فوری
به گزارش اقتصاد، نفت و فلزات نیوز، در هفته منتهی به ۱۸ اسفند، شاهد افزایش قابل توجه قیمتها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۱۱۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۴.۲ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین به ۲۷۳۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۶۲۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۸۴۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۲۳۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۹.۲ درصد افزایش یافته است.
هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۲۴۵۸۲ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۶۷۹۴ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۹ اسفند ۱۴۰۲، افزایش ۷۰۵ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۲.۹۵ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۱۱۵۶ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۳۰۶۰ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۷ اسفند ۱۴۰۲، افزایش ۱۷۳ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۸ درصدی را نشان میدهد.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱۱ اسفند ۱۳.۸ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۶.۲ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۷۳.۵ درصد حجم عرضهشده میلگرد و ۹۶ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد.
در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۲۲۰۰ تومانی (معادل ۳.۸ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۸۴۰۰ تومان به ۶۰۶۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۴۰۱۲۶ تومان است.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در هفته پیشرو همچنان شاهد همراستایی قیمتهای محصولات فولادی با روند قیمتها در بازار آزاد ارز خواهیم بود. در واقع، این هفتهها نرخ ارز به مهمترین عامل تعیینکننده قیمتها در بازار فولاد تبدیل شده است. تا زمانی که بازار ارز به ثبات نرسد و نرخهای تعادلی در این بازار شکل نگیرد، نوسانات قابل توجه قیمتها در بازار فولاد نیز همراستا با بازار آزاد ارز وجود خواهد داشت. علاوه بر این، در حالی که به دهه سوم اسفند و انتهای زمستان وارد میشویم، همچنان محدودیتهای گاز صنایع فولاد برطرف نشده و این امر بر میزان عرضه محصولات فولادی در بازار تأثیر گذاشته است. این کاهش نسبی عرضه محصولات فولادی نیز باعث شده تا حساسیت بازار فولاد به نرخهای ارز در بازار آزاد بیشتر شود.
منبع: فراطرح فولاد
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=16686