enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

وال استریت ژورنال: چین در حال بررسی روش‌های دور زدن تحریم‌ها توسط روسیه برای آماده شدن در صورت درگیری بر سر تایوان است

به گزارش پترومتالز، وال استریت ژورنال نوشت: چین از زمان آغاز جنگ اوکراین با خرید نفت از روسیه و تأمین کالاهایی مانند تراشه‌های الکترونیکی گرفته تا ماشین لباسشویی، به اقتصاد روسیه کمک کرده است. همزمان، پکن از این موقعیت به‌عنوان یک فرصت استراتژیک بهره برده است: مطالعه‌ای عملی درباره نحوه دور زدن تحریم‌های غرب.

چین چند ماه پس از حمله گسترده روسیه، یک گروه بین‌دستگاهی تشکیل داد که تأثیر تحریم‌ها را بررسی و به‌طور منظم گزارش‌هایی برای رهبران کشور ارائه می‌کند. هدف این گروه، آماده شدن برای کاهش اثرات تحریم‌ها است، به‌ویژه اگر درگیری بر سر تایوان باعث اعمال تحریم‌های مشابه علیه چین شود.

به گفته منابع آگاه، مقامات چینی در چارچوب این تلاش‌ها، به‌طور منظم به مسکو سفر کرده و با بانک مرکزی روسیه، وزارت دارایی و دیگر نهادهای مرتبط با تحریم‌ها ملاقات می‌کنند. این تلاش‌ها که تاکنون گزارش نشده بود، نشان‌دهنده آغاز عصر جدیدی از جنگ‌های اقتصادی است که با حمله روسیه به اوکراین آغاز شد. در این دوران، مرز بین سیاست اقتصادی و استراتژی‌های ژئوپلیتیکی کمرنگ‌تر شده است. این روند ممکن است با دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، که قصد دارد از تعرفه‌ها به‌عنوان ابزاری برای مذاکره و فشار استفاده کند، تشدید شود.

اقتصاد روسیه طی جنگ اوکراین توانسته مقاومت کند. اقتصاد روسیه بخش زیادی از مقاومت خود را مدیون صادرات نفت و همکاری با پکن است، زیرا رهبران دو کشور به دنبال چالش کشیدن نظم جهانی تحت رهبری آمریکا هستند. ایجاد گروه مطالعاتی چینی نشان می‌دهد که این همکاری دوطرفه است و حمایت پکن از مسکو کاملاً یک‌جانبه نبوده است. الکساندر گابویف، مدیر مرکز اوراسیا کارنگی، می‌گوید: «برای چینی‌ها، روسیه در واقع یک آزمایشگاه است تا ببینند تحریم‌ها چگونه عمل می‌کنند و چگونه باید آن‌ها را مدیریت کرد. آن‌ها می‌دانند که اگر مسئله تایوان پیش بیاید، ابزارهایی مشابه علیه آن‌ها به کار گرفته خواهد شد.»

افراد نزدیک به تصمیم‌گیری‌های پکن تأکید دارند که این گروه مطالعاتی به معنای آماده شدن برای حمله نیست، بلکه چین خود را برای بدترین سناریو یعنی درگیری مسلحانه و پیامدهای اقتصادی آن آماده می‌کند.

یکی از نگرانی‌های اصلی چین، بیش از ۳.۳ تریلیون دلار ذخایر ارزی این کشور است که بزرگ‌ترین میزان در جهان است. اقدام آمریکا و متحدانش برای مسدود کردن دارایی‌های روسیه در خارج از کشور پس از حمله به اوکراین، چین را به تنوع‌بخشی به ذخایر خود و کاهش وابستگی به دلار، مانند اوراق خزانه‌داری آمریکا، واداشته است.

چین از تجربیات روسیه درس‌های مهمی گرفته است. یکی از این درس‌ها، اهمیت آماده‌سازی است. روسیه پیش از جنگ تلاش کرد ذخایر ارزی خود را متنوع کند، وابستگی به دلار را کاهش دهد و سیستم مالی داخلی خود را تقویت کند. هرچند این اقدامات به‌طور کامل موفقیت‌آمیز نبود، اما به روسیه کمک کرد تا از ضربات تحریم‌ها جان سالم به در ببرد.

درس دیگر، ارزش و محدودیت ائتلاف‌ها است. آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا و دیگر متحدان در تحریم روسیه همکاری کردند، درحالی‌که روسیه به تقویت روابط با چین، ایران و کره شمالی پرداخت.

چین همچنین از تجربه روسیه آموخته که وابستگی به زنجیره‌های تأمین جهانی می‌تواند خطرناک باشد. روسیه پس از تحریم‌ها با کمبود قطعات مواجه شد و صنایع مختلف مانند خودروسازی به‌طور موقت تعطیل شدند.

چین علاوه بر این، روش‌های روسیه برای دور زدن تحریم‌ها را مطالعه کرده است. مثلاً روسیه برای دور زدن سقف قیمت نفت، از شبکه‌ای از نفت‌کش‌ها که متعلق به کشورهای غربی نیستند، استفاده کرده است.

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=30799

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × یک =