فوری
به گزارش اقتصاد، نفت و فلزات نیوز، در هفته منتهی به ۵ مرداد، همانطور که پیشبینی کرده بودیم، شاهد ثبات نسبی توأم با برخی افزایش قیمتها در بازار آهن بودیم. در هفته گذشته، در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۱۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۰.۳ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) در پایان هفته گذشته بهطور میانگین به ۲۸۳۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۶۷۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۳۰۱۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار در مجموع ۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲.۹ درصد افزایش یافته است.
هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۲۶۱۰۸ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۸۷۱۸ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۲۷ تیر ۱۴۰۳، افزایش ۲۳۶ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۹۱ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۳۰۵۸ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۵۳۶۴ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۲۴ تیر ۱۴۰۳، افزایش ۱۷۹ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۸ درصدی را نشان میدهد.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۹ تیر ۱۳.۱ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۳.۲ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۱۲.۳ درصد حجم عرضهشده میلگرد و ۳۵ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد.
در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۱۰۰۰ تومانی (معادل ۱.۷ درصدی) نرخ #دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۷۲۰۰ تومان به ۵۸۲۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۴۴۰۱۶ تومان است.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در هفته پیش رو شاهد ثبات نسبی توأم با برخی نوسان قیمتها خواهیم بود. همچنان مهمترین مولفه تأثیرگذار بر بازار فولاد، محدودیت مصرف برق شرکتهای تولیدکننده محصولات فولادی است. گرمای هوا و همزمان مصرف برق در کشور به بالاترین میزان رسیده و این یعنی محدودیتهای برق صنایع، همچنان در هفته پیشرو در بالاترین سطح خواهد بود. ساعات کاری ادارات دولتی محدود شده و مصرف برق وسایل سرمایشی در کشور تا ۳۵ هزار مگاوات بالا رفته است! اما مولفه مهم دیگر در بازار فولاد، ضعف شدید تقاضای مصرفی خصوصاً برای مقاطع طویل فولادی است. در هفته گذشته، قیمت شمش فولادی در بورس کالا برای چهارمین هفته متوالی در اثر محدودیتهای برق، سقف تاریخی جدیدی را ثبت کرد اما با این وجود، تحت رکود موجود، بیش از ۶۵ درصد حجم کلی عرضههای شمش فولادی مشتری نداشت و این امر در شرایطی رخ داد که حجم عرضههای شمش نیز محدود بود. در واقع، با وجود تأثیرات مخرب قطعی برق بر تولید فولاد کشور، ضعف شدید تقاضا و رکود عمیق بخش ساخت و ساز، مانعی جدی بر سر راه افزایش شدید قیمت محصولات فولادی است. لذا انتظار میرود قیمت محصولات فولادی در هفته پیشرو در دامنه محدودی نوسان کند.
منبع: فراطرح فولاد
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=22908