فوری
به گزارش پترومتالز، در هفته منتهی به ۹ دی بار دیگر شاهد جهش قیمتها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار، ۱۰۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۵.۳ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین به حدود ۱۹۹۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۱۹۲۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۰۸۳۵ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۲۳۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱۳.۴ درصد افزایش یافته است. در چهار هفته اخیر، قیمت میلگرد در بازار ۳۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲۳.۶ درصد افزایش یافته است.
در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۸۰۱۲ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۱۹۶۳۳ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۳۰ آذر ۱۴۰۱، افزایش ۹۲۳ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۵.۴ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۶۲۷۷ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۱۷۷۴۲ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۲۸ آذر ۱۴۰۱، ۸۷۵ تومان به ازای هر کیلو یا ۵.۷ درصد افزایش یافت.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲ دی ۱۰.۹ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۰.۷ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۲۴ درصد حجم عرضه شده میلگرد و ۱۰۰ درصد حجم عرضه شده شمش مشتری داشت. پیشبینی میشود همچنان در بورس کالا تقاضا برای شمش بالا و تقاضا برای میلگرد متوسط باشد.
در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۱۸۰۰ تومانی نرخ دلار (معادل ۴.۵ درصدی) در معاملات بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۴۰۰۰۰ تومان به ۴۱۸۰۰ تومان رسید. قیمت دلار در بازار آزاد در روز چهارشنبه هفته گذشته حتی تا ۴۴۰۰۰ تومان هم بالا رفت و سپس در انتهای هفته شاهد عقبنشینی نرخها بودیم. آخرین نرخ فروش دلار در سامانه نیما نیز ۲۹۳۹۹ تومان بوده است و در هفته گذشته نرخ دلار نیمایی ۵۶۹ تومان افزایش یافت. #پیش_بینی میشود با تغییر رئیس کل بانک مرکزی شاهد اصلاح نرخها در بازار آزاد ارز خواهیم بود.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در هفته پیش رو شاهد اصلاح نرخها خواهیم بود. البته باید تأکید کرد که به دلیل شرایط بغرنج تولید فولاد در حال حاضر و کمبود شدید مواد اولیه و عرضه گاز به صنایع، پیشبینی روند قیمتها واقعاً دشوار است. در هر صورت، احتمال این وجود دارد که با اصلاح نرخ ارز در بازار آزاد، شاهد اصلاح موقتِ قیمتها در بازار فولاد نیز باشیم. با این وجود، اختلالات سمت عرضه، نایاب شدن آهن اسفنجی و کمبود عرضه شمش، میتواند باعث شود تا عمق اصلاح نرخها، چندان بزرگ نباشد. درست است که به دلیل جهش اخیر نرخ ارز و مشکلات گاز و کمبود مواد اولیه، قیمتها در بازار فولاد افزایش یافته است اما تقاضای واقعی مصرفی، خصوصاً در بخش مقاطع طویل، وضعیت مناسبی ندارد و ضعف تقاضا و اصلاح نرخ ارز میتوانند در کنار هم اصلاح نرخها در بازار فولاد در هفته پیش رو رقم بزنند.
منبع: فراطرح فولاد
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=5793