فوری
به گزارش اقتصاد، نفت و فلزات نیوز، در هفته منتهی به ۴ آبان شاهد افزایش قیمتها در بازار آهن بودیم. در هفته گذشته، در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۴۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱.۵ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) در پایان هفته گذشته بهطور میانگین به ۲۹۶۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۷۶۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۳۱۴۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار در مجموع ۲۱۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۷.۶ درصد افزایش یافته است.
هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۲۶۵۶۶ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۹۲۲۲ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۲۵ مهر کاهش ۳۹۸ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۴۷ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۲۷۲۳ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۴۹۹۵ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۲۳ مهر ۱۴۰۳، افزایش ۳۲۵ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۴ درصدی را نشان میدهد.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۷ مهر ۲۰.۴ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۶.۹ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا ۷۶.۴ درصد حجم عرضهشده شمش فولادی و ۲۸.۳ درصد حجم عرضهشده میلگرد مورد معامله قرار گرفت.
در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۴۷۰۰ تومانی (معادل ۷.۴ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۶۳۸۰۰ تومان به ۶۸۵۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۴۹۰۱۶ تومان است.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در هفته پیشرو شاهد حرکت قیمت محصولات فولادی همبسته با نرخ ارز در بازار آزاد خواهیم بود. در هفته گذشته، رشد نرخ ارز در بازار آزاد، افزایش قیمت محصولات فولادی را درپی داشت اما به دلیل ساختار فعلی تقاضا برای محصولات فولادی، میزان افزایش قیمت این محصولات به مراتب کمتر از میزان رشد نرخ ارز بود. با این وجود، اصل همبستگی قیمت محصولات فولادی با روند نرخ ارز در بازار آزاد همچنان پابرجا خواهد بود. در واقع، همچنان در هفته پیشرو، بازار فولاد همچون سایر بازارهای کالایی تحت تأثیر ریسکها و تحولات سیاسی، ژئوپلیتیک و نظامی منطقه خواهد بود. علاوه بر این، رفته رفته در کشور بر سرمای هوا افزوده خواهد شد و خبرها حاکی از این است که متأسفانه کاهش مصرف گاز واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی، امسال به صورت زودهنگام آغاز شده است. به گفته شرکت ملی گاز، مصرف گاز بخش خانگی افزایش شدیدی یافته به گونهای که طی ۴ روز از ۲۵۰ میلیون متر مکعب بالغ بر ۵۵ درصد افزایش مصرف داشته و میزان مصرف گاز بخش خانگی به ۳۹۰ میلیون متر مکعب در روز در هفته ابتدایی آبان رسیده است. در واقع، به جز عامل نرخ ارز، عامل گاز نیز در میانمدت و در ماههای پیشرو بر بازار فولاد تأثیر خواهد گذاشت.
منبع: فراطرح فولاد
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=28128