فوری
دکتر محسن مصطفیپور مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نیریز در گفتوگوی اختصاصی با پترومتالز در پاسخ به این پرسش که واحد فولادسازی این شرکت چگونه بهعنوان نخستین واحد فولادسازی از طرحهای هشتگانه، در آستانه افتتاح قرار گرفت، بیان داشت: ما ظرف یک سال گذشته به لطف خداوند و با همت ویژهی همکارانمان، پیشرفت قابل توجه و کمنظیری را در اجرای پروژه فولادسازی داشتیم؛ پروژهای که چندین سال کار آن با تأخیر پیش رفته بود، ظرف یک سال گذشته پیشرفت بسیار خوبی داشته و میزان قابل توجهی از عملیات نصب آن در این دوره صورت گرفته است.
به گزارش پترومتالز، دکتر مصطفیپور گفت: چیزی حدود 9000 تن از تجهیزات مرتبط با این پروژه در طول یک سال اخیر نصب شده است و عملیات اجرایی، پایپینگ، کابلکشی، عملیات ساختمانی و … آن نیز در این مدت انجام شده است. یکی دیگر از امور بسیار مهم مرتبط با این پروژه، مسئله ترخیص تجهیزات بوده است که گاهاً این ترخیص با چندین ماه تأخیر انجام میشد؛ خوشبختانه با همکاری خوب شرکت ملی فولاد و ایمیدرو توانستیم زمان ترخیص کالا را نیز کاهش دهیم. آنچه که بهرهبرداری از این پروژه را مقداری به تأخیر انداخته مسئله تحریم و همهگیری کرونا بود. اگر با مشکلات تحریم (در واردات بخشی از تجهیزات برقی) مواجه نمیشدیم و همچنین اتفاقاتی که منجر به قرنطینه چین در سال گذشته شد، به وقوع نمیپیوست، ما میتوانستیم این طرح را زودتر از اینها به بهرهبرداری برسانیم. با این حال ما در مرحلهای هستیم که میتوانیم تا همین روزهای پیش رو و در پایان سه ماه سوم سال جاری، وارد فاز راهاندازی شویم و بهرهبرداری اصلی را در ایام مبارک دهه فجر داشته باشیم.
ایجاد 1450 شغل جدید
مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نیریز در خصوص اقدامات اجتماعی انجام شده در شهرستان نی ریز نیز گفت: ما با تسریع در انجام پروژههای خود، آغاز عملیات گندلهسازی، آغاز عملیات ساخت کارخانه آهک، و تسریع در اتمام پروژه فاضلاب صنعتی توانستهایم تاکنون چیزی حدود هزار شغل جدید را ایجاد کنیم و با ورود کارخانه فولادسازی به مدار، با همکاری دانشگاه شیراز اقدام به برگزاری آزمون استخدامی کردیم و از این طریق 450 نفر را هم در کارخانه فولادسازی جذب کردهایم.
مصطفیپور افزود: امیدواریم با تسریع در پروژههای دیگر مثل گندلهسازی، پروژههای جانبی مثل انتقال آب و ساخت ساختمانها بتوانیم به همین میزان افرادی را جذب مجموعه کرده و بتوانیم زمینهساز رشد و توسعه اقتصادی در منطقه شویم و با تولید ثروت و افزایش اشتغال، مشکلات اقتصادی، اجتماعی و احیاناً امنیتی در کشور نداشته باشیم.
وی تصریح کرد: در مجموع، 3 هزار درصد افزایش سرمایه، 350 درصد رشد در تعداد کارکنان و 38 درصد افزایش فروش، تنها بخشی از دستاوردهای مجتمع فولاد غدیر نیریز در یک سال اخیر است.
پیشی گرفتن تولید از برنامه
مدیرعامل فولاد غدیر نیریز بیان داشت: علیرغم محدودیتهای تأمین گاز و برق، این شرکت در حوزه تولید نیز عملکرد خوبی داشته و در سال منتهی به 31 شهریور 1401، توانستیم 104 درصد میزان برنامهریزیشده تولید آهن اسفنجی داشته باشیم و در واقع تولید ما از برنامه پیشی گرفت. حجم تولید مجتمع فولاد غدیر نیریز در این دوره یکساله، بالغ بر 717 هزار تن بود. در کنار این، فولاد غدیر نیریز تأکید بسیار زیادی بر کیفیت دارد و آهن اسفنجی تولید شده در این شرکت از کیفیت بسیار بالا و رقابتپذیری بالایی برخوردار است.
