enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

خبرهای خوش مهندس شریفی در گفت‌وگو با پترومتالز: فولاد مبارکه 19 درصد سهام فولاد اقلید را خریداری کرد

مهندس رضا شریفی مدیرعامل شرکت فولاد اقلید پارس در گفت‌وگوی اختصاصی با پترومتالز برای نخستین بار از دو خبر خوش در خصوص این طرح بزرگ تولید آهن اسفنجی رونمایی کرد. مهندس شریفی گفت: فولاد مبارکه 19 درصد از سهام شرکت فولاد اقلید را خریداری کرد و به جمع سهامداران قبلی این شرکت یعنی «ومعادن» و «کچاد» پیوست.  خبر خوش دوم نیز این است که در صورت جلسه خرید 19 درصد سهام فولاد اقلید، فولاد مبارکه تعهد کرده که به مدت 20 سال مواد اولیه این کارخانه را تأمین و آهن اسفنجی تولیدی آن را خریداری کند.

به گزارش پترومتالز، مدیرعامل فولاد اقلید پارس در خصوص جزئیات پیشرفت این طرح گفت: قرارداد احداث واحد احیاء مستقیم فولاد اقلید، در 28 خرداد سال جاری به صورت EPC با شرکت ایریتک، منعقد و این قرارداد در یکم مرداد امسال تنفیذ و زمین پروژه تحویل داده شد. در حال حاضر، این پروژه 3 درصد پیشرفت فیزیکی، 21 درصد پیشرفت مهندسی و 15 درصد پیشرفت تدارکات و خرید تجهیزات دارد.

وی ادامه داد: در حوزه زیربنایی نیز، آب و برقِ زمان نصب تأمین شده، جاده‌های دسترسی تکمیل شده و تجهیز کارگاه نیز صورت گرفته است. در حال حاضر، در مرحله بتن‌ریزی ریفرمر و کوره قرار داریم که عملیات بتن‌ریزی در مراحل نهایی آن قرار دارد.

زمان راه‌اندازی واحد احیاء مستقیم فولاد اقلید

مهندس شریفی در مورد ظرفیت این کارخانه گفت: واحد احیاء مستقیم فولاد اقلید، بر اساس طرح بازنگری‌شده میدرکس ساخته می‌شود. ظرفیت این طرح‌ها به طور نرمال، 800 هزار تن در سال بوده که خوشبختانه شرکت ایریتک در این طرح بازنگری کرده و از همان روز نخست راه‌اندازی، ظرفیت واحد احیاء مستقیم فولاد اقلید پارس 1 میلیون و 200 هزار تن در سال است. یعنی ما از روز نخست، نسبت به طرح‌های نرمال اولیه، 50 درصد ظرفیت تولید بیشتری خواهیم داشت. خوشبختانه کشور ما در زمینه تکنولوژی میدرکس پیشرفت بسیار زیادی داشته و 80 درصد آن ایرانی‌سازی و داخلی‌سازی شده و تمام مهندسی آن در داخل کشور انجام می‌‌گیرد.

وی در مورد زمان راه‌اندازی این پروژه نیز گفت: بر اساس برنامه موجود، این واحد تا ابتدای سال 1403 به بهره‌برداری خواهد رسید.

مشکلی در تأمین مالی نداریم

مهندس رضا شریفی تصریح کرد: خوشبختانه سهامداران فولاد اقلید پارس از مطرح‌ترین شرکت‌های زنجیره آهن و فولاد کشور هستند و زمانی که پروژه‌ای صرفه اقتصادی نداشته باشد، اصلاً به آن ورود نمی‌کنند. وقتی نیز این شرکت‌ها به پروژه‌ای وارد می‌شوند، تأمین مالی آن را به خوبی انجام می‌دهند. پس در حوزه تأمین مالی با توجه به سهامداران بزرگ شرکت، نگرانی نداریم.

وی همچنین تأکید کرد: خوشبختانه فولاد مبارکه نیز طی صورت‌جلسه‌ای اقدام به خریداری 19 درصد سهام شرکت فولاد اقلید پارس کرد. در حال حاضر، شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با 51 درصد، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با 30 درصد و فولاد مبارکه با 19 درصد، سهامداران شرکت فولاد اقلید پارس هستند. با این سهامداران، آینده روشنی در انتظار شرکت فولاد اقلید پارس خواهد بود. فولاد اقلید پارس، در زمینه تأمین مواد اولیه و فروش آهن اسفنجی خود نیز هیچ نگرانی ندارد چرا که فولاد مبارکه به مدت 20 سال، هم مواد اولیه را تأمین خواهد کرد و هم خریدار آهن اسفنجی تولیدی شرکت خواهد بود.

مدلی عالی برای تأمین پایدار آب و حفاظت از محیط زیست

مدیرعامل فولاد اقلید پارس در خصوص نحوه تأمین آب این پروژه خاطرنشان ساخت: پروژه واحد احیاء مستقیم فولاد اقلید از ابتدا بر بستر استفاده از پساب و خروجی آب و فاضلاب شهری برنامه‌ریزی شده است. خوشبختانه در شهر اقلید تصفیه‌خانه فاضلاب وجود دارد و این تصفیه‌خانه پساب خروجی نیز دارد که در حال حاضر از آن استفاده نمی‌شود.

مهندس شریفی ادامه داد: ما در مراحل نهایی خرید پساب قرار داریم؛ تفاهم‌نامه اولیه آن امضاء شده و به زودی نیز برای خرید پساب، قرارداد امضاء می‌کنیم. فولاد اقلید پارس به‌صورت BOT، بخشی از تصفیه‌خانه شهر اقلید را مرمت خواهد کرد و از پساب خروجی در واحد احیاء مستقیم استفاده خواهد کرد.

مدیرعامل فولاد اقلید پارس تصریح کرد: مدل استفاده شده در این شرکت می‌تواند به‌عنوان یک مدل پایلوت در صنایع کشور به‌کار گرفته شود. ما تعهد داده‌ایم که سه برابر آب مصرفی، در جلوگیری از هدررفت آب و تصحیح شبکه آب و فاضلاب استان فارس سرمایه‌گذاری کنیم. در واقع، در فولاد اقلید پارس تمام جوانب توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست به‌خوبی رعایت شده است.

Print Friendly, PDF & Email

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=5244

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 15 =