فوری
به گزارش پترومتالز، رویترز طی مقالهای چشمانداز سرمایهگذاری شرکتهای آمریکایی در چین پس از پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا را بررسی کرد. رویترز نوشت: بر اساس گفتههای مدیران صنعت و تحلیلگران، ممکن است شرکتهای مالی آمریکایی بیشتری از چین عقبنشینی کنند و واحدهای محلی خود در چین را جدا و مستقل کنند تا ریسکها را به حداقل برسانند یا به دلیل نگرانیها در مورد تنشهای ژئوپلیتیکی در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، برنامههای توسعه خود را متوقف کنند.
چین در دهه منتهی به همهگیری کرونا، به عنوان یک بازار سودآور برای بانکهای سرمایهگذاری وال استریت و مدیران بزرگ صندوقهای آمریکایی مطرح بود، چراکه دومین اقتصاد بزرگ جهان رشد اقتصادی دو رقمی را تجربه میکرد. با این حال، اکنون این شرکتها با خطر افزایش تنشهای تجاری بین پکن و واشنگتن تحت دولت جدید آمریکا مواجه هستند، در حالی که واحدهای چینی آنها از رشد اقتصادی متزلزل و تغییرات نظارتی که بر درآمدها تأثیر گذاشته است، ضربه خوردهاند.
ترامپ، که در روز چهارشنبه با پیروزی بزرگی کاخ سفید را بازپس گرفت، تعرفههایی بر واردات چین با نرخ بیش از 60 درصد پیشنهاد کرده است. تحلیلگران همچنین نگران اقداماتی هستند که او ممکن است برای محدود کردن ورود سرمایههای آمریکایی به چین و فعالیت شرکتهای مالی آمریکایی که با برخی شرکتهای چینی همکاری میکنند، اتخاذ کند.
جو جلینک، مدیر تحقیقات شرکت مشاورهای Kapronasia مستقر در سنگاپور، گفت که ترامپ احتمالاً رویکرد سختگیرانهتری نسبت به چین خواهد داشت و ریسکهای نظارتی برای شرکتهای مالی آمریکایی که در آنجا فعالیت میکنند، افزایش خواهد یافت. تعرفهها و محدودیتهای سرمایهای جدید یا افزایشیافته ممکن است وال استریت را از سرمایهگذاری بیشتر در چین منصرف کند، زیرا این شرکتها با بررسیهای دقیقتر و مشکلات احتمالی رعایت مقررات روبرو خواهند شد. به جای این که پکن درهای خود را ببندد، احتمالاً خود شرکتهای آمریکایی استراتژیهایشان را برای کاهش این ریسکها بازنگری خواهند کرد که این موضوع میتواند به عقبنشینی یا تأخیر در سرمایهگذاریها منجر شود.
یکی از مدیران ارشد یک نهاد دارای مجوز چینی از یک شرکت مالی بزرگ آمریکایی به رویترز گفت که شرکتش در ماههای منتهی به انتخابات چندین دور “جلسات مدیریت ریسک” در مقر اصلی خود برگزار کرده است. این مدیر که به دلیل حساسیت موضوع حاضر به افشای نامش نشد، گفت که به دنبال بازگشت ترامپ به کاخ سفید، اکنون تمرکز شرکت بر روی تبدیل تجارت چین به یک واحد عملیاتی مستقل و “خودکفا” است.
بازنگری در استراتژی: برخی از شرکتهای وال استریت پیشتر حضور خود در چین را کاهش دادهاند، زیرا اقتصاد کندتر و بررسیهای نظارتی شدیدتر بر روی معاملات شرکتی و جذب سرمایه طی چند سال اخیر، پتانسیل درآمدزایی بازار را کمرنگ کرده است. پنج بانک سرمایهگذاری بزرگ ایالات متحده – گلدمن ساکس، مورگان استنلی، جیپی مورگان، بانک آمریکا و سیتیگروپ – در سال 2024 معادل 454 میلیون دلار درآمد در چین کسب کردهاند. این رقم نسبت به درآمد کل سال 2023 که 276 میلیون دلار بود، افزایش داشته اما بسیار کمتر از اوج 1.6 میلیارد دلاری در سال 2020 است. تنشهای ژئوپلیتیکی حتی در دوران ریاست جمهوری جو بایدن باعث شده برخی شرکتها استراتژیهای خود در قبال چین را بازنگری کنند.
کریستوفر بدور، معاون مدیر تحقیقات چین در Gavekal Dragonomics، گفت که تمرکز فوری شرکتهای مالی آمریکایی بر روی تعرفههای ترامپ و نحوه واکنش پکن به آن خواهد بود. بدور گفت: “فکر میکنم ما در حال ورود به دورهای از بیشترین عدم اطمینان در روابط ایالات متحده و چین طی سالهای اخیر هستیم”.
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=28928