enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

پیش بینی قیمت ها در بازار فولاد ایران در هفته جاری (۱۰ تا ۱۶ شهریور)

به گزارش اقتصاد، نفت و فلزات نیوز، در هفته منتهی به ۹ شهریور شاهد ثبات قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. در هفته گذشته، در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار تغییری نداشت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) در پایان هفته گذشته به‌طور میانگین به ۲۸۹۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۷۲۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۳۰۳۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.

از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار در مجموع ۱۴۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۵.۳ درصد افزایش یافته است.

هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۲۶۴۲۸ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۹۰۷۰ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۳۱ مرداد ۱۴۰۳، افزایش ۴۴۶ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۷۱ درصدی داشت.

در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۲۳۹۱ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۴۶۳۰ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۲۹ مرداد ۱۴۰۳، کاهش ۱۸۱ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۸ درصدی را نشان می‌دهد.

فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲ شهریور ۱۵.۱ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۸ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا  ۶۵ درصد حجم عرضه‌شده شمش فولادی و ۱۸ درصد حجم عرضه‌شده میلگرد مورد معامله قرار گرفت.

در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۱۱۰۰ تومانی (معادل ۱.۹ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۸۶۰۰ تومان به ۵۹۷۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۴۵۳۹۷ تومان است.

برای بازار داخلی فولاد پیش‌بینی می‌شود که در هفته تقریباً نیمه‌تعطیل پیش‌رو شاهد ثبات نسبی قیمت‌ها توأم با برخی نوسانات خواهیم بود. بازار داخلی فولاد تب و تاب ناشی از شوک قطعی‌های برق در تابستان را تقریباً پشت سر گذاشته و اگرچه محدودیت‌های برق صنایع فولاد هنوز رفع نشده، اما انتظارات فعالان بازار این است که این محدودیت‌ها ظرف هفته‌های آتی رفع خواهد شد و شاهد افزایش عرضه در بازار داخلی خواهیم بود. این انتظارات، خصوصاً باعث کاهش نسبی قیمت شمش فولادی شده که ممکن است در ادامه بر بازار محصولات فولادی نیز اثرگذار باشد. همزمان مشکل قدیمی ضعف تقاضا در بازار داخلی نیز وجود دارد. از آن‌سو، گره‌های صادرات فولاد ایران در حال باز شدن است و با راه‌اندازی بازار توافقی ارز و خروج صادرات فولاد از سامانه نیما، انتظار می‌رود که بخشی از مازاد عرضه موجود در بازار داخلی، راهی بازارهای صادراتی شود. تغییر مرکز ثقل قیمت‌ها از نرخ نیمایی به نرخ توافقی ارز در میان‌مدت احتمالاً به نفع افزایش نسبی قیمت محصولات فولادی در بازار داخلی عمل خواهد کرد.

منبع: فراطرح فولاد

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=24448

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − شش =