فوری
به گزارش پترومتالز، در نشست فعالان اقتصادی استان کرمانشاه که روز پنج شنبه ۲۵ اردیبهشتماه با حضور رئیسجمهور کشور، دکتر مسعود پزشکیان در محل استانداری برگزار شد، مهندس جهاندار شُکری، مدیرعامل ذوبآهن بیستون و یکی از کارآفرینان باسابقه استان، به نمایندگی از صنعتگران و تولیدکنندگان، دغدغهها و درخواستهای مهمی را در زمینه حمایت از تولید و رفع موانع انرژی، ارزی و گمرکی مطرح کرد.
شُکری در ابتدای سخنان خود ضمن خوشامدگویی به رئیسجمهور و هیأت همراه، به سابقه تاریخی خانواده شُکری با بیش از ۷۵ سال فعالیت صنعتی اشاره کرد و گفت: در این سرزمین کار و تولید کردهایم و امروز نیز در خط مقدم جهاد اقتصادی مشغول خدمت هستیم. استان کرمانشاه ظرفیتهای عظیمی در حوزه معدن، مرز و مهمتر از همه نیروی انسانی جوان دارد که باید برای توسعه کشور از آن استفاده شود.»
وی با تأکید بر چالشهای صنعت در حوزه انرژی افزود: «متأسفانه کرمانشاه از نظر زیرساختی صنعتی ضعیف شمرده میشود، در حالی که واقعیت این است که صنایع ما انرژیبر نیستند. برای مثال، کل مصرف برق صنایع استان در پیک سال گذشته تنها ۱۰۰ مگاوات بوده است. ما امروز از جناب وزیر نیرو و دولت محترم درخواست داریم که ۵۰ مگاوات برق مازاد به واحدهای تولیدی استان تخصیص دهند. اگر این تأمین برق انجام نشود، با تعطیلی گسترده واحدهای تولیدی و بیکاری هزاران کارگر روبرو خواهیم شد.
مدیرعامل ذوبآهن بیستون سپس به نحوه محاسبه هزینههای برق نیز انتقاد کرد و ادامه داد: «الگوی محاسبه هزینه برق برای واحدهای تولیدی ناعادلانه است. ما وقتی تولید نمیکنیم، چرا باید هزینه برق، جریمه دیرکرد و حتی عوارض ترانزیت پرداخت کنیم؟ چگونه انتظار داریم که تولیدکننده با این همه فشار مالی سرپا بماند؟»
شکری در ادامه به مشکلات ارزی تولیدکنندگان نیز اشاره کرد و گفت: «پس از برجام، ما توانستیم ارز وارد کشور کنیم و سرمایهگذاری کنیم، اما امروز صندوق توسعه ملی با نرخ ارز فعلی از ما بازپرداخت میخواهد، در حالی که تسهیلات با نرخ ارز ۴ هزار تومان محاسبه شده بود. ما مقصر نیستیم، اما امروز با نرخ ۲۰ برابری باید بازپرداخت کنیم. این فشارها باعث رکود کامل پروژهها شده است.»
وی همچنین به موضوع رفع تعهد ارزی صادرکنندگان پرداخت و افزود: «امروز تولیدکنندگان نمونه کشوری که در این جلسه حضور دارند، به دلیل فشارهای ناشی از نظام فعلی رفع تعهد ارزی، صادرات خود را متوقف کردهاند. بنده پیشنهاد میدهم که سهم تعهد ارزی برای استان کرمانشاه از ۷۰ درصد به ۳۰ درصد کاهش پیدا کند تا بتوانیم نفس تازهای در صادرات بکشیم و فعالان اقتصادی را به بازارهای بینالمللی برگردانیم.»
در بخش دیگری از سخنان، جهاندار شُکری از موانع گمرکی در واردات تجهیزات صنعتی گلایه کرد و گفت: «ما برای پروژه نیروگاهی ذوبآهن بیستون که اکنون ۷۰ درصد پیشرفت دارد،توربین ها وژنراتورهای ما امروز با زحمت زیاد به مرز میرسند، ولی در گمرک معطل عوارض می شوند.
وی در پایان از دکتر نجارزاده، مدیرکل بانک ملی، در جهت همکاری در تأمین منابع مالی برای پروژههای توسعهای ذوبآهن بیستون قدردانی کرد و بار دیگر تأکید کرد: «امروز خواسته روشن ما از دولت، تخصیص ۵۰ مگاوات برق برای حفظ اشتغال و ادامه مسیر تولید در کرمانشاه است.»
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=44039