enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

تأثیر دولت ترامپ بر صنعت فولاد چین: چه کسی برنده خواهد شد؟

به گزارش پترومتالز، بیگ‌مینت طی تحلیلی تقابل احتمالی دولت ترامپ و چین در بازار فولاد را بررسی کرد. بیگ‌مینت نوشت: رئیس‌جمهور منتخب جدید آمریکا با کارت برنده “عظمت را دوباره به آمریکا بازگردان” به میدان آمد. در سوی دیگر، چین به‌عنوان یکی از قدرتمندترین کشورهای عرصه تجارت جهانی، نگران است که با یک رژیم تعرفه‌ای جدید از سوی آمریکا روبرو شود که ممکن است به اقتصاد آن آسیب وارد کند. چین دلایل منطقی برای این نگرانی دارد؛ رشد اقتصادی آن کند شده و ممکن است به هدف ۵ درصدی خود دست نیابد.

در حقیقت، مؤسسه بارکلیز پیش‌بینی کرده که “ریاست‌جمهوری ترامپ ممکن است چین را به اقدامات واکنشی برجسته وادار کند.”

پاسخ متقابل چین

یکی از این اقدامات بلافاصله پس از انتخابات آمریکا اجرا شد. در ۸ نوامبر، کنگره ملی خلق چین بسته محرک اقتصادی ۱.۴ تریلیون دلاری را تصویب کرد که بسیاری آن را به‌عنوان اقدامی پیشگیرانه در برابر تهدیدات تعرفه‌ای ترامپ می‌دانند. یکی از بخش‌های این برنامه، طرح تهاتر بدهی است که در طول سه سال اجرا خواهد شد و طی پنج سال، ۶۰۰ میلیارد یوان (۸۴ میلیارد دلار) از هزینه‌های بهره چین را کاهش می‌دهد و منابع بیشتری برای توسعه آزاد می‌کند.

علاوه بر این، چین از اوایل سال جاری برای تقویت اقدامات حفاظتی آمادگی داشته است. در آوریل ۲۰۲۴، قانون تعرفه جدیدی تصویب کرد که شامل اصول اعمال تعرفه‌های ضددامپینگ و مقابله با واردات است. انتظار می‌رود که اقدامات مالی بیشتری در سال آینده و پس از آغاز به کار دولت ترامپ از سوی چین اجرا شود.

در ۷ نوامبر ۲۰۲۴، رئیس‌جمهور شی جین‌پینگ طی تماسی پیروزی ترامپ را تبریک گفت و اظهار کرد: “تاریخ به ما آموخته است که همکاری بین چین و آمریکا به نفع هر دو طرف است، در حالی که درگیری به هر دو آسیب می‌رساند. یک رابطه پایدار، سالم و بلندمدت بین چین و آمریکا با منافع مشترک دو کشور و انتظارات جامعه بین‌المللی همسو است.”

چگونه دولت ترامپ بر چین تأثیر خواهد گذاشت؟

تعهد به کاهش وابستگی به چین: تجارت، که شامل فلزات نیز می‌شود، یکی از مهم‌ترین محورهای سیاست آمریکا و چین است. هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات بر این باورند که آمریکا باید کسری تجاری خود با چین را کاهش دهد و به وابستگی واردات خود از چین پایان دهد. ترامپ در دوره اول خود در سال ۲۰۱۸ جنگ تجاری با چین را آغاز کرد و تعرفه‌هایی تا ۲۵ درصد بر کالاهای مختلف چینی وضع کرد. رئیس‌جمهور بایدن این تعرفه‌ها را حفظ و حتی در برخی موارد افزایش داد.

