فوری
به گزارش اقتصاد، نفت و فلزات نیوز، در هفته منتهی به ۳ اسفند، شاهد تداوم روند افزایشی قیمتها در بازار آهن بودیم. قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار به ۳۵۹۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید که نسبت به هفته منتهی به ۲۶ بهمن، افزایش ۲۵۰ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۷ درصدی را نشان میدهد. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته به حدود ۳۴۶۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۳۷۲۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته منتهی به ۳ اسفند، قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار در مجموع ۸۴۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۳۰.۷ درصد افزایش یافته است.
در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۳۳۰۵۷ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۳۶۳۶۲ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. هفته گذشته، قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۲۷ بهمن ماه، افزایش ۴۹۵ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۵۲ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۸۴۱۹ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۳۱۲۶۱ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که نسبت به هفته منتهی به ۲۶ بهمن، کاهش ۴۱۶ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۴۴ درصد داشته است.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۶ بهمن ۱۲.۹ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۶.۳ درصد است. در هفته گذشته، ۹۹.۶ درصد حجم عرضهشده شمش فولادی و ۹۸.۱ درصد حجم عرضهشده میلگرد در بورس کالا معامله شد.
در هفته گذشته، شاهد افزایش ۲۷۰۰ تومانی (معادل ۳ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۹۰۸۰۰ تومان به ۹۳۵۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۶۷۶۰۰ تومان است که نسبت به هفته منتهی به ۲۶ بهمن، افزایش ۵۸۸ تومانی (معادل ۰.۸۸ درصدی) داشته است.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در هفته پیشرو شاهد ثبات نسبی قیمتها توأم با برخی نوسانات محدود خواهیم بود. همچنان بازار فولاد از نزدیک تحولات بازار ارز را رصد خواهد کرد و مهمترین عامل تأثیرگذار بر بازار فولاد، نرخ ارز در بازار آزاد خواهد بود. در حالی که به دلیل محدودیتهای گاز و برق و سرما و یخبندان، عرضه محصولات فولادی کاهش یافته، تقاضا نیز به شدت ضعیف است. ساخت و ساز در رکود مطلق به سر میبرد و تقاضای مصرفی واقعی برای محصولات طویل فولادی به این دلیل ضعیف است. از سوی دیگر، تقاضای سرمایهای نیز مدتها است که در بازار فولاد دیده نمیشود و با رویه بانک مرکزی و تحریک تقاضا برای خرید طلا، تقریباً تقاضای سرمایهای از تمام بازارهای کالایی خارج شده و به سمت بازار ارز و طلا سوق یافته است. در فضای تحریک تقاضا در بازارهای ارز و طلا، قیمت تعادلی ارز هنوز نامشخص است و این امر روند قیمتها در بازار فولاد را مبهم کرده است. در میان این ابهامها، نکته بنیادی مشخص این است که با افزایش قیمت مواد اولیه، انرژی و کرایه حمل، قیمت تمامشده تولید محصولات فولادی اخیراً افزایش یافته است و در ابتدای سال بعد نیز افزایش دستمزدها، باعث افزایش بیشتر هزینه تمامشده خواهد شد.
منبع: فراطرح فولاد
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=37427