فوری
به گزارش پترومتالز، در هفته منتهی به ۱۶ دیماه، پس از ۵ هفته رشد متوالی قیمتها، بالاخره شاهد نخستین کاهش هفتگی نرخها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار، ۷۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۳.۵ درصد کاهش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین به حدود ۱۹۲۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۱۸۲۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۰۱۳۵ تومان به ازای هر کیلو رسید. همانطور که در گزارش هفتگی قبلی پیشبینی کرده بودیم، از ابتدای هفته گذشته، بازار فولاد وارد فاز اصلاح قیمتها شد.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۱۶۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۹.۴ درصد افزایش یافته است.
در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۸۰۲۲ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۱۹۶۴۴ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۷ دی ۱۴۰۱، افزایش جزئی ۱۰ تومانی به ازای هر کیلو داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۶۰۵۶ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۱۷۵۰۱ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۵ دی ۱۴۰۱، ۲۲۱ تومان به ازای هر کیلو یا ۱.۴ درصد کاهش یافت.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۹ دی ۱۰.۷ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۲.۲ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۲۰ درصد حجم عرضه شده میلگرد و ۴۷ درصد حجم عرضه شده شمش مشتری داشت.
در هفته گذشته در مجموع شاهد کاهش ۱۸۰۰ تومانی نرخ دلار (معادل ۴.۳ درصدی) در معاملات بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۴۱۸۰۰ تومان به ۴۰۰۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ فروش دلار در سامانه نیما نیز ۲۸۵۰۰ تومان بوده است و در هفته گذشته نرخ دلار نیمایی ۸۹۹ تومان کاهش یافت. پیشبینی هفته گذشته ما در خصوص اصلاح نرخها در بازار آزاد ارز محقق شد. گفتنی است طبق سیاست جدید بانک مرکزی، نرخ دلار در سامانه نیما در قیمت ۲۸۵۰۰ تومانی تثبیت شده است. آخرین نرخ دلار در بازار توافقی نیز ۳۷۴۷۷ تومان است.
برای بازار داخلی فولاد پیش بینی میشود که در هفته پیش رو شاهد تداوم اصلاح نرخها خواهیم بود. اختلالات طرف عرضه به دلیل کمبود گاز (و نایاب شدن آهن اسفنجی) و جهش نرخ ارز، دو عاملی بودند که افزایش نرخها در بازار فولاد را رقم زدند. از هفته گذشته، اصلاح نرخ ارز در کنار ضعف تقاضای مصرفی، باعث شد تا بازار فولاد وارد فاز اصلاح نرخها شود. پیشبینی ما این است که در هفته پیش رو نیز وضعیت اصلاح قیمتها در بازار فولاد ادامه داشته باشد. هفته گذشته ۵۳ درصد عرضههای شمش و ۸۰ درصد عرضههای میلگرد در بورس کالا مشتری نداشت. در هفته گذشته قیمت کشفشده میلگرد در بورس کالا با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، ۴۴۴ تومان به ازای هر کیلو بالاتر از متوسط قیمتها در بازار بود. این عوامل همگی بحران تقاضا خصوصاً در بخش مقاطع طویل فولادی را نشان میدهند و در صورتی که در تأمین برق صنایع فولاد، تغییرات قابل توجهی رخ ندهد، شاهد کاهش بیشتر قیمت محصولات فولادی در بورس کالا و بازار خواهیم بود. در بازار فولاد همچنان مشکل عرضه ناکافی گاز به واحدهای احیاء مستقیم وجود دارد، اما از آن سو هم ضعف تقاضای مصرفی در کشور وجود دارد و هم سیاست قیمتگذاری ارز به نحوی است که صادرات برای بسیاری از شرکتها در شرایط فعلی جذابیت ندارد.
منبع: فراطرح فولاد
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=5934