enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

حجم بالای فلرینگ گاز در ایران: معادل مصرف سالانه دهمین صنعت فولاد بزرگ جهان! 

به گزارش پترومتالز، این روزها که صنایع کشور با محدودیت‌های شدید مصرف گاز روبرو هستند و کسری گاز به بالاترین میزان رسیده، جا دارد نگاهی به اتلاف‌های عظیم گاز در کشور داشته باشیم. یکی از این اتلاف‌های عظیم، فلرینگ یا مشعل‌سوزی گاز است. ایران در رتبه سوم جهانی سوزاندن گازهای همراه نفت قرار دارد و بر اساس آخرین گزارش بانک جهانی، سالانه حدود ۱۷ میلیارد مترمکعب گاز در کشور به دلیل فلرینگ هدر می‌رود. این حجم عظیم از گاز در حالی تلف می‌شود که کل مصرف سالانه صنعت فولاد کشور، معادل ۱۷.۲ میلیارد مترمکعب است؛ صنعتی که ایران را به رتبه دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان تبدیل کرده است.

بر اساس آمارهای منتشرشده در کتاب جامع آماری- تحلیلی فولاد ایران، مصرف روزانه گاز طبیعی صنعت فولاد کشور در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۷.۱ میلیون مترمکعب در روز بوده است. این میزان مصرف در طول یک سال برابر با ۱۷.۲ میلیارد مترمکعب می‌شود؛ رقمی که تقریباً معادل حجم گازهای همراهی است که در ایران بدون استفاده و به‌عنوان ضایعات در مشعل‌ها سوزانده می‌شود. این مقایسه نشان می‌دهد که فلرینگ نه‌تنها یک هدررفت بزرگ منابع ملی است، بلکه می‌توانست انرژی کافی برای تقویت زیرساخت‌های صنعتی کشور را تأمین کند.

سوزاندن گازهای همراه علاوه بر اتلاف منابع مالی و انرژی، آسیب‌های زیست‌محیطی قابل‌توجهی نیز به همراه دارد. انتشار گازهای گلخانه‌ای و آلاینده‌های ناشی از فلرینگ به تشدید تغییرات اقلیمی و آلودگی هوا منجر می‌شود. بانک جهانی اعلام کرده است که سوزاندن هر مترمکعب گاز، به تولید حدود ۲.۷ کیلوگرم دی‌اکسیدکربن می‌انجامد که این امر اثرات جبران‌ناپذیری بر محیط‌زیست دارد.

علاوه بر این، فلرینگ منجر به هدررفت سرمایه‌های اقتصادی می‌شود. با توجه به نرخ گاز مصرفی فعلیِ صنایع نظیر فولاد و پتروشیمی، ۱۷ میلیارد مترمکعب گاز هدررفته ایران می‌توانست درآمدی بین ۶۴ تا ۱۲۸ هزار میلیارد تومان در سال نصیب دولت کند!

جمع‌آوری و استفاده از گازهای همراه می‌تواند یک فرصت اقتصادی عظیم برای ایران باشد. از این گازها می‌توان در تولید برق، توسعه صنعت پتروشیمی، تأمین انرژی صنایع و همچنین صادرات استفاده کرد. این اقدام نه‌تنها باعث جلوگیری از اتلاف منابع می‌شود، و خسارت به محیط زیست را متوقف می‌کند، بلکه بخش قابل توجهی از کسری بودجه دولت را نیز با درآمدهای پایدار، جبران خواهد کرد.

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=31756

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 5 =