enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

پیش‌ بینی قیمت ها در بازار فولاد ایران در هفته جاری (۲۰ تا ۲۶ خرداد)

به گزارش پترومتالز، در هفته منتهی به ۱۹ خرداد شاهد کاهش جزئی قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۲۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۰.۷ درصد کاهش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به حدود ۲۶۹۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۵۸۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۸۶۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.

از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار به‌طور میانگین ۱۹۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۷.۸ درصد افزایش یافته است.

در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون  ۲۴۰۰۹ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۶۱۷۰ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، کاهش ۴۰ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۲ درصدی داشت.

در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۱۴۶۲ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۳۳۹۴ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۸ خرداد ۱۴۰۲، ۱۱۲ تومان به ازای هر کیلو یا ۰.۵ درصد افزایش یافت.

فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱۲ خرداد ۱۲.۶ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۱.۹ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۲۹ درصد حجم عرضه‌ شده میلگرد و ۹۲ درصد حجم عرضه شده شمش، معامله شد.

در هفته گذشته در مجموع شاهد کاهش ۱۷۰۰ تومانی نرخ دلار (معادل ۳.۴ درصدی) در معاملات بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۰۵۰۰ تومان به ۴۸۸۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با کاهش ۴۷ تومانی در هفته گذشته به ۳۸۲۵۷ تومان رسید.

برای بازار داخلی فولاد پیش بینی می‌شود که در هفته پیش رو شاهد ثبات نسبی توأم با برخی کاهش قیمت‌ها باشیم؛ البته انتظار نداریم که میزان کاهش قