enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

پیش بینی قیمت ها در بازار فولاد ایران در هفته جاری (۱ تا ۷ دی)

به گزارش اقتصاد، نفت و فلزات نیوز، در هفته منتهی به ۳۰ آذر، همان‌طور که پیش‌بینی کرده بودیم، شاهد افزایش قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. در هفته گذشته، قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار به ۳۰۹۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید که نسبت به هفته منتهی به ۲۳ آذر، افزایش ۶۵۰ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۲.۱ درصدی را نشان می‌دهد. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته به حدود ۲۹۳۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۳۲۴۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.

از ابتدای سال جاری تا پایان هفته منتهی به ۳۰ آذر، قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار در مجموع ۳۴۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱۲.۵ درصد افزایش یافته است.

هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۷۸۷۵ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۳۰۶۶۲ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۲۱ آذر، افزایش ۴۶۳ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۷ درصدی داشت.

در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۴۵۲۴ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۶۹۷۶ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱۹ آذر ۱۴۰۳، افزایش ۴۵۴ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۹ درصدی را نشان می‌دهد.

فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۳ آذر ۱۳.۹ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۳.۷ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا ۹۶ درصد حجم عرضه‌شده شمش فولادی و ۳۹.۴ درصد حجم عرضه‌شده میلگرد مورد معامله قرار گرفت.

در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۳۶۰۰ تومانی (معادل ۴.۹ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۷۳۴۰۰ تومان به ۷۷۰۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۶۲۷۳۲ تومان است.

برای بازار داخلی فولاد پیش‌بینی می‌شود که در هفته پیش‌رو، باز هم شاهد افزایش نسبی قیمت‌ها باشیم. این افزایش قیمت‌ احتمالی، دلایل و پایه‌های مختلفی دارد که مهم‌ترین آن‌ها محدودیت‌های گاز و تأثیر آن بر کاهش تولید آهن اسفنجی و محدودیت‌های برق و تأثیر آن بر کاهش تولید شمش و محصولات فولادی است. علاوه بر این، با تغییرات در سیاست‌های ارزی، حذف نرخ ارز نیمایی و افزایش قابل توجه نرخ حواله ارز در بازار جدید ارز تجاری، تأثیرات خود را بر بازار فولاد خواهد گذاشت. این عوامل در کنار یکدیگر می‌توانند موجب افزایش قیمت‌ها در بازار فولاد شوند. با این حال، ضعف تقاضا و کسادی نسبی بازار، باعث خواهد شد که این افزایش قیمت‌ها به‌صورت شارپ و شدید صورت نگیرد و بازار به‌صورت تدریجی تحت تأثیر این عوامل قرار گیرد. هفته گذشته حجم عرضه‌های شمش فولادی در بورس کالا شدیداً کاهش یافت و با توجه به محدودیت‌های برق و گاز، تنگناهای سمتِ عرضه، همچنان در هفته‌ها و ماه‌های پیش‌رو ادامه خواهد داشت.

منبع: فراطرح فولاد

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=32089

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − سیزده =