فوری
به گزارش اقتصاد، نفت و فلزات نیوز، در هفته منتهی به ۱ تیر، همانگونه که پیشبینی کرده بودیم، شاهد افزایش نسبی قیمتها در بازار آهن بودیم. در هفته گذشته، در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۲۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۰.۷ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) در پایان هفته گذشته بهطور میانگین به ۲۷۵۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۵۹۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۸۶۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار در مجموع تغییری نداشته است و با افزایش قیمتها در هفتههای اخیر، بالاخره بازار فولاد از تورم منفی خارج شد و تورم این بازار به صفر درصد رسید!
هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۲۴۸۱۶ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۶۷۰۳ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۲۳ خرداد ۱۴۰۳، افزایش ۵۴۰ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۲.۲۲ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۲۱۰۰ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۴۳۱۰ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۲۱ خرداد ۱۴۰۳، کاهش ۶۷ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۳ درصدی را نشان میدهد.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۵ خرداد ۹.۵ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۲.۳ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۱۲.۳ درصد حجم عرضهشده میلگرد و ۹۴ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد.
در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۳۵۰ تومانی (معادل ۰.۶ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۸۹۰۰ تومان به ۵۹۲۵۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۴۲۹۰۰ تومان است.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در هفته پیشرو باز هم شاهد افزایش نسبی قیمتها باشیم اما انتظار نداریم که میزان افزایش قیمتها چندان بزرگ باشد. محدودیتهای مصرف برق به مهمترین عامل در بازار فولاد تبدیل شده است. هفته گذشته، میزان مصرف برق در برخی استانها نظیر خوزستان و هرمزگان رکوردشکنی کرد و کل مصرف برق کشور نیز در برخی ساعات به ۷۴ هزار مگاوات نزدیک شد که تقریباً معادل با پیک مصرف در مرداد سال گذشته است. میزان تقاضا برای برق در پایان فصل بهار امسال ۱۲ درصد بیش از سال گذشته است و یکی از دلایل آن، افزایش کمسابقه دمای هوا است. در تابستان امسال میزان کسری برق ۱۰ هزار مگاوات برآورد میشود و انتظار میرود این عامل خصوصاً از طریق ایجاد تنگنا در بخش تولید شمش، از میزان مازاد عرضه موجود در بازار فولاد بکاهد. البته باید خاطرنشان ساخت که بازار فولاد از کسادی و رکود مزمن و ضعف شدید تقاضا رنج میبرد و در صورتی که تقاضای مناسبی در بازار دیده میشد، قطعاً در این فصل از سال میبایست با جهش قیمتها روبرو میشدیم؛ در هر صورت، عامل مصرف ضعیف باعث ایجاد رکود طولانیمدت در بازار داخلی فولاد شده است.
منبع: فراطرح فولاد
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=20953