فوری
به گزارش پترومتالز، در هفته منتهی به ۱۲ خرداد شاهد افزایش جزئی قیمتها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۱۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۰.۶ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین به حدود ۲۷۱۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۵۷۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۸۴۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۲۱۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۸.۶ درصد افزایش یافته است.
در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۴۰۴۹ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۶۲۱۳ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۳ خرداد ۱۴۰۲، افزایش ۳۴۰ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۴ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۱۳۵۰ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۳۲۷۱ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱ خرداد ۱۴۰۲، ۵۳۸ تومان به ازای هر کیلو یا ۲.۶ درصد افزایش یافت.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۵ خرداد ۱۳.۹ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۲.۶ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۳۲ درصد حجم عرضه شده میلگرد و ۹۲ درصد حجم عرضه شده شمش، معامله شد.
در هفته گذشته در مجموع شاهد کاهش ۶۰۰ تومانی نرخ دلار (معادل ۱.۲ درصدی) در معاملات بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۱۱۰۰ تومان به ۵۰۵۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با کاهش ۳۳۷ تومانی در هفته گذشته به ۳۸۳۰۵ تومان رسید.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در هفته نیمهتعطیل پیشرو شاهد افزایش نه چندان بزرگ قیمتها باشیم. هفته گذشته، اولین تأثیر محدودیتهای برق خود را روی تابلوی بورس کالا نشان داد و اولاً شاهد کاهش حجم عرضه شمش فولادی نسبت به هفتههای گذشته بودیم و ثانیاً برخلاف کاهش نسبی قیمت آهن اسفنجی، قیمت شمش فولادی در بورس کالا افزایش یافت. هفته گذشته خبرهایی مبنی بر آغاز محدودیتهای برق شنیده شد و این محدودیتها به صورت رسمی از ۱۵ خرداد آغاز میشوند. انتظار داریم محدودیتهای برق باعث تأثیرگذاری بر بازار فولاد شوند اما با توجه به اینکه سطح محدودیتها احتمالاً در مجموع کمتر از تابستان دو سال گذشته است، میزان رشد قیمتها در بازار فولاد چندان بزرگ نخواهد بود. در مجموع، پیشبینی میشود به واسطه افزایش محدودیتهای برق، جهشی که با محدودیتهای گاز در زمستان سال گذشته در بازار فولاد روی داد، تکرار نشود. علت این موضوع هم مدیریت بهتر کمبود برق در کشور است و هم اینکه برخلاف زمستان سال گذشته، بازار ارز در حال حاضر از ثبات نسبی بهتری برخوردار است. علاوه بر این، تقاضای مصرفی برای محصولاتی نظیر میلگرد در حال حاضر چندان بالا نیست و این امر میتواند در جهت ثبات نسبی قیمتها عمل کند. همچنین باید تأکید کرد که پیشبینی قیمتها در شرایط محدودیتهای انرژی بسیار دشوار است چرا که با توجه به میزان محدودیتها، قیمتها تحت تأثیر قرار خواهند گرفت و در شرایط فعلی نیز برآورد دقیقی از میزان محدودیتها امکانپذیر نیست.
منبع: فراطرح فولاد
لینک کوتاه:
https://enfnews.com/?p=9048