فوری
به گزارش اقتصاد، نفت و فلزات نیوز، در هفته منتهی به ۲۲ فروردین، شاهد افزایش محسوس قیمتها در بازار آهن نسبت به هفته پایانی سال گذشته بودیم. هفته گذشته با اتمام تعطیلات نوروزی، قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار به ۳۸۶۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید که نسبت به هفته پایانی سال گذشته، افزایش ۱۸۰۰ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۴.۸۹ درصدی را نشان میدهد. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۳۷۰۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۴۰۳۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته منتهی به ۲۲ فروردین، قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار در مجموع ۱۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۴.۸۹ درصد افزایش یافته است.
در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۳۴۰۱۵ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۳۷۴۱۶ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. هفته گذشته، قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات هفته پایانی سال گذشته، کاهش ۱۳ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۰۴ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۳۰۳۴۲ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۳۳۳۷۶ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که نسبت به هفته پایانی سال گذشته، افزایش ۹۲۴ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۳.۱۴ درصدی داشته است.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته پایانی سال گذشته ۱۵.۱ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۲ درصد است. در هفته گذشته، ۸۹.۸ درصد حجم عرضهشده شمش فولادی و ۷۹.۱ درصد حجم عرضهشده میلگرد در بورس کالا معامله شد.
در هفته گذشته، شاهد کاهش ۵۴۰۰ تومانی (معادل ۵.۱ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد نسبت به هفته منتهی به ۱۵ فروردین بودیم و قیمت دلار از ۱۰۴۸۰۰ تومان به ۹۹۴۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۶۸۹۷۳ تومان است که نسبت به هفته منتهی به ۱۵ فروردین، افزایش ۲۱۰ تومانی (معادل ۰.۳ درصدی) داشته است.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در هفته پیشرو شاهد حرکت قیمتها روی نبضِ روند نرخ ارز در بازار آزاد خواهیم بود. چشم تمامی بازارها به مذاکرات دیپلماتیک ایران و آمریکا در عمان دوخته شده و نتیجه این مذاکرات به صورت آنی در نرخ ارز بازتاب خواهد داشت. نرخ ارز نیز به نوبه خود بر روند قیمتها در بازار فولاد تأثیر میگذارد. خبر آغاز قریبالوقوع مذاکرات دیپلماتیک در هفته گذشته باعث کاهش نرخ ارز در بازار آزاد شد. در خصوص مولفههای بنیادی نیز باید بگوییم که متأسفانه امسال محدودیتهای برق صنایعی همچون فولاد و سیمان از اواسط فروردین ماه آغاز شده و پیشبینی میشود که محدودیتهای برق بیشتر از سال گذشته باشد. در پاییز و زمستان سال قبل، شرکتهای فولادی به طور همزمان با محدودیتهای برق و گاز روبرو بودند و این امر روند تولید و عرضه محصولات فولادی را با اختلال مواجه ساخت. حال به نظر میرسد، تولیدکنندگان فولاد کشور در دو ماه ابتدایی سال جاری به دلیل محدودیتهای زودهنگام برق، فرصت نیابند که عقبافتادگی خود در حوزه تولید در سال گذشته را جبران کنند! محدودیتهای برق، سال گذشته از خردادماه آغاز شد و امسال به نحو عجیبی این محدودیتها از اواسط فروردین آغاز شده است! در بازار جهانی فولاد نیز به دلیل جنگ تعرفهای آمریکا و چین، شاهد کاهش قیمتها در هفته گذشته بودیم و قیمتها در بازار جهانی همچنان در کوتاه مدت تحت فشار خواهد بود.
منبع: فراطرح فولاد
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=40932