فوری
به گزارش اقتصاد، نفت و فلزات نیوز، در هفته منتهی به ۳۰ شهریور شاهد افت جزئی قیمتها در بازار آهن بودیم. در هفته گذشته، در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۱۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۰.۵ درصد کاهش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) در پایان هفته گذشته بهطور میانگین به ۲۸۷۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۷۰۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۳۰۴۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار در مجموع ۱۲۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۴.۴ درصد افزایش یافته است.
هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۲۵۷۹۰ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۸۳۶۹ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۲۱ شهریور ۱۴۰۳، افزایش ۶۸ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۲۶ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۲۳۳۳ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۴۵۶۶ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱۹ شهریور ۱۴۰۳، افزایش ۸۰ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۴ درصدی را نشان میدهد.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۳ شهریور ۱۵.۶ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۵.۵ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا ۴۴ درصد حجم عرضهشده شمش فولادی و ۱۳.۲ درصد حجم عرضهشده میلگرد مورد معامله قرار گرفت.
در هفته گذشته در مجموع شاهد کاهش ۱۰۰ تومانی (معادل ۰.۲ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۹۶۰۰ تومان به ۵۹۵۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۴۶۱۵۳ تومان است.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در هفته پیشرو شاهد ثبات نسبی قیمتها همراه با برخی نوسانات خواهیم بود. محدودیتهای برق کارخانجات فولاد رفع شده و با ورود به فصل پاییز، روند تولید کارخانجات به حالت عادی بازگشته است. میزان مصرف محصولات فولادی خصوصاً در بخش مقاطع طویل همچنان در کشور ضعیف است؛ بازار ارز نیز در هفتههای اخیر از ثبات برخوردار بوده است. همچنین قیمتها در بازار جهانی فولاد نیز تقریباً در کف خود قرار دارد و مدتها است که از ناحیه بازار جهانی، شوکی به قیمتهای بازار داخلی فولاد وارد نشده است. از سوی دیگر، نرخ ارز مبنای صادرات فولاد تغییر کرده و از نرخ نیمایی به نرخ توافقی رسیده است. این بدان معنا است که حتی با قیمتهای فعلی موجود در بازارهای جهانی، صادرات شمش و محصولات فولادی کشور یک بار دیگر قابل توجیه شده و با نرخ ارز توافقی، صادرات فولاد سود بیشتری نسبت به فروش در بازار داخلی نصیب شرکتها میکند. این عامل در میانمدت میتواند قیمتها در بازار داخلی را به سمت بالا هدایت کند.
منبع: فراطرح فولاد
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=25538