enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

پیش بینی قیمت ها در بازار فولاد ایران در هفته جاری (۱۷ تا ۲۳ آذر)

به گزارش اقتصاد، نفت و فلزات نیوز، در هفته منتهی به ۱۶ آذر، شاهد افزایش نسبی قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. در هفته گذشته، در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۱۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۰.۳۳ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) در پایان هفته گذشته به‌طور میانگین به ۳۰۳۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۸۵۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۳۱۹۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.

از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته، قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار در مجموع ۲۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱۰.۲ درصد افزایش یافته است.

هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۷۶۹۷ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۳۰۴۶۶ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۷ آذر، افزایش ۹۶ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۳۵ درصدی داشت.

در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۴۱۵۳ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۶۵۶۸ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۵ آذر ۱۴۰۳، کاهش ۵۷ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۲۴ درصدی را نشان می‌دهد.

فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۹ آذر ۱۴ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۴.۷ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا ۴۸.۶ درصد حجم عرضه‌شده شمش فولادی و ۱۳.۵ درصد حجم عرضه‌شده میلگرد مورد معامله قرار گرفت.

در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۱۳۰۰ تومانی (معادل ۱.۸۶ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۷۰۲۰۰ تومان به ۷۱۵۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۵۲۸۴۹ تومان است.

برای بازار داخلی فولاد پیش‌بینی می‌شود که در هفته پیش‌رو شاهد افزایش نسبی قیمت‌ها باشیم. محدودیت‌های گاز صنایع فولاد با افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده بیشتر شده است. در پایان هفته گذشته، مصرف گاز کل کشور به ۸۵۴ میلیون مترمکعب در روز رسید که سهم بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده ۶۰۸ میلیون مترمکعب در روز (بیش از ۷۱ درصد کل مصرف کشور) بود. افزایش مصرف در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده باعث کاهش گازرسانی به نیروگاه‌ها و صنایع انرژی‌بر خواهد شد. این عامل احتمالا باعث افزایش قیمت آهن اسفنجی و همچنین کاهش عرضه آن شود. از سوی دیگر، تحولات منطقه‌ای بار دیگر باعث افزایش نرخ ارز در بازار آزاد شده است که این عامل نیز می‌تواند بر بازار فولاد تأثیر بگذارد. در مقابل این عوامل، تقاضای مصرفی در بازار محصولات فولادی ضعیف است و بازارساز نیز تقاضا برای آهن اسفنجی و شمش روی تابلوی بورس کالا را با ابزارهای خود محدود می‌سازد. جمع همه این عوامل احتمالا باعث خواهد شد تا در هفته گذشته، افزایشی نسبی و محدود در قیمت‌های بازار فولاد رقم بخورد.

منبع: فراطرح فولاد

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=31175

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 18 =