enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

در نشست خبری معاون اقتصادی استاندار کرمان چه گذشت؟

ذخایر معدنی قطعی استان کرمان ۱۵ میلیارد تن است

به گزارش پترومتالز، دکتر امیر حسن‌زاده معاون اقتصادی استاندار کرمان در نشست خبری فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع معدنی اظهار داشت: استان کرمان بزرگترین منابع معدنی کشور را در خود جای داده است و ۴۵ تا ۵۰ درصد حقوق دولتی معادن که هر ساله به دولت پرداخت می‌شود، توسط معادن فعال در این استان پرداخت می‌گردد.

وی افزود: ذخیره قطعی معدنی در استان کرمان ۱۵ میلیارد تن است. میزان ذخایر معادن دارای پروانه در حال حاضر در استان کرمان ۶.۴ میلیارد تن است و به زودی برای ۱۵ میلیارد تن ذخایر قطعی این استان پروانه صادر خواهد شد. چون در کشور کار اکتشافی بزرگی صورت نگرفته، در ادامه و با تحول در حوزه اکتشاف، ممکن است ذخایر قطعی استان کرمان به ۳۰ میلیارد تن نیز افزایش یابد. 

از واگذاری معادن محبوس تا توسعه صنایع معدنی در استان کرمان

دکتر حسن‌زاده خاطرنشان کرد: برای توسعه فعالیت‌های معدنی در استان کرمان، آزادسازی و واگذاری معادن محبوس و راکد از طریق ظرفیت‌های ماده ۲۰ آغاز شده است. معادنی که پروانه آن‌ها به عده‌ای در گذشته واگذار سده اما آن‌ها هیچ کاری در این معادن انجام نداده‌اند، با برگزاری مزایده به شرکت‌های ذی‌صلاح واگذار می‌شود.

وی تاکید کرد: در حوزه پایین دست نیز تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر را تشویق می‌کنیم و در صدور مجوزها و واگذاری زمین به شرکت‌هایی که در حوزه پایین دست سرمایه‌گذاری می‌کنند، کمک می‌کنیم.

معاون اقتصادی استاندار کرمان ادامه داد: کارهای بزرگی نیز در حوزه معدنی در جنوب استان کرمان انجام شده و ما به دنبال توسعه متوازن در استان هستیم. البته در جنوب از بخش کشاورزی نیز حمایت می‌کنیم و با توسعه پایدار اجازه نخواهیم داد که به کشاورزی جنوب استان کرمان آسیب وارد شود. 

۱۲۰۰ مگاوات پروژه برق خورشیدی در استان کرمان در دست احداث است

دکتر حسن‌زاده، معاون اقتصادی استاندار کرمان، در این نشست خبری با محوریت فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی، به اهمیت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و نقش کلیدی استان کرمان در این حوزه نیز اشاره کرد.

وی در این نشست با تأکید بر ظرفیت‌های عظیم استان کرمان در تولید انرژی خورشیدی اظهار داشت: «در حال حاضر، استان کرمان با ظرفیت تولید ۱۸۰ مگاوات برق خورشیدی، بزرگ‌ترین تولیدکننده برق خورشیدی در ایران محسوب می‌شود. این امر نشان‌دهنده پتانسیل بالای این منطقه در زمینه توسعه انرژی‌های پاک خصوصاً برق خورشیدی است.»

دکتر حسن‌زاده همچنین از طرح‌های در حال احداث در این استان خبر داد و افزود: «ظرفیت برق خورشیدی در حال احداث در استان کرمان به ۱۲۰۰ مگاوات می‌رسد. این حجم از سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌های جدید می‌تواند کرمان را به قطب‌ اصلی تولید انرژی تجدیدپذیر در کشور تبدیل کند.»

وی با اشاره به چشم‌انداز آینده در این حوزه عنوان کرد: «استان کرمان قابلیت این را دارد که با جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید، به ظرفیت تولید ۱۰ هزار مگاوات برق خورشیدی دست یابد. این امر نه‌تنها مشکل کسری برق در کشور را حل می‌کند بلکه موجب افزایش سهم انرژی‌های پاک در سبد انرژی کشور نیز خواهد شد.»

این نشست خبری در راستای معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تشویق بخش خصوصی به مشارکت در پروژه‌های معدنی، فرآوری مواد معدنی و انرژی‌های تجدیدپذیر برگزار شد و در آن بر لزوم هماهنگی میان دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی برای دستیابی به اهداف توسعه‌ای تأکید شد. استان کرمان با بهره‌گیری از پتانسیل‌های اقلیمی و سرمایه‌گذاری‌های هدفمند می‌تواند نقش مهمی در تحقق اهداف کشور هم در حوزه معدن و صنایع معدنی و هم حوزه تولید برق خورشیدی ایفا کند.

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=32329

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − ده =