فوری
به گزارش پترومتالز، در هفته منتهی به ۵ خرداد شاهد افزایش نسبی قیمتها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۶۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲.۲ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین به حدود ۲۷۰۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۵۵۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۸۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۲۰۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۸ درصد افزایش یافته است.
در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۳۷۰۹ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۵۸۴۳ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، افزایش ۴۰۴ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۷ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۰۸۱۲ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۲۶۸۵ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۲۶۸ تومان به ازای هر کیلو یا ۱.۳ درصد افزایش یافت.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۹ اردیبهشت ۱۳.۴ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۳.۹ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۴۷ درصد حجم عرضه شده میلگرد و ۹۰ درصد حجم عرضه شده شمش، معامله شد.
در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۴۰۰ تومانی نرخ دلار (معادل ۰.۸ درصدی) در معاملات بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۰۷۰۰ تومان به ۵۱۱۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با افزایش ۱۴۰ تومانی در هفته گذشته به ۳۸۶۴۲ تومان رسید.
برای بازار داخلی فولاد پیش بینی میشود که در هفته پیش رو شاهد ثبات نسبی قیمتها توأم با برخی نوسانات نه چندان بزرگ باشیم. قیمت پایه آهن اسفنجی در بورس کالا، کانال ۲۵۰۰۰ تومانی را برای کف قیمت میلگرد (هم در بازار و هم بورس کالا) دیکته میکند و سیاست بازارساز نیز فعلا ثبات نسبی توأم با افزایش جزئی قیمتهای پایه مواد اولیه و محصولات فولادی در بورس کالا است. بنابراین، اگرچه ممکن است به دلیل برخی ابتکارات دیپلماتیک، قیمت ارز در بازار آزاد در هفته پیش رو قدری اصلاح کند، اما این عامل به تنهایی برای اصلاح قابل توجه و دوامدار در بازار فولاد کفایت نمیکند. علت این امر آن است که با توجه به قیمتهای مواد اولیه، حبابی در نرخ میلگرد اعلامی بسیاری از مبادی وجود ندارد. ضمن اینکه از هفته گذشته، افزایش ۳۰ درصدی کرایه حمل بار جادهای نیز باعث افزایش بیشتر هزینههای تولید صنایع فولاد شده است. البته به دلیل ضعف تقاضای مصرفی، ممکن است در صورت اصلاح نرخ ارز، آن دسته از مبادی که قیمت میلگرد را بالاتر از نرخهای میانگین بازار اعلام میکنند، مجبور به کاهش قیمتهای خود شوند. با این وجود، در کوتاه مدت بعید است کف قیمت میلگرد کانال حمایتی ۲۵۰۰۰ تومانی را از دست بدهد.
منبع: فراطرح فولاد
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=8757