش چشمگیر قیمت ورق سیاه آغاز شد. افت شدید عرضه ورق سیاه از یک سو و عدم عرضه اسلب از طرف فولاد مبارکه و افزایش قیمت اسلب در بورس از سویی دیگر باعث بالا رفتن قیمت این محصولات شد. این افزایش از ابتدا تا نهمین روز ماه ادامه داشت. قیمت رول ورق دو میلیمتر مبارکه در اولین شنبه دی ماه 373000 ریال بود و در آخرین روز کاری هفته اول دی، به 390000 ریال رسید.

همزمان با افزایش قیمت اسلب، شرکت اکسین نیز قیمت ورق‌های خود را افزایش داد. این کمبودها، بر نرخ فروش ورق ‌های سرد تأثیرگذار بود و سبب افزایش اندک قیمت این محصولات نیز شد. ورق گالوانیزه از افزایش قیمت ورق سیاه تأثیر نپذیرفت و نرخ فروش این محصول ثابت ماند. فروش اعتباری برخی از کارخانه‌ها و تقاضای مناسب برای خرید ورق گالوانیزه، از عوامل پیشگیری کنندۀ افزایش قیمت ورق گالوانیزه در هفته‌های ابتدایی دی ماه گزارش شده است.

هفتۀ دوم دی و افزایش واردات سنگ آهن به چین

هفته دوم دی ماه مصادف با آغاز سال نو میلادی 2024 بود. آغاز سال جدید میلادی، با افزایش واردات سنگ آهن به چین و همچنین واردات قراضه به ترکیه همراه بود. واردات بیلت به چین کاهش یافت و در بازار داخلی این کشور، قیمت بیلت 2 دلار کاهش داشت. در این روزها، قیمت ورق های گرم صادراتی فوب دریای سیاه تغییری نداشت. قیمت این محصول در بازار داخلی اروپا و آمریکا نیز بدون تغییر باقی ماند. این در حالیست که قیمت ورق سیاه در بازار ایران، به ویژه ورق های با ضخامت پر مصرف، عمدتاً روند صعودی داشت.

گرانی قیمت پایه اسلب فولادی در هفته سوم دی ماه

خبر گرانی قیمت پایه اسلب فولادی در هفته سوم در بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران نسبت به نرخ صادراتی این محصول، در ابتدای هفته سوم دی ماه منتشر شد. علت این افزایش قیمت را هدف کنترل قیمت مواد اولیه در بازار داخل بیان کردند! گویا مسئولان مربوطه فرمول تعیین قیمت پایه محصولات صنعتی برای عرضه در رینگ فیزیکی را تغییر داده‌اند. فرمولی که بر اساس آن، قیمت‌های محصولات پایه، دیگر بسته به تغییرات و نوسانات نرخ ارز و قیمت های جهانی نباشد! اما تجربه یک‌ سال اخیر نشان داده که چنین تغییراتی به اهداف مورد نظر نرسیده است.

این تغییرات قیمت به اعتراض انجمن نوردکاران به قیمت پایه اسلب (تختال) فولادی برای عرضه در رینگ فیزیکی بورس‌ نسبت داد شده است. انجمن نوردکاران، حجم عرضه اسلب در رینگ فیزیکی بورس‌کالا را مصداق عرضه قطره‌‌‌چکانی و بازارسازی عنوان کرده‌اند. آن‌ها خواهان تغییر شیوه تعیین قیمت پایه اسلب شدند؛ شیوه‌ای که بر اساس آن، نرخ عرضه در بازار داخل بالاتر از قیمت صادراتی این محصول نباشد. در هفته دوم دی ماه، هر کیلوگرم اسلب، با قیمت 20700 تومان در بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران ارائه شده بود. اما با در نظر گفتن فرمول محاسباتی جدید، این محصول 16درصد بالاتر از قیمت قبلی خود عرضه خواهد شد.

هفته چهارم دی ماه و کاهش تولید و عرضه شمش فولاد

کاهش تولید و میزان عرضۀ شمش فولادی، مهم‌ترین خبر بازار فولاد در هفته پایانی دی ماه بود. کاهش تولید البته با کاهش تقاضا برای خرید این محصول پایه توأم بوده است و این یعنی یک رکود سنگین. در این میان، عرضه آهن اسفنجی نیز با کاهش داشت اما چون روند تولید شمش نزولی بود، کمبود آهن اسفنجی آنچنان به چشم نیامد. به طور کلی، فولاد سازان تولیدات خود را با کمترین میزان ظرفیت پیش بردند. نورد کاران نیز گویی به خواب زمستانی رفتند؛ زیرا با کمبود نقدینگی مواجه هستند. در ادامه نگاهی بر تغییرات قیمت تعدادی از مهم‌ترین مقاطع فولادی داریم.

بررسی قیمت میلگرد آجدار کارخانه‌های مختلف طی دی ماه 1402، نشان می‌دهد که قیمت این محصول در برخی برندها افزایشی، در برخی برندها باثبات و در اندکی از برندها با افت ناچیز همراه بوده است. شرکت‌های راد همدان، سیرجان، شاهرود، آناهیتا گیلان، کویر کاشان، نورد گرم سمنان، آریان فولاد و ابرکوه در مورد تمامی سایزهای میلگرد خود، طی دی ماه افزایش قیمت داشتند.

کارخانۀ راد همدان، معمولاً از شرکت‌های پیشرو در بالا بردن قیمت آرماتورهای آجدار در ایران است. در ماه ابتدایی زمستان نیز این شرکت مانند همیشه افزایش قیمت را در مورد آرماتورهای خود در نظر گرفت. آرماتور آجدار قطر 12، استاندارد A3 از قیمت 22111 تومان به 22890 تومان صعود کرد و حدود 779 تومان افزایش قیمت داشت. افزایش قیمت حتی در مورد سایزهایی که استفادۀ کمتری دارند نیز به همین صورت بوده است. میلگرد آجدار قطر 28 راد همدان، استاندارد A3 نیز یک افزایش قیمت 780 تومانی را تجربه کرد.در این ماه، قیمت میلگرد اصفهان، صبا فولاد زاگرس، قائم، پردیس و هیربد با افت ناچیز همراه بوده است. البته افت قیمت برای سایزهای پرکاربردتر، بسیار کم بوده است. میلگرد قطر 12 هیربد، استاندارد A3 از قیمت 21377 در ابتدای ماه، به 21331 تومان رسید. میلگرد آجدار قطر 28 این برند، با استاندارد مشابه، کاهش قیمت 623 تومانی را تجربه کرد. یعنی از قیمت 21514 تومان به 20918 تومان افت پیدا کرد. پرشین فولاد و شاهین بناب از جمله برندهایی هستند که قیمت آماتورهای آجدار خود را تقریباً ثابت نگه داشتند. به عنوان مثال، شرکت شاهین بناب، میلگرد آجدار قطر 8، استاندار A2 را در ابتدای دی ماه به قیمت 21010 تومان و در روزهای پایانی ماه نیز 21010 تومان عرضه کرد.

برای مشاهده تحلیل کامل بازار فولاد در دی 1402 به لینک زیر مراجعه کنید:

https://gereft.com/blog/11966/

 

 

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=15394

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × دو =