فوری
دکتر سیدصادق شهرستانی مدیرعامل شرکت نورد و تولید قطعات فولادی (نماد بورسی «فنورد») در گفتوگو با پترومتالز اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱ حدوداً 100 میلیارد تومان پروژه در راستای نوسازی و توسعه فعالیتهای شرکت تعریف گردید که در سه ماهه تابستان سال جاری که کشور با کمبود بسیار شدید برق مواجه شد، توانستیم بخش قابل توجهی از این پروژهها را اجرائی کنیم. وی در این گفتوگو جزئیات دستاوردها در حوزه تولید محصولات آلیاژی با ارزشافزوده بالا را نیز تشریح کرد.
دکتر شهرستانی با ارائه جزئیات بیشتر در مورد پروژههای انجامشده گفت: توسعه پست برقِ ۶۳ کیلو ولت شرکت، راهاندازی کوره عملیات حرارتی جدید، ساخت کارخانه تولید اکسیژن مایع، افزایش فضای مسقف انبارها به میزان ۳۰۰۰ مترمربع، طراحی و ساخت داستکالکتورهای جدید در ذوبهای ۳ و ۴، اورهال تجهیزات ذوب ۳ و ۴، طراحی و ساخت سیستم خروج اسلب داغ از سالن و ساخت فاضلاب جدید از پروژههایی است که در سال جاری تکمیل گردیدهاند و یا تا آخر سال به بهرهبرداری میرسند.
جزئیات تقسیم سود نقدی
مدیرعامل شرکت نورد و تولید قطعات فولادی بیان داشت: طبق مصوبات مجمع عمومی 28 اردیبهشت 1401 مقرر شد که سود سهام به میزان ۳۶۰ میلیارد تومان به سهامداران پرداخت گردد که با همت تمام مدیران و عملکرد قابل قبول شرکت توانستیم تا این زمان بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان را آن پرداخت کنیم.
وی ادامه داد: در نیمه اول سال جاری نیز با توجه به تمام مشکلات اقتصادی در کشور و کمبودها و محدودیتهای برق که منجر به تعطیلی سه ماهه واحدهای ذوب گردید، توانستیم به سود حدوداً ۱۳۰ میلیارد تومانی دست یابیم.
تولید محصولات با ارزش افزوده بالا
شهرستانی خاطرنشان ساخت: در زمینهی تولید ورقها و محصولات آلیاژی نیز شرکت دستاورد قابل قبولی است. تولیدات متنوعی از نظر آنالیز و سایزهای محصولات در زمینه ورقهای زنگنزن ۴۲۰، مقاوم به سایش و خوردگی، ورقهای عملیات حرارتیپذیر، و فولادهای ابزار سردکار و گرمکار داشتهایم که به میزان حدوداً ۵۰۰۰ تن به بازار عرضه شد. همچنین امکان تولید انواع بیلت آلیاژی در سایزهای ۱۵۰×۱۵۰ و 125×125 و طول 12 متر و همچنین تولید گرد آلیاژی (به صورت پیمانی) نیز در شرکت مهیا شده است.
حضور پررنگ در بازار قراضه
وی عنوان کرد: جهت حضور پرقدرت شرکت نورد و تولید قطعات فولادی در تجارت قراضه، بخشی از زمین موجود در کارخانه به مساحت 15 هزار مترمربع با ورودی و خروجی مجزا به بنگاه قراضه اختصاص داده شد که پس از تسطیح و زیرسازی و عملیات بتنریزی به روش الیاف فولادی آماده نصب تجهیزات گردید. در حال حاضر سه دستگاه پرس قراضه با ابعاد مخزن 1.5×2×4 متر و با خروجی پرس 8 ضلعی که در نوع خود جزو بزرگترین پرسهای موجود در کشور هستند، نصب شده و در حال کار است.
شهرستانی ادامه داد: البته تا چند روز آینده پرس چهارم هم تحویل بنگاه قراضه میشود و در نهایت میتوانیم با این تجهیزات به توان روزانه 600 تن پرس دست یابیم. همچنین از میان تجهیزات و امکانات این بنگاه میتوان به دستگاه قیچی عمود بر دستگاه سرند جهت جدایی خاک از قراضه، 3 دستگاه کامیون و تریلر، 5 دستگاه بیل و چنگ و 2 دستگاه باسکول 60 تنی اشاره کرد. در مجموع، در این بنگاه هدفگذاری جهت تولید نهایی و فراوری قراضه به میزان 1000 تن در روز درنظر گرفته شده است.
چالشهای صنعت فولاد
دکتر شهرستانی تصریح کرد: در حال حاضر صنعت فولاد با چالشهای زیادی روبرو شده است. در واقع، صنعت فولاد در ایران مسیر رشد و توسعه خوبی را طی کرده، اما بروز چالشها و وجود تنگناهای جاری نشان میدهد که به الزامات توسعه متوازن و پایدار کمتوجهی شده است. این چالشها از قبیل محیط زیست، منابع انرژی پایدار، تأمین مواد اولیه و زیرساختهای حمل و نقل هستند. همچنین یکی از بزرگترین چالشهای تولیدکنندگان در کشور، عدم وجود تقاضای واقعی در پروژههای مصرف فولاد جهت توسعه و ساخت پروژههای عمرانی و صنعتی است که متأسفانه میتواند به عدم توجیه اقتصادی در تولید محصولات فولادی در کشور منجر شود.
وی افزود: در شرایط کنونی که تحریمهای خارجی نیز به آن افزوده شده است، میتوان گفت که صنعت فولاد در وضعیت قابل قبول و مناسبی قرار ندارد و ممکن است با استمرار این وضعیت، بخشی دیگر از تولیدکنندگان فولاد ایران از بازار حذف شوند. لذا به نظر میرسد که تنها راهحل در حالحاضر توجه ویژه دولت و اهتمام بخش تولید به بازارهای صادراتی باشد. همچنین تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر نیز میتواند در شرایط فعلی کمک شایانی به صنعت فولاد نماید.
مدیرعامل شرکت نورد و تولید قطعات فولادی در پایان گفت: درخواست ویژه از دولتمردان جهت تثبیت قوانین داخلی و مقررات صادرات و واردات را دارم. همچنین تثبیت نرخ ارز کمک قابل توجهی به بخش صنعت و معدن محسوب میشود تا شرکتها با افقهای روشنی بتواند در بازار حضور داشته باشند و طرحهای توسعه خود را اجرا نمایند.
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=5614