enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

توقف ۱۲ واحد تولید آهن اسفنجی در گروه فولاد مبارکه به دلیل قطع گاز

به گزارش پترومتالز، غلامرضا سلیمی، معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه در نخستین همایش سالانه کاربران توربین‌های گازی گفت: در حال حاضر ناترازی گاز را با تمام وجود احساس می‌کنیم، به‌گونه‌ای که قطعی گاز در بسیاری از صنایع کشور موجب توقف تولید شده و در صنعت فولاد کشور تمامی کارخانه‌های تولید آهن اسفنجی به دلیل محدودیت گاز متوقف هستند.

وی افزود: این در حالی است که ۱۲ واحد تولید آهن اسفنجی یا مگامدول در گروه فولاد مبارکه نیز متوقف شده است؛ برق نیز همین شرایط را دارد و طی سال‌های اخیر مدت‌زمان اعمال محدودیت‌های سالیانه انرژی به شدت افزایش پیدا کرده است. در این میان، مردم، صنوف و صنعت باید از نهادهای حاکمیتی مطالبه‌گری کرده تا تدابیر عملیاتی و چابکی برای رفع این ناترازی‌ها صورت گیرد.

سلیمی خاطرنشان کرد: ما به‌عنوان متولیان صنعت کشور نیز می‌توانیم با هم‌افزایی و تصمیم‌سازی در کنار نهادهای حاکمیتی گام‌های موثری برای رفع ناترازی انرژی برداریم که برگزاری همایش‌های تخصصی و علمی مثل همایش امروز نیز ازجمله همین هم‌افزایی‌هاست و این امر می‌تواند نخستین گام باشد.

فولاد مبارکه تابستان امسال را با برق تولید خود سپری کرد، در غیر این صورت متوقف شده بود

معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه در ادامه این همایش اظهار کرد: صنایع کشور در شرایط ناترازی انرژی می‌توانند دو راهکار انتخاب کنند، نخست آن‌که تولید خود را متوقف کنند که این راهکار عاقلانه‌ای نیست و در وهله دوم برای تأمین انرژی مورد نیاز خود اقدام کنند که فولاد مبارکه راه حل دوم را انتخاب کرده و استراتژی‌ خودتأمینی را در پیش گرفته است.

وی تصریح کرد: مسیر فولاد مبارکه در راستای خودتأمینی را بسیاری از شرکت‌های بزرگ دنیا مثل سامسونگ به کار گرفته‌اند، به‌طوری که وقتی به توسعه‌یافتگی رسیدند، متوجه شدند که به میزان کافی سفارش و توان تولید برای محصول خود دارند اما زیرساخت لازم را ندارند پس خودشان اقدام به خودتأمینی در زیرساخت‌های خود کردند و این نشان از اهمیت تفکر توسعه‌ای دارد.

سلیمی یادآور شد: امروز یک نیروگاه سیکل ترکیبی ۹۱۴ مگاواتی کلاس F در فولاد مبارکه فعال است و در کنار آن نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه نیز ۴۰ مگاوات برق را وارد مدار کرده است. فولاد مبارکه امسال با برق تولید خودش فصل تابستان را سپری کرد و در غیر این صورت، تولید فولاد مبارکه مثل بسیاری از صنایع دیگر متوقف شده بود.

ضرورت حرکت به سمت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر با راندمان بالا در کشور

معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه ادامه داد: احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ۹۱۴ مگاواتی کلاسF فولاد مبارکه از زمان انعقاد قرارداد تا زمان تولید برق، تنها ۱۴ ماه به طول انجامید که این امر در نوع خود یک رکورد محسوب می‌شود و امیدوارم بتوانیم در تکمیل نیروگاه خورشیدی نیز با همین چابکی پیش برویم.

وی تاکید کرد: می‌توان علی‌رغم وجود تحریم‌ها و محدودیت‌ها نیروگاه کلاسF احداث کرد و البته که نیازمند اراده و هنر مدیریتی و صرف فعل خواستن است. ظرفیت نصب‌شده نیروگاهی کشور در حوزه تولید برق حدود ۹۴ هزار مگاوات است که در پیک مصرف، ۸۳ هزار مگاوات در حال تولید است که فصل تابستان امسال کشورمان با ناترازی ۱۸ مگاواتی برق روبه‌رو بوده که این میزان در مقطعی به ۲۱ هزار بار است.

سلیمی گفت: در حال حاضر ۲۶ درصد از برق تولیدی کشور بر عهده واحدهای نیروگاه‌ گازی، ۱۷ درصد برعهده واحدهای نیروگاه بخار، ۳۸ درصد برعهده واحدهای نیروگاهی سیکل ترکیبی، ۱۳ درصد برعهده واحدهای نیروگاهی برق‌آبی، ۱.۴ درصد برعهده واحدهای نیروگاهی تجدیدپذیر، و یک درصد برعهده واحدهای نیروگاهی اتمی است.

وی در خاتمه افزود: امروزه در علم مدیریت، مباحث اقتصاد چرخشی و تولید محصول سبز بسیار پررنگ است، به‌طوری که تمامی پروتکل‌های دنیا به این سمت می‌روند. اگر شرکتی می‌خواهد در بازار آینده حضور داشته باشد باید محصول سبز تولید کند و فولاد مبارکه در مسیر تولید فولاد سبز است. در نهایت باید به سمت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر با راندمان بالا حرکت کنیم.

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=31938

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × دو =