enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

کارخانه تولید ورق عریض شرکت فولاد آتیه خاورمیانه تابستان ۱۴۰۲ به بهره‌برداری می‌رسد

مهندس یارمحمد محمدی، مدیرعامل شرکت فولاد آتیه خاورمیانه، در گفتگوی اختصاصی با پترومتالز اظهار داشت: شرکت فولاد آتیه خاورمیانه، در سال ۱۳۹۵ نخستین خط تولید نورد میلگرد ساده و آجدار خود را با ظرفیت اسمی ۴۵۰ هزار تن و با قطر از ۸ تا ۴۸ میلیمتر وارد چرخه تولید مقاطع فولادی کشور نمود. در تابستان سال 1402 نیز خط تولید ورق عریض این شرکت با ظرفیت تولید کلیِ سالانه 600 هزار تن آغاز به کار خواهد کرد.

به گزارش پترومتالز، مدیرعامل شرکت فولاد آتیه خاورمیانه گفت: اگرچه هنوز بدلایل مختلف از جمله تامین مواد اولیه و چالش‌هایی نظیر قطعی پیاپی برق و گاز، موفق نشده‌ایم که تولید این کارخانه را به ظرفیت اسمی ۴۵۰ هزار تن برسانیم، اما تمامی توان خودرا بکار گرفته‌ایم تا به هرشکل ممکن، تولید خود را به ظرفیت اسمی نزدیک کنیم. مبرهن است  که برای دستیابی به چنین عددی، ماهانه به ۴۰ هزار تن مواد اولیه (شمش) نیاز داریم که نقدینگی هزار میلیارد تومانی را می‌طلبد. با احتساب دپوی دو ماهه این میزان به دو هزار میلیارد تومان جهت ۸۰ هزار تن مواد اولیه، بالغ  می‌شود. ناگفته پیداست که با توجه به نرخ تورم، تامین چنین نقدینگی دشوار است، مضافاً اینکه بانک‌ها به واسطه شرایط انقباضی که در پیش گرفته‌اند امکان تامین این اعداد و ارقام را ندارند، به بیان ساده‌تر، قیمت شمش مورد نیاز کارخانه در گرداب تورم بسیار بالا فرو افتاده اما میزان تسهیلات اعطایی هیچگونه تغییری نکرده است.

طرح توسعه شرکت فولاد آتیه خاورمیانه

وی در ادامه گفتگو با اشاره به  زمان بهره‌برداری از کارخانه در حال احداث نورد ورق عریض، که تابستان ۱۴۰۲ خواهد بود، خاطر نشان ساخت: کارخانه  نورد ورق عریض شرکت فولاد آتیه خاورمیانه در فاز اول ۳۶۰ هزار تن است و در فاز دوم به فاصله‌ای اندک و با راه‌اندازی کوره شماره ۲ و با سرمایه‌ای اندک، ظرفیت آن به  ۶۰۰ هزار تن در سال  ارتقا خواهد یافت . ورق‌های تولیدی این کارخانه دارای ضخامت ۸ میلیمتر به بالا و با عرض ۱۸۰۰ میلیمتر خواهد بود که در صنایع ساختمانی و دریایی کاربرد دارد.

وی در ادامه اظهار داشت: تمامی مواد اولیه مورد نیاز کارخانه (شمش و اسلب) از شرکت فولاد خوزستان تامین می‌شود که این همجواری نقش مهمی را در سرعت بخشیدن به پروسه تولید ایفا می‌کند.

جزئیات فعالیت‌های صادراتی

محمدی درباره فعالیت فولاد آتیه خاورمیانه در بازارهای صادراتی و بین‌المللی نیز اظهار داشت: با توجه به شرایط جغرافیایی شرکت و فاصله ۱۰۰ کیلومتری تا بندر امام و همینطور مرز عراق، در حوزه صادرات از وضعیت مطلوبی برخورداریم. محصولات شرکت در عراق و شرق آسیا شناخته شده است و علیرغم اینکه سال گذشته وضعیت خوبی در صادرات داشتیم، اما امسال به دلیل مشکلاتی که با مصوبات و بخشنامه‌های موجود در حوزه صادرات ایجاد شد و تعرفه عوارض صادراتی برای شرکت‌ها، صدمات جبران‌ناپذیری به ما وارد شد و موجب از دست رفتن بازارهای صادراتی گردید.

مدیرعامل فولاد آتیه خاورمیانه است ادامه داد: صادرات این شرکت عمدتا به عراق، لبنان، سوریه، میانمار و چند کشور شرق آسیا و آسیای میانه بوده است.

وی تاکید کرد: فروش در بازارهای داخلی نیز به واسطه رکود حاکم بر بازار، معمولاً از طریق اعتبار اسنادی انجام می‌شود.

برنامه‌ریزی برای رفع چالش برق

وی در پاسخ به این سوال که برای مقابله با کسری برق صنایع چه تمهیداتی را اندیشیده‌اید، گفت: ما باید یک تا دو سال وضعیت فعلی را تحمل کنیم و در مرحله بعد با به تولید رسیدن کارخانه نورد ورق، به دنبال احداث یک نیروگاه کوچک یا خرید یک نیروگاه‌های گازی برای تأمین برق کارخانه هستیم.

وی اشاره‌ای به مصرف برق کارخانه نیز داشت و تاکید کرد: مصرف برق دو خط کارخانه (خط نورد مقاطع طویل و خط نورد گرم ورق) به 20 مگاوات خواهد رسید و به دنبال این هستیم تا با ساخت نیروگاه، برقی مصرفی کارخانه را خودمان تولید کنیم.

محمدی در بخش پایانی صحبت‌های خود عنوان کرد: امیدوارم صدای تولیدکننده به گوش مسئولین برسد و آن‌ها در عمل نیز به تولید اهمیت دهند تا با توجه به شرایط کشور که به اشتغال نیاز دارد، اشتغال را گسترش داده و سهمی در بخش تولید کشور داشته باشیم.

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=7146

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + پنج =