enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

بازگشت هند به دوران واردات خالص فولاد: رویکرد تهاجمی چینی‌ها با سیل صادرات فولاد ارزان

به گزارش پترومتالز، بیگ‌مینت نوشت: هند سال ۲۰۲۴ را به‌عنوان واردکننده خالص فولاد به پایان خواهد رساند؛ موضوعی که یادآور گذشته است. سال ۲۰۱۵ نقطه عطفی در این حوزه بود، به‌طوری‌که هند ۶.۷۲ میلیون تن فولاد صادر کرد، اما ۱۰.۸۷ میلیون تن وارد کرد که رکوردی در آن زمان محسوب می‌شد. اکنون مجدداً هند به واردکننده خالص فولاد تبدیل شده است.

در سال ۲۰۲۴، پیش‌بینی می‌شود هند سال جاری را با ۸.۴۰ میلیون تن صادرات در مقابل ۱۰.۴۰ میلیون تن واردات به پایان برساند.

شباهت‌های سال ۲۰۱۵ و ۲۰۲۴

در هر دو سال، فولاد چین به‌شکل گسترده و با قیمت‌گذاری تهاجمی و رقابتی وارد بازار شد. در سال ۲۰۱۵، صادرات فولاد چین به اوج تاریخی ۱۱۰ میلیون تن رسید که نسبت به سال ۲۰۱۴ رشدی ۲۱ درصدی داشت و سپس تا سال ۲۰۱۸ به حدود ۶۷ میلیون تن کاهش یافت.
در آن زمان، دولت هند برای حمایت از صنایع فولاد داخلی، اقداماتی مانند اعمال تعرفه ۲۰ درصدی بر محصولات نورد گرم و وضع تعرفه‌های ضددامپینگ موقت را اجرا کرد. این اقدامات تا سال ۲۰۱۷ به‌تدریج حذف شدند.

عوامل مؤثر بر واردات خالص فولاد توسط هند

۱. دامپینگ گسترده فولاد چین
چین با قیمت‌های بسیار پایین، فولاد خود را به بازار جهانی عرضه کرده است. این موضوع ناشی از چند عامل کلیدی است:

کاهش تقاضای داخلی: بخش ساخت‌وساز املاک که حدود ۳۰ درصد از تولید ناخالص داخلی چین را تشکیل می‌دهد، با کاهش چشمگیری مواجه شده است. سهم این بخش از مصرف فولاد چین از بیش از ۴۰ درصد در گذشته، به ۲۴ درصد در سال ۲۰۲۳ و احتمالاً به ۱۰ درصد در سال ۲۰۲۴ خواهد رسید.

ظرفیت مازاد تولید: باوجود کاهش تقاضا، تولید فولاد خام چین طی ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۴ حدود ۲.۷ درصد کاهش داشت، اما تولید ماه نوامبر به‌تنهایی ۲.۵ درصد افزایش نشان داد.

فشار بر حاشیه سود و زیان‌دهی: این شرایط کارخانه‌های چینی را مجبور کرده تا موجودی مازاد خود را با قیمت‌های بسیار پایین به بازارهای خارجی صادر کنند.

۲. مجوزهای BIS و افزایش واردات

واردات از چین درست پیش از انقضای برخی مجوزهای سازمان استانداردهای هند (BIS) افزایش یافت. صادرکنندگان چینی برای بهره‌برداری کامل از این مجوزها، پیش از انقضا اقدام به افزایش صادرات کردند. صادرات فولاد چین به هند در دوره ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۴ حدود ۹۸ درصد افزایش داشت.

در مورد ویتنام، هند در نیمه اول ماه می ۲۰۲۴ مجوز BIS شرکت Formosa Ha Tinh را تمدید کرد که باعث افزایش واردات از ماه جولای شد.

۳. رشد واردات از ژاپن

صادرات فولاد ژاپن به هند در دوره ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۴ حدود ۱۱۹ درصد افزایش یافت. این افزایش ناشی از دلایل زیر است:
استفاده از توافق تجارت آزاد (FTA) با هند.
کاهش مصرف داخلی به‌دلیل رکود در بخش ساخت‌وساز.
کاهش صادرات ماشین‌آلات و تجهیزات مهندسی.
کاهش تولید خودرو پس از رسوایی تست ایمنی در واحد تولید خودروهای کوچک تویوتا.

۴. واردات از کره جنوبی
واردات فولاد از کره جنوبی در این دوره ۱۸ درصد افزایش یافت. اما به دلیل استفاده از این فولاد برای فرآوری در کارخانه‌های کره‌ای مستقر در هند، نگرانی زیادی در این زمینه وجود ندارد.

۵. مزیت قیمتی واردات
قیمت‌های وارداتی معمولاً برابر یا کمتر از قیمت‌های داخلی هند بوده‌اند و مزیتی برای خریداران ایجاد کرده‌اند. به‌عنوان مثال، در سال مالی ۲۰۲۴ قیمت وارداتی از چین به‌طور میانگین ۵۶,۴۱۷ روپیه (معادل ۶۶۳ دلار) و از کشورهای دارای توافق تجارت آزاد ۵۴,۶۶۷ روپیه (معادل ۶۴۲ دلار) بود. در مقابل، قیمت داخلی محصولات مشابه ۵۶,۰۰۸ روپیه (معادل ۶۵۸ دلار) بود.

چشم‌انداز آینده
پیش‌بینی می‌شود به‌زودی تعرفه‌های حفاظتی موقت اعمال شود که می‌تواند جریان واردات را در کوتاه‌مدت و میان‌مدت کنترل کند. دولت هند همچنین فرآیند بررسی و تمدید مجوزهای BIS برای کارخانه‌های چینی و ویتنامی را کند کرده است، که این موضوع نیز باعث کاهش واردات خواهد شد. در حال حاضر هیچ کارخانه چینی مجوز معتبر BIS برای صادرات به هند ندارد و مجوز شرکت‌های بزرگ چینی یکی پس از دیگری منقضی شده است.

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=32383

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + 16 =