هدف اصلی استراتژی “اول آمریکای” ترامپ، بازگرداندن مشاغل تولیدی به آمریکا است که به رقبا واگذار شده‌اند، به ویژه چین. ترامپ وعده داده که با مجموعه‌ای از موانع تجاری، وابستگی به چین را کاهش دهد؛ از جمله اقداماتی که به آمریکا اجازه می‌دهد تعرفه‌های تبعیض‌آمیز و یک‌جانبه بر کالاهای چینی اعمال کند و تعرفه‌های فراگیر تا ۶۰ درصد یا بیشتر وضع نماید. ترامپ همچنین متعهد شده که طی چهار سال، واردات تمام کالاهای اساسی از چین، از جمله الکترونیک، فولاد و دارو را متوقف کند.

آیا قیمت فولاد چین کاهش خواهد یافت؟

یک تحلیل‌گر چینی بر این باور است که قیمت فولاد چین ممکن است تحت فشار بیشتری قرار گیرد و تولیدکنندگان داخلی فولاد ممکن است نسبت به سال جاری با ضررهای بیشتری مواجه شوند. اگرچه فقط بخش کوچکی از محصولات فولادی به‌طور مستقیم به آمریکا صادر می‌شود و تأثیر آن بر صادرات مستقیم فولاد چین نسبتا کم است، اما ترامپ ممکن است تعرفه‌های بیشتری بر واردات محصولات عمده پایین‌دستی فولاد از چین مانند ماشین‌آلات ساختمانی، لوازم خانگی، خودرو و سایر محصولات اعمال کند.

در واکنش به نتایج انتخابات آمریکا، داده‌های بیگ‌مینت نشان می‌دهد که قیمت آتی میلگرد در بورس شانگهای از ۳۳۶۴ یوان (۴۶۸ دلار) در ۲ نوامبر به ۳۳۴۳ یوان (۴۶۵ دلار) در ۹ نوامبر کاهش یافته و تا ۱۱ نوامبر نیز روند نزولی داشته است. قیمت‌های آتی ورق گرم نیز از ۳۵۳۰ یوان (۴۹۱ دلار) به ۳۵۱۵ یوان (۴۸۹ دلار) کاهش یافته و همچنان در حال کاهش است.

کاهش تقاضای داخلی فولاد چین از زمان رکود بخش مسکن به کاهش شدید درآمد کارخانه‌های فولاد منجر شده است. در دوره ژانویه تا سپتامبر، کل سود کارخانه‌های فولاد چین به ۲۹.۱۸ میلیارد یوان (۴.۰۵ میلیارد دلار) رسید که نسبت به سال گذشته ۵۶ درصد کاهش داشت. در مقابل، حجم صادرات فولاد در پایان سال ۲۰۲۳ به بیش از ۹۰ میلیون تن رسید و انتظار می‌رود در پایان ۲۰۲۴ با رشدی بیش از ۲۰ درصد همراه باشد، هرچند که ارزش صادرات به‌شدت کاهش یافته است.

چشم‌انداز

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا با تعهدات محافظه‌کارانه خود در انتخابات ظاهر شد، که ممکن است پیامدهای گسترده‌ای بر تجارت جهانی، به‌ویژه با چین، داشته باشد. از سوی دیگر، اقدامات ترامپ بدون شک واکنش‌هایی نیز خواهد داشت. وعده ترامپ برای اعمال تعرفه‌های ۶۰ درصدی بر واردات از چین، این نگرانی را به وجود آورده که پکن با ابزار کاهش واردات محصولات کشاورزی آمریکا مقابله کند. یک منبع در چین اظهار داشت که برای مقابله با افزایش احتمالی تعرفه‌ها، کارخانه‌های فولاد چین ممکن است در کوتاه‌مدت صادرات خود را افزایش دهند، اما تأثیر منفی این موضوع در میان‌مدت و بلندمدت بیشتر خواهد بود. البته باید دید که ترامپ تا چه اندازه به شعارهای انتخاباتی خود عمل خواهد کرد. یک رژیم تعرفه‌ای سخت می‌تواند خطر کلی برای بازار کامودیتی‌ها ایجاد کند.

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=29306

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − هشت =