enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

پیش بینی قیمت ها در بازار فولاد ایران در هفته جاری (۲۴ تا ۳۰ آذر)

به گزارش اقتصاد، نفت و فلزات نیوز، در هفته منتهی به ۲۳ آذر، شاهد ثبات نسبی قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. در هفته گذشته، در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ثابت بود و در پایان هفته گذشته به‌طور میانگین به ۳۰۳۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۸۵۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۳۲۰۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.

از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته، قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار در مجموع ۲۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱۰.۲ درصد افزایش یافته است.

هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۷۴۱۲ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۳۰۱۵۳ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۱۴ آذر، کاهش ۲۸۵ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۰۳ درصدی داشت.

در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۴۰۷۰ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۶۴۷۷ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱۲ آذر ۱۴۰۳، کاهش ۸۳ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۳۴ درصدی را نشان می‌دهد.

فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱۶ آذر ۱۴.۷ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۳.۹ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا ۵۵ درصد حجم عرضه‌شده شمش فولادی و ۱۶.۲ درصد حجم عرضه‌شده میلگرد مورد معامله قرار گرفت.

در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۱۹۰۰ تومانی (معادل ۲.۶ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۷۱۵۰۰ تومان به ۷۳۴۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۵۴۴۴۰ تومان است.

برای بازار داخلی فولاد پیش‌بینی می‌شود که در هفته پیش‌رو شاهد افزایش نسبی قیمت‌ها باشیم. اخیراً محدودیت‌های برق نیز به محدودیت‌های گاز صنایع فولاد اضافه شده است. وزارت نیرو طی دستورالعملی اعلام کرده که شرکت‌های با دیماند مصرفی بالاتر از ۲ مگاوات باید مصرف برق خود را در مجموع ۵۰ درصد کاهش دهند. این امر به‌معنای ایجاد یک محدودیت جدید برای فولادسازان کشور و کاهش تولید آن‌ها است که قطعاً در هفته‌های آتی بر بازار فولاد تأثیر خواهد گذاشت. با افزایش سرمای هوا، محدودیت‌های گاز صنایع فولاد نیز تشدید شده است. محدودیت‌های گاز، پیش از این تولید آهن اسفنجی را تحت تأثیر قرار داده بود و انتظار می‌رود به زودی نیز با محدودیت‌های برق، تولید شمش و محصولات فولادی تحت تأثیر قرار گیرد. البته ضعف تقاضا برای محصولات فولادی و کسادی بازار باعث خواهد شد تا افزایش قیمت‌ها، به صورت شارپ و شدید صورت نگیرد. نکته مهم دیگری که در میان مدت بر بازار فولاد تأثیر می‌گذارد، کنار گذاشتن نرخ ارز نیمایی است. طبق اعلامیه بانک مرکزی، شرکت‌های صادرکننده محصولات پتروشیمی، پالایشی، فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآورده‌های نفتی از ابتدای بهمن ۱۴۰۳، ارز حاصل از صادرات خود را با نرخ‌های توافقی در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران خواهند فروخت. این رویه ارزی باعث افزایش صادرات فولاد خواهد شد و افزایش صادرات نیز در میان‌مدت، افزایش نرخ محصولات فولادی در بازار داخلی را درپی خواهد داشت.

منبع: فراطرح فولاد

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=31634

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + 17 =