فوری
به گزارش پترومتالز، ذوب آهن با تولید لحظهای بیش از ۱۶۵ مگاوات برق و تولید سالیانه یک میلیون و ۴۴۵ هزار و ۴۰۰ مگاوات ساعت برق با عدم دریافت برق از شبکه سراسری انرژی، برق خود را به صورت خود تامینی در نیروگاههای خود تولید میکند و تلاش میکند تا باری بر دوش شبکه سراسری نباشد و گاها نیز به شبکه سراسری کمک نیز میکند.
توان اسمی تولید برق این نیروگاهها ۲۴۹ مگاوات، میانگین توان تولید برق آنها ۱۶۵ مگاوات، میزان مصرف گازهای فرآیندی ۴۳۶ هزار متر مکعب بر ساعت، میزان مصرف گاز طبیعی ۴۶ هزار متر مکعب بر ساعت و میزان عدم مصرف گاز طبیعی ۴۸ هزار متر مکعب بر ساعت است.
سه نیروگاه ذوب آهن شامل نیروگاه حرارتی، نیروگاه ۱۱۰ مگاواتی (هاربین) و نیروگاه مرکزی میشود.
نیروگاه حرارتی که در سال ۱۳۶۱ تاسیس شد با هدف تامین برق، تامین آب گرم شبکه شوفاژ و مصرف گازهای فرایندی جهت رعایت الزامات زیست محیطی راه اندازی شد.
نیروگاه ۱۱۰ مگاواتی (هاربین) که در سال ۱۳۹۰ تاسیس شد با هدف تولید برق و مصرف گازهای فرآیندی جهت رعایت الزامات زیست محیطی راه اندازی شد.
نیروگاه مرکزی نیز که در سال ۱۳۴۶ تاسیس شد وظیفه تامین هوای دوشی کوره های بلند، ارسال بخار کک سازی، تامین گرمایش شبکه شوفاژ کل کارخانه، تغذیه آب دیگ های بخار فولادسازی، تامین و تثبیت بخار ۱۶۰۱۰ کارخانه، تولید برق و مصرف گازهای فرایندی جهت رعایت الزامات زیست محیطی تامین کمبود آب بویلرهای نیروگاه حرارتی را دارد.
مسئولیت اجتماعی که این سه نیروگاه برعهده دارند شامل عدم انتشار گازهای فرآیندی (کک و کوره بلند) و کمک به تامین برق شبکه سراسری است و با مصرف گازهای فرآیندی (کک و کوره) در نیروگاه ها علاوه بر کاهش مصرف گاز طبیعی، الزامات زیست محیطی نیز رعایت می شود که همین امر اثرات زیست محیطی خوبی را به همراه دارد.
صرفه اقتصادی که از محل تولید برق حاصل می شود ۲۱ هزار و ۶۸۱ میلیارد ریال سالیانه و از محل تولید عدم مصرف گاز طبیعی یک هزار و ۴۶۰ میلیارد و ۴۶۶ میلیون ریال به صورت سالانه است.
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=21276