enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

ارایه گزارش “مدل ایمیدرو برای جذب سرمایه بخش خصوصی در معدن” به رهبر انقلاب

به گزارش پترومتالز، هیات عامل ایمیدرو گفت: مدل جذب سرمایه ایمیدرو برای استفاده از توان بخش خصوصی در توسعه معدن، مورد استقبال رهبر انقلاب قرار گرفت.

محمد آقاجانلو با اعلام جزئیات بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه پیشگامان پیشرفت و گزارشی که به همراه وزیر صمت ارایه شد، تصریح کرد: در این رویداد پس از ارایه توضیحاتی از مدل “راهبری” ایمیدرو و استفاده آن در معادن “سرب و روی مهدی آباد”، “تیتانیوم کهنوج” و “پتاس خور و بیابانک”، با استقبال رهبری معظم مواجه شد.

معاون وزیر صمت، ادامه داد: در این رویداد توضیح داده شد که ایمیدرو توانسته است معدن سرب و روی و باریت مهدی آباد را پس از حدود70 سال بی تحرکی، با مدل “راهبری”، در اختیار سرمایه گذار بخش خصوصی قرار دهد و ثمره آن سرمایه گذاری حدود 300 میلیون دلاری برای راه اندازی فاز نخست توسعه آن معدن است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو، ادامه داد: اینکه ایمیدرو و وزارت صمت توانسته اند با چنین مدلی معدنی که ده ها سال غیرفعال بوده را به مرحله تولید و احداث کارخانه برساند، مورد تحسین مقام معظم رهبری قرار گرفت.

وی همچنین افزود: این روش که دولت مالکیت معدن را برعهده دارد اما سرمایه گذار یا همان راهبر، بخش خصوصی است در معدن تیتانیوم کهنوج و پتاس خور و بیابانک اجرایی شده و نتیجه بخش بوده است.

به گفته آقاجانلو، معدن تیتانیوم کهنوج نیز پس از سه دهه با همین مدل سرمایه گذاری فعال شد و اینک در آستانه افتتاح فاز نخست آن قرار دارد. وی ادامه داد: ارزش تولید سالانه این معدن (در فاز یک) 40 میلیون دلار است که با ایجاد ارزش افزوده به 160 میلیون دلار افزایش خواهد یافت.

معاون وزیر صمت همچنین گفت: معدن پتاس خور و بیابانک نیز با مدل راهبری بخش خصوصی فعال شده و سرمایه گذار مشغول به تولید است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد که رهبر انقلاب، این مدل جذب سرمایه را یکی از بهترین روش ها برای حضور بخش خصوصی در معدن و توسعه این حوزه از اقتصاد دانستند.

آقاجانلو در ادامه با اشاره به استفاده از توان شرکت های دانش بنیان برای بهره گیری از سنگ آهن هماتیتی در کشور، گفت: یکی از چالش های توسعه صنعت فولاد، مواد اولیه است که می توان بخشی از آن را با فرآوری سنگ آهن هماتیتی، تامین کرد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: انرژی دیگر چالش اساسی حوزه صنایع معدنی از جمله فولاد است به طوری که در حال حاضر از ظرفیت حدود 50 میلیون تنی فولاد، تنها 30 میلیون تن تولید می شود.

به گفته آقاجانلو، شرکت های بزرگ معدنی و صنایع معدنی برنامه گسترده ای برای تولید برق در حال اجرا دارند که برخی از نیروگاه ها وارد مدار تولید شده اند و مابقی طرح های نیروگاهی، گام به گام فعال خواهند شد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تاکیدات رهبری برای استفاده هر چه بیشتر از جایگاه معدن در اقتصاد، گفت: بر اساس منابع بین المللی در حال حاضر ارزش ذخایر معدنی ایران 1300 میلیارد دلار است که می توان در راستای فرمایشات رهبری، ارزش افزوده قابل ملاحظه ای در این ذخایر ایجاد کرد.

آقاجانلو با بیان اینکه ایمیدرو بر توسعه همکاری با دانش بنیان ها، تاکید دارد، افزود: طبق منویات رهبری، بهره گیری از پتانسیل شرکت های دانش بنیان بسیاری از چالش های توسعه حوزه معدن را برطرف می کند.

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=34739

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 6 =