وی در مورد فعالیت این شرکت در حوزه اکتشاف سنگ آهن نیز گفت: مجتمع فولاد غدیر نیریز هماکنون در 3 محدوده دارای پروانه اکتشاف مشارکت دارد و در یک محدوده نیز مالکیت ۱۰۰ درصد دارد. از سال گذشته، فعالیتهای عملیاتی در این چهار پهنه معدنی، گسترش یافته و وارد فاز اکتشافات تکمیلی شده است.
هدفگذاری برای قرار گرفتن در جمع شرکتهای بزرگ فولادی
دکتر مصطفیپور عنوان کرد: مجتمع فولاد غدیر نیریز هماکنون با ظرفیت تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در میان ده شرکت بزرگ تولیدکننده این محصول در کشور قرار دارد و حضور در جمع ۵ شرکت نخست صنعت فولاد را در کمتر از ۵ سال آینده هدفگذای کرده است.
وی ادامه داد: با راهاندازی خط فولادسازی به زودی یک میلیون تن در سال به ظرفیت فولاد کشور افزوده خواهد شد که با توجه به موقعیت جغرافیایی مجتمع فولاد غدیر نیریز و دسترسی به چهار استان بزرگ کشور در توسعه صنایع پاییندست و وابسته سهم موثری خواهد داشت. همچنین، با راهاندازی خط تولید فولاد، صادرات محصولات به طور جدی تعقیب خواهد شد.
آغاز عملیات اجرایی طرح واحد گندلهسازی
محسن مصطفیپور با ارائه جزئیات طرح تولید گندله در این شرکت گفت: در طرح ابتدایی مجتمع فولاد غدیر نیریز ساخت یک کارخانه گندلهسازی پیشبینی شده بود اما به دلیل وجود مشکلاتی، اجرای این پروژه برای مدت زمانی طولانی متوقف مانده بود. با پیگیریها و اقدامات انجامشده، پروژه احداث کارخانه گندلهسازی از اسفند ۱۴۰۰ مجدداً فعال شد.
وی ادامه داد: ظرفیت کارخانه گندلهسازی مجتمع فولاد غدیر نیریز، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال است و با راهاندازی این واحد، علاوه بر بینیازی کارخانه احیاء مستقیم از تأمینکنندگان خارج از شرکت، امکان فروش گندله و سودآوری بیشتر مجتمع نیز ایجاد خواهد شد. فولاد غدیر نیریز با احداث واحد تولید گندله در مسیر تکمیل زنجیره خود گام برمیدارد.
برنامهریزی برای تأمین پایدار آب از خلیج فارس
دکتر مصطفیپور در خصوص لغو برداشت آب از سد چشمه عاشق نیز گفت: ما مطابق قراردادی که با آب منطقهای داشتیم بخشی از هزینهی ساخت سد را پرداخت کرده بودیم و مقرر بود که بعد از دورهی فعالیت فولادسازی آب مورد نیاز را از سد چشمه عاشق تأمین کنیم؛ لیکن با احترام به خواست مردم منطقه (و اینکه این آب تنها منبع در دسترس مردم برای شرب و کشاورزی بود) و با بررسیهای انجام شده، تصمیم بر آن شد که از این حق قطعی مجموعه صرفنظر کنیم و به سمت ایجاد فرصت برای انتقال آب از خلیج فارس حرکت کنیم.
وی ادامه داد: هر چند میدانیم که کار انتقال آب از خلیج فارس هزینهبر خواهد بود و اجرای این طرح به لحاظ مالی سنگین خواهد بود اما تلاش ما در راستای نگهداشت آب منطقه است و با این کار سعی میکنیم هم آب شرب، هم آب پشت سد و هم آبهای زیرزمینی برای مردم حفظ شود. امیدواریم با این کار به حفظ محیط زیست کمک کرده باشیم و اقدام ما کمکی برای تهیه آب مورد نیاز کشاورزان باشد. در مجموع، حفظ محیط زیست و ایفای مسئولیتهای اجتماعی برای مجتمع فولاد غدیر نیریز اولویت دارد و قابل ذکر است که 90 درصد کارکنان ما، نیروهای بومی منطقه هستند.
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=5135