فوری
به گزارش پترومتالز، در هفته منتهی به ۲۰ آبان شاهد افزایش قابل توجه قیمتها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار، ۶۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۴ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین به حدود ۱۶۷۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۱۵۷۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۱۷۵۴۵ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۸۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۴.۸ درصد کاهش یافته است.
در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۴۹۲۱ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۱۶۲۶۴ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۱۱ آبان ۱۴۰۱، افزایش ۴۷۷ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۳.۳ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۳۷۵۵ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۱۴۹۹۲ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۹ آبان ۱۴۰۱، ۳۱۰ تومان به ازای هر کیلو یا ۲.۳ درصد افزایش یافت.
مارجین قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱۳ آبان ۷.۴ درصد بود، در هفته گذشته به ۸.۵ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۱۲.۴ درصد حجم عرضه شده میلگرد و ۷۸ درصد حجم عرضه شده شمش مشتری داشت. قیمت میلگرد در هفته گذشته در بورس کالا افزایش یافت، با این وجود، حجم معاملات بهبود چندانی را تجربه نکرد.
در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۱۵۰ تومانی نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۳۵۰۰۰ تومان به ۳۵۱۵۰ تومان رسید. نرخ دلار در بازار آزاد در اواسط هفته گذشته سقفشکنی کرد و حتی تا کانال ۳۶۷۰۰ تومانی هم بالا رفت و سپس در روزهای انتهایی هفته به کانال ۳۵۰۰۰ تومانی عقبنشینی کرد. آخرین نرخ فروش دلار در سامانه نیما نیز ۲۷۷۳۰ تومان بوده است و در هفته گذشته نرخ دلار نیمایی ۲۹۰ تومان افزایش یافت.
برای بازار داخلی فولاد پیش بینی میشود که در هفته پیش رو شاهد ثبات نسبی توأم با برخی نوسانات قیمتها باشیم. ممکن است در ابتدای این هفته تحت تأثیر افت نسبی نرخ ارز شاهد افزایش تخفیفها در بازار آهن باشیم. در شرایط ضعف تقاضای مصرفی، تحرکات بازار آهن عمدتاً در نتیجه تغییرات نرخ ارز خواهد بود. البته هرچه سرمای هوا بیشتر میشود، انتظار داریم به دلیل محدودیتهای مصرف گاز صنایع، ابتدا نرخ آهن اسفنجی و سپس نرخ شمش فولادی افزایش یابد و این افزایش نرخها به بازار مقاطع طویل نیز سرایت میکند. در کل، در نتیجه اشباع بازار، قیمتها در بازار فولاد نسبت به تورم عمومی موجود در کشور عقبماندگی دارد و از حیث مولفههای بنیادی، قیمتهای فعلی موجود در این بازار، ارزنده محسوب میشود.
منبع: فراطرح فولاد
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=4554