enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

پیش‌بینی روند قیمت‌ها در بازار فولاد ایران در هفته جاری (۸ تا ۱۴ بهمن)

به گزارش پترومتالز، در هفته منتهی به ۷ بهمن‌ماه، شاهد افزایش قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار، ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲.۵ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به حدود ۲۰۵۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۱۹۷۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۱۹۰۵ تومان به ازای هر کیلو رسید.

از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار به‌طور میانگین ۲۹۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱۶.۸ درصد افزایش یافته است.

در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۹۶۳۴ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۱۴۰۱ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۲۸ دی ۱۴۰۱، افزایش ۹۲۸ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۵ درصدی داشت.

در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۶۸۹۲ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۱۸۴۱۲ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۲۷ دی ۱۴۰۱، ۱۰۳۰ تومان به ازای هر کیلو یا ۶.۵ درصد افزایش یافت.

فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۳۰ دی ۱۷.۹ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۶.۲ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۲۴ درصد حجم عرضه‌ شده میلگرد و ۹۸ درصد حجم عرضه شده شمش مشتری داشت.

در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۱۶۵۰ تومانی نرخ دلار (معادل ۳.۵ درصدی) در معاملات بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۴۲۸۵۰ تومان به ۴۴۵۰۰ تومان رسید. هفته گذشته بانک مرکزی نرخ دلار توافقی را به کلی کنار گذاشت و سیاست نرخ‌سازی در بازار آزاد را رسماً آغاز کرد. طبق سیاست جدید، متقاضیان می‌توانند بدون ثبت‌نام با نرخ اعلامی روی تابلوی صرافی‌ها اقدام به خرید ارز تا سقف ۵ هزار یورو کنند.

برای بازار داخلی فولاد پیش‌بینی می‌شود که در هفته پیش‌رو روند نرخ دلار در بازار آزاد، سمت و سوی قیمت محصولات فولادی را تعیین کند. تقریباً همه منتظرند تا نتیجه سیاست ارزی جدید بانک مرکزی را که “احیای ثبات ارزی” نام گرفته، ببینند. در این سیاست، با برچیده شدن دلار توافقی، نرخ بازار آزاد توسط بانک مرکزی به رسمیت شناخته شده و بانک مرکزی خود در مقام نرخ‌ساز در بازار آزاد، ایفای نقش می‌کند. اگر سیاست جدید بانک مرکزی به تثبیت قیمت دلار در کانال ۴۰ هزار تومانی و یا زیر آن منجر شود، باید انتظار اصلاح تقریباً قابل توجه قیمت‌ها در بازار فولاد را داشت. از آن سو، عدم تثبیت نرخ ارز و افزایش بیشتر آن، همچنان قیمت در بازار فولاد را افزایشی خواهد کرد. مهم‌ترین عامل در کوتاه مدت، نرخ ارز است اما همه چیز به آن ختم نمی‌شود. با پایان یافتن تعطیلات سال نوی چینی و برگشت به کارِ چینی‌ها در هفته پیش‌رو، احتمالاً در کوتاه مدت روند قیمتی جدیدی در بازار جهانی فولاد شکل بگیرد. بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار جهانی فولاد انتظار دارند که در نتیجه سیاست‌های انبساطی دولت چین و افزایش تقاضای چینی‌ها، قیمت محصولات فولادی یک روند صعودی را حداقل کوتاه مدت تجربه کند. باید دید این عامل چگونه بر بازار فولاد ایران تأثیر خواهد گذاشت.

منبع: فراطرح فولاد

Print Friendly, PDF & Email

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=6468

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + نه =