فوری
به گزارش اقتصاد، نفت و فلزات نیوز، در هفته منتهی به ۷ دی شاهد افزایش نسبی و محدود قیمتها در بازار آهن بودیم. در هفته گذشته، قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار به ۳۱,۰۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید که نسبت به هفته منتهی به ۳۰ آذر، افزایش ۱۰۰ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۳ درصدی را نشان میدهد. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته به حدود ۲۹,۵۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۳۲,۷۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته منتهی به ۷ دی، قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار در مجموع ۳,۵۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱۲.۹ درصد افزایش یافته است.
هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۸,۸۰۵ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۳۱,۶۸۵ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات هفته منتهی به ۳۰ آذر، افزایش ۹۳۰ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۳.۳ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۴,۶۱۶ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۷,۰۷۸ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در هفته منتهی به ۳۰ آذر، افزایش ۹۲ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۴ درصدی را نشان میدهد.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۳۰ آذر ۱۳.۷ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۷ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا ۸۶ درصد حجم عرضهشده شمش فولادی و ۲۸.۲ درصد حجم عرضهشده میلگرد مورد معامله قرار گرفت.
در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۱,۶۰۰ تومانی (معادل ۲.۱ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۷۷,۰۰۰ تومان به ۷۸,۶۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۶۴,۵۰۰ تومان است.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در هفته پیشرو شاهد ثبات نسبی توأم با برخی افزایش محدود قیمتها خواهیم بود. در حال حاضر با وجود اینکه تقاضا برای محصولات فولادی ضعیف است، اما به دلیل مولفههای بنیادی، فضای چندانی نیز برای کاهش قیمتها وجود ندارد. قیمت ارز در بازار آزاد در ماههای اخیر شدیداً افزایش یافته است. قیمت حواله دلار نیز که در ابتدای فروردین امسال در کانال ۴۰۵۰۰ تومان قرار داشته، تا پایان هفته گذشته حدود ۶۰ درصد افزایش یافته و وارد کانال ۶۴،۵۰۰ تومانی شده است. همزمان با این مولفه ارزی، محدودیتهای گاز و برق صنایع فولاد، باعث ایجاد اختلال در بازار و کاهش عرضه و تولید شرکتها شده است. در واقع، مولفه کمبود انرژی فشار بالایی به تولیدکنندگان وارد کرده و لذا فعلاً دلیلی برای کاهش قیمتها در بازار فولاد وجود ندارد. اگر بخشهایی مثل ساختمان در کشور در رکود قرار نداشت و تقاضا برای فولاد وضعیت مناسبی میداشت، با توجه به مولفههای ارزی و انرژی، رشد شارپ افسارگسیخته قیمتها در بازار فولاد نیز صورت میگرفت. اما رکود کمسابقه تقاضا باعث شده تا سطح افزایش قیمتها در بازار فولاد نسبتاً محدود باشد.
منبع: فراطرح فولاد
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=32667