enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

صعود چشمگیر قیمت آتی سنگ‌ آهن و محصولات فولادی به‌دنبال اعلام ساخت بزرگ‌ترین سد برق‌آبی جهان

به گزارش پترومتالز، امروز دوشنبه ۳۰ تیرماه در نخستین روز کاری هفته در بازارهای جهانی، قیمت آتی سنگ‌آهن در بازارهای آسیایی به بالاترین سطح خود در نزدیک به پنج ماه گذشته رسید؛ افزایشی که در پی اعلام آغاز ساخت بزرگ‌ترین سد برق‌آبی جهان و همچنین حاشیه سود مطلوب کارخانه‌های فولاد رخ داد.

در بورس کالای دالیان چین، قرارداد پرمعامله سنگ‌آهن با سررسید سپتامبر با افزایش ۲٫۰۸ درصدی در پایان معاملات روزانه، به ۸۰۹ یوان (معادل ۱۱۲٫۷۴ دلار) به‌ازای هر تن رسید. این قرارداد در طی معاملات امروز به بالاترین قیمت خود از ۲۶ فوریه، یعنی ۸۱۹ یوان نیز دست یافت.

در بورس سنگاپور نیز قرارداد مرجع سنگ‌آهن با سررسید با ۲٫۸۱ درصد رشد به ۱۰۳٫۶ دلار در هر تن رسید و در طول روز به سقف ۱۰۴٫۸ دلار (بالاترین سطح از ۲۷ فوریه) نیز صعود کرد.

افزایش تقاضا برای فولاد ساختمانی با آغاز پروژه غول‌پیکر انرژی پاک

لی‌چیانگ، نخست‌وزیر چین، آغاز ساخت بزرگ‌ترین سد برق‌آبی جهان را اعلام کرد؛ پروژه‌ای که پیش‌بینی می‌شود منجر به جهش قابل توجهی در تقاضای فولاد ساختمانی در چارچوب سیاست‌های توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر کشور شود.

آتیلا ویدنل، مدیرعامل شرکت Navigate Commodities در سنگاپور گفت: «بازار آتی سنگ‌آهن و میلگرد واکنشی مثبت به اعلام ساخت این سد عظیم نشان داده‌اند.»

او افزود: «بدون تردید، ساخت این سد مزایای زیادی برای بازار داخلی فولاد به همراه خواهد داشت و ممکن است فولاد ساختمانی از سراسر چین را به سمت این پروژه جذب کند، به‌ویژه با توجه به اینکه این سد سه تا چهار برابر بزرگ‌تر از سد سه‌دره خواهد بود.»

شایان ذکر است که سد سه‌دره در حال حاضر بزرگ‌ترین نیروگاه برق‌آبی جهان از نظر ظرفیت تولید است.

ثبات نرخ بهره و سیگنال‌های محرک اقتصادی

از سوی دیگر، چین نرخ‌های بهره وام‌دهی خود را بدون تغییر حفظ کرد؛ اقدامی مطابق با انتظارات، در پی انتشار داده‌های اقتصادی سه‌ماهه دوم که اندکی بهتر از پیش‌بینی‌ها بود.

به گفته Mysteel Global، افزایش انتظارات نسبت به اعمال محرک‌های سیاستی در سطح کلان نیز باعث رشد قیمت در بسیاری از محصولات فولادی شد.

همچنین در یادداشتی جداگانه، Mysteel اعلام کرد: «افزایش حاشیه سود فروش فولاد، کارخانه‌ها را به افزایش نرخ بهره‌برداری از کوره‌های بلند تشویق کرد، به‌گونه‌ای که میانگین نرخ بهره‌برداری از ظرفیت کوره‌های بلند در بازه ۱۱ تا ۱۷ ژوئیه، ۰٫۹۹ واحد درصد نسبت به هفته پیش افزایش یافت.»

رشد قیمت سایر مواد اولیه تولید فولاد

سایر مواد اولیه فولادسازی نیز در بورس دالیان رشد قابل توجهی داشتند: زغال‌سنگ کک‌شو با ۷٫۸۸ درصد رشد و کک متالورژی با ۵٫۰۵ درصد افزایش همراه بودند.

در بورس آتی شانگهای نیز شاخص‌های قیمت محصولات فولادی رشد کردند: میلگرد با ۲٫۱۵ درصد، میلگرد کلاف با ۲٫۴۸ درصد، ورق گرم با ۲٫۲ درصد و فولاد زنگ‌نزن (کد SHSScv1) با ۱٫۳۳ درصد رشد مواجه شدند.

تلاش دولت چین برای کاهش ظرفیت مازاد فولاد

گفتنی است پکن تلاش‌ها برای مهار تولید مازاد فولاد و کاهش ظرفیت مازاد صنعتی را تشدید کرده است. این اقدامات باعث بهبود حاشیه سود کارخانه‌های فولادسازی در چین شده و انگیزه تولید بیشتر و در نتیجه افزایش تقاضا برای سنگ‌آهن را فراهم کرده‌اند.

در سمت عرضه نیز صادرات از سوی تولیدکنندگان بزرگ مانند برزیل و استرالیا کاهش یافته و در نتیجه عرضه جهانی تنگ‌تر و موجودی انبارهای سنگ آهن کمتر شده است.

پیش‌بینی رشد تقاضای بلندمدت برای مواد خام صنعتی

افزایش تمایلات صعودی در بازار همچنین تحت تأثیر وعده اخیر وزارت صنعت چین برای تثبیت رشد در بخش‌هایی مانند ماشین‌آلات، خودرو و تجهیزات الکتریکی بوده است.

این برنامه جامع، ۱۰ صنعت کلیدی از جمله فولاد، فلزات غیرآهنی، پتروشیمی و مصالح ساختمانی را هدف قرار داده که سیگنالی از افزایش تقاضای پایدار برای کالاهای صنعتی در بلندمدت است.

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=47500

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + نوزده =