enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

پیش‌بینی افزایش ۹۴۲ میلیون دلاری درآمد صادراتی کشور و ۱۸۷ میلیون دلاری سود خالص فولاد مبارکه پس از راه اندازی پروژه نورد گرم ۲

به گزارش پترومتالز، پنجمین اوراق مرابحه ارزی مرکز مبادله ایران به ارزش ۱۱۰ میلیون یورو از امروز برای شرکت فولاد مبارکه عرضه شد که این اوراق به منظور تأمین مالی پروژه «نورد گرم ۲» با حجم کل ۲۰۰ میلیون یورو منتشر می‌شود.

تامین منابع ارزی مورد نیاز پروژه «نورد گرم ۲» از محل عرضه اوراق مرابحه ارزی، منجر به بهره‌برداری از آن در سال ۱۴۰۶ می‌شود. ظرفیت تولید سالانه پروژه نورد گرم ۲ پس از راه‌اندازی، ۲.۴ میلیون تن کلاف گرم است که از محل این تولید، سالانه مبلغ ۹۴۲ میلیون دلار به درآمد صادراتی کشور و ۱۸۷ میلیون دلار به سود خالص فولاد مبارکه اضافه خواهد شد.

اوراق مرابحه ارزی فولاد مبارکه با مجوز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و قبولی سمت عاملیت فروش و دریافت و پرداخت، ضمانت و تعهد پذیره‌‌نویسی توسط بانک ملت و با مشارکت تأمین سرمایه بانک ملت به‌عنوان مشاور، عرضه می‌شود. همچنین منابع مالی مورد نیاز جهت ایفای تعهد پذیره‌نویسی توسط صندوق توسعه ملی تأمین شده است؛ این در حالی است که نرخ سود این اوراق ۶ درصد و مدت زمان آن ۴ سال خواهد بود.

این اوراق ارزی اولین نوع از اوراق ارزی است که فرایند عرضه آن با مشارکت صندوق توسعه ملی و در راستای اجرایی‌سازی تفاهم‌نامه همکاری بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی با هدف توسعه ابزارهای تامین مالی ارزی انجام می‌شود.

دوره نقل و انتقال وجوه ارزی از ابتدای روز کاری ۷ خرداد آغاز و تا پایان وقت اداری روز ۲۷ خرداد ادامه دارد؛ لازم به ذکر است، در صورت نیاز، امکان تمدید این دوره برای ۱۵ روز کاری دیگر نیز وجود دارد. در این دوره متقاضیانی خریدی که در دوره پذیره‌نویسی اوراق، اقدام به سفارش‌گذاری خرید کرده‌اند، باید مبلغ خرید اوراق را به حساب‌های معرفی‌شده عامل فروش و دریافت و پرداخت اوراق واریز کند.

اوراق ارزی فولاد مبارکه پس از اوراق مرابحه ارزی شرکت‌های پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس(طی دو مرحله)، پتروشیمی‌ سروش مهستان و پتروشیمی نگین مهستان، پنجمین اوراق ارزی است که با مشارکت بانک ملت و شرکت تامین سرمایه بانک ملت، فرایند عرضه آن انجام می‌گیرد.

صکوک بین‌المللی به عنوان یک ابزار تامین مالی اسلامی در بسیاری از کشورهای جهان به ویژه در بازارهای مالی اسلامی و برخی مراکز مالی بین‌المللی معامله می‌شوند. کشورهای مالزی، عربستان سعودی، امارات، ترکیه، قطر، کویت، بحرین، پاکستان و عمان مهمترین کشورهای اسلامی است که اقدام به انتشار صکوک کرده‌اند. کشورهای غیراسلامی با بازار صکوک شامل بریتانیا، آلمان، هنگ کنگ، سنگاپور و آفریقای جنوبی هستند.

شایان ذکر است، اوراق صکوک در بازارهای بین المللی مانند بورس لندن و لوکزامبورگ نیز معامله می‌شود.

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=44053

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 − 1 =