فوری
مهندس عبدالرضا محمودپور، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق در گفتوگو با پترومتالز اظهار داشت: شرکت نوظهور کویر بافق، چند طرح توسعه در زمینه فرآوری سنگ آهن و تولید کنسانتره دارد که به زودی عملیات اجرایی این طرحها آغاز خواهد شد. دو طرح تولید کنسانتره در شرکت نوظهور کویر بافق در برنامه داریم؛ اولین طرح، یک طرح BOT با ظرفیت 300 هزار تن است و طرح دوم تولید کنسانتره نیز یک کارخانه کنسانترهسازی به ظرفیت یک میلیون و 200 هزار تن است که اسناد مناقصه این پروژه آماده شده و تا پایان سال جاری، کلنگ احداث آن بر زمین زده خواهد شد.
به گزارش پترومتالز، مهندس محمودپور در خصوص سابقه فعالیتهای این شرکت گفت: شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق در سال 1397 فعالیت خود را آغاز کرده و 40 درصد سهام آن متعلق به شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، 40 درصد مجموعه سرمایهگذاری غدیر و 20 درصد سهام آن نیز متعلق شرکت آریا جنوب ایرانیان است.
برداشت سنگ آهن از دو معدن میشدوان و آنومالی شمالی
محمودپور با ارائه جزئیات بیشتر از فعالیت این شرکت گفت: طبق پروانه، شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق مجوز برداشت سالانه 4.6 میلیون تن سنگ آهن از دو معدن آنومالی شمالی و میشدوان را دارد. معدن آنومالی شمالی دارای ذخیره 320 میلیون تن سنگآهن مگنتیت است و مهمترین معدن شرکت نوظهور کویر بافق محسوب میشود.
وی ادامه داد: ما در نیمه نخست سال 1401، موفق به برداشت 2.2 میلیون تن سنگ آهن شدیم و برنامه کاری ما در این دوره محقق شد. طبق قراردادهایی که با ایمیدرو و ایمپاسکو داریم، در این پهنههای معدنی مشغول فعالیت اکتشافی نیز هستیم و اگر به ذخایر جدیدی برسیم، امکان افزایش 25 درصدی برداشت سنگ آهن را داریم و میتوانیم تولید سنگ آهن خود از این دو معدن را سالانه به 6 میلیون تن برسانیم.
مهندس محمودپور تصریح کرد: شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق تأمینکننده سنگ آهن برای شرکت سنگ آهن مرکزی ایران است. علاوه بر این، مجموعه معدنی سرمایهگذاری غدیر نسبت به شناسایی و انعقاد قرار داد مشارکت و بهره برداری از پهنههای جدیدی در فلات مرکزی ایران میباشد گه این اقدامات سر فصل های جدیدی برای توسعه شرکت نوظهور کویر بافق میتواند باشد .
جزئیات طرحهای توسعه
مدیرعامل شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق خاطرنشان ساخت: یکی از طرحهای توسعه مهم این شرکت، طرح فرآوری سنگ آهن و تبدیل سنگ آهن کلوخه کمعیار به سنگ آهن پرعیارِ دانهبندی است. ظرفیت این طرح 4 میلیون تن در سال است و ظرف کمتر از یک ماه آینده عملیات اجرایی این طرح آغاز میشود.
وی در مورد طرح های تولید کنسانتره در این شرکت عنوان کرد: دو طرح تولید کنسانتره در شرکت نوظهور کویر بافق در برنامه داریم. اولین طرح یک طرح BOT 300 هزار تنی است که فراخوان آن منتشر شده و از این طرح استقبال خوبی شده است و تا یک ماه آینده تکلیف این طرح مشخص خواهد شد.
محمودپور ادامه داد: طرح دوم تولید کنسانتره نیز یک کارخانه کنسانترهسازی به ظرفیت یک میلیون و 200 هزار تن است که اسناد مناقصه این پروژه آماده شده و تا پایان سال جاری، کلنگ احداث آن بر زمین زده خواهد شد. این پروژه بهصورت EPC اجرا میشود و تأمین مالی آن نیز از طریق آورده سهامداران خواهد بود.
وی بیان داشت: با اجرای این دو طرح، ظرفیت تولید کنسانتره شرکت نوظهور کویر بافق به 1.5 میلیون تن در سال خواهد رسید. زمان بهرهبرداری از طرح تولید کنسانتره نیز دو سال پس از آغاز عملیات اجرایی خواهد بود.
حمایت از ساخت داخل
مدیرعامل شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق تأکید کرد: در اجرای طرحهای توسعه، تأکید ما بر استفاده حداکثری از توان ساخت داخل است. ما طرح اولیه کارخانه کنسانترهسازی را بهمنظور حمایت از ساخت داخل تغییر دادیم و بیش از 70 درصد تجهیزات کارخانه کنسانترهسازی، ساخت داخل خواهد بود. مطابق اسناد بالادستی و طبق نظر مسئولان کشور، حمایت از ساخت داخل یک اولویت اساسی محسوب میشود و ما نیز در فعالیتهای خود برای بومیسازی و تعمیق ساخت داخل، اولویت قائل هستیم.
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=5733