enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

غلامرضا سلیمی در نشست کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار مطرح کرد: ضرورت تقویت و انتقال حس مسئولیت‌پذیری از مسئولین به كاركنان

به گزارش پترومتالز، یازدهمین نشست کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار شرکت فولاد مبارکه، روز دوشنبه سوم دی‌ماه ۱۴۰۳، با حضور معاونان بهره‌برداری و طرح و توسعه، مدیر بهداشت حرفه‌ای، ایمنی و محیط‌زیست، مدیران ارشد تولید و خدمات فنی و پشتیبانی، مشاور مدیرعامل در حوزه سرمایه انسانی، رؤسا و سرپرستان نواحی، کارشناسان و مشاوران، بازرسان و کارشناسان ایمنی نواحی در سالن همایش‌های مرکز تحقیقات برگزار شد. 

در این نشست، غلامرضا سلیمی، معاون بهره‌برداری، ضمن تشکر از گزارش‌های ارائه‌شده در جلسه، از تلاش‌های تمامی بخش‌ها، به‌ویژه تیم‌های نظارتی، پیمانکاران و تیم HSE در پروژه‌های بزرگ و حیاتی، مانند پروژه نورد گرم شماره ۲، قدردانی و تأکید کرد که این پروژه یکی از پروژه‌های عظیم فولاد مبارکه است.

اصول اساسی در زمینه ایمنی

معاون بهره‌برداری در ادامه از تقویت و انتقال حس مسئولیت‌پذیری از مسئولان به کارکنان، پیروی از دستورالعمل‌ها و تکرار رفتارهای ایمن تا نهادینه شدن این رفتارها به‌طور ناخودآگاه در ذهن کارکنان و رعایت نظم کارگاهی به‌عنوان به سه اصل اساسی در ارتقای ایمنی یاد کرد و خواستار توجه ویژه به این سه اصل در تمامی سطوح مدیریتی و اجرایی شد.

اقدامات ویژه برای پیشگیری از حوادث

معاون بهره‌برداری همچنین بر ایمنی کارکنان پیمانکار و برگزاری آموزش‌های تخصصی و عمومی ایمنی برای آنان و لزوم پیشگیری از حوادث در زمینه ایمنی مکانیسم‌ها و تجهیزات باربرداری تأکید کرد و افزود: باید برای جلوگیری از حوادث مشابه در آینده، یک رویه مناسب برای بررسی و اطمینان از سلامت مکانیسم‌ها ایجاد و از فعالیت با مکانیسم‌های با عمر زیاد خودداری شود.

ارتقای فرهنگ ایمنی در سطوح مختلف

 حسین مدرسی‌فر، مدیر بهداشت حرفه‌ای، ایمنی و محیط‌زیست نیز در این جلسه ضمن تأکید بر اهمیت تدوین و بازنگری دستورالعمل‌های تعمیراتی، گفت: این دستورالعمل‌ها باید به‌گونه‌ای تدوین شوند که برای تمام کارکنان، از مدیران تا کارگران، قابل‌فهم باشند و هیچ نکته مبهمی در آن‌ها وجود نداشته باشد.

وی همچنین بر لزوم توجه به تمامی ریسک‌ها و مخاطرات مربوط به هر فعالیت تأکید کرد و گفت: هیچ‌گونه فعالیتی نباید بدون ارزیابی دقیق ریسک انجام شود.

نقش فناوری‌های نوظهور در بهبود ایمنی

مدیر بهداشت حرفه‌ای افزود: استفاده از فناوری‌های نوظهور می‌تواند به کاهش حوادث کارگاهی کمک کند. یکپارچگی و همبستگی در استفاده از این تکنولوژی‌ها برای کنترل رفتار کارکنان می‌تواند در بهبود محیط مؤثر باشد. فناوری‌هایی همچون مانیتورینگ رفتار کارکنان و استفاده از تجهیزات هوشمند می‌تواند نقش بسزایی در پیشگیری از حوادث ایفا کند.

نکات کلیدی در مدیریت ریسک و آموزش‌های ایمنی

حسین مدرسی‌فر، مدیر بهداشت حرفه‌ای، ایمنی و محیط‌زیست، در سخنان خود بر لزوم شناسایی دقیق خطرات و مدیریت ریسک پیش از انجام هر فعالیت و اهمیت نظارت و کنترل دقیق فعالیت‌های اجرایی توسط شیفت فورمن‌ها و سرپرستان گروه‌ها تأکید کرد و گفت: بازرسی‌های مؤثر و مستمر پیش از به‌کارگیری تجهیزات و استفاده از تکنولوژی‌های جدید برای مدیریت رویدادها و حوادث و همچنین کنترل رفتار ناایمن کارکنان می‌تواند به جلوگیری از حوادث کمک کند.

پروژه‌های بهبود شرایط محیط کار

جواد کیانی، رئیس ایمنی، بهداشت حرفه‌ای و آتش‌نشانی نیز در گزارشی عملکرد ایمنی و بهداشت حرفه‌ای شرکت در ماه گذشته و وضعیت شاخص حوادث و اقدامات مربوط به کاهش حوادث و پیشگیری از آن‌ها را تشریح  و در ادامه به پروژه‌های بهبود شرایط محیط کار که اجرای آن به همکاری همه‌جانبه نیاز دارد اشاره و اظهار کرد: بررسی وضعیت اتاق‌های کلر و تونل‌های برق و همچنین بازنگری سیستم‌های جامع از مهم‌ترین اقدامات اصلاحی هستند.

اهمیت همکاری نزدیک سرپرستان گروه‌های اجرایی

در ادامه، مهدی علی‌اکبریان، مدیر نورد گرم ۲، با اشاره به تجارب به‌دست‌آمده در جریان اجرای پروژه نورد گرم ۲ بر اهمیت شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک فعالیت‌ها تأکید کرد و گفت: همکاری نزدیک سرپرستان گروه‌های اجرایی و توجه به رفتار کارکنان به‌منظور رعایت اصول ایمنی باید در اولویت قرار گیرد.

در پایان این جلسه مقرر شد تصمیمات مطرح‌شده به‌منظور ارتقای ایمنی و بهبود شرایط محیط کار در فولاد مبارکه در جلسات آینده پیگیری گردد.

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=33089

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + یازده =