فوری
به گزارش پترومتالز، ایران از سال ۱۴۰۰ با مشکل کسری شدید برق مواجه بوده و تاکنون نتوانسته این بحران را حل کند. این در حالی است که راهاندازی نیروگاههای خورشیدی با استفاده از منابع مالی ایران در چین میتوانست راهحلی ساده و مؤثر برای چالش انرژی باشد. با این وجود، بهرهگیری از ظرفیتهای انرژی خورشیدی مورد غفلت قرار گرفته است و همچنان نیز بسیاری از پروژههای برق صنایع، نیروگاههای حرارتی هستند که تأمین سوخت آنها در آینده در هالهای از ابهام قرار دارد. در همین حال، چین دستاوردهای چشمگیری در توسعه انرژیهای پاک داشته است. چین به تازگی اعلام کرده که پس از رونق سال ۲۰۲۴، یارانههای انرژی پاک را کاهش میدهد چرا که به اهداف خود در این حوزه، شش سال پیش از موعد زمانی تعیین شده دست یافته است!
کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین در ۹ فوریه اعلام کرد که این کشور، پس از افزایش چشمگیر نصب نیروگاههای خورشیدی و بادی در سال ۲۰۲۴، یارانههای پروژههای انرژی تجدیدپذیر را کاهش خواهد داد.
بر اساس دادههای آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر، ظرفیت نصبشده جدید تولید انرژی خورشیدی چین در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال قبل ۴۵ درصد رشد داشته و رکوردهای پیشین خود را شکسته است. این افزایش، ظرفیت کلی انرژی خورشیدی این کشور را به حدود ۸۸۷ گیگاوات رسانده که بیش از شش برابر ظرفیت ایالات متحده است. این دستاورد نشان میدهد چین هدف تعیینشده خود برای سال ۲۰۳۰ را شش سال زودتر محقق کرده است.
کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین اعلام کرد که این نهاد، همراه با اداره ملی انرژی چین، تغییراتی «بازارمحور» را در سیاستهای تشویقی پروژههای انرژی پاک اعمال خواهد کرد. طبق بیانیه این کمیسیون، ظرفیت انرژی پاک چین در تمامی بخشها اکنون به بیش از ۴۰ درصد از کل ظرفیت تولید انرژی این کشور رسیده است.
کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین در بیانیهای تأکید کرد: «هزینه توسعه انرژیهای نو بهطور قابلتوجهی کاهش یافته است.» این نهاد افزود که پروژههای جدیدی که پس از ژوئن ۲۰۲۴ تکمیل شوند، تحت مکانیسم پرداخت برق مبتنی بر «فروش برق در بازار» قرار خواهند گرفت.
با این حال، کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین اطمینان داد که این تغییرات بر قیمت برق مصرفکنندگان خانگی و بخش کشاورزی تأثیری نخواهد داشت و قیمت برق برای فعالیتهای صنعتی و تجاری نیز پس از اجرای سیاست جدید «عملاً بدون تغییر» باقی خواهد ماند. این کمیسیون همچنین تأکید کرد که برای اجرای این طرح، با دولتهای محلی در سراسر چین همکاری خواهد کرد.
ایران از اقلیم و جغرافیای بسیار مناسبی برای تولید انرژی خورشیدی برخوردار است و میتواند بخش بزرگی از نیاز خود را از این طریق تأمین کند. در کنار این مزیت طبیعی، هزینه ساخت نیروگاههای خورشیدی در سالهای اخیر کاهش شدیدی یافته و این فناوری بیش از هر زمان دیگری مقرونبهصرفه شده است. با این حال، ایران تاکنون از این فرصت تقریباً هیچ استفاده مؤثری نکرده و همچنان با بحران کمبود برق و وابستگی به نیروگاههای پرهزینه و بعضاً فرسوده حرارتی مواجه است.
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=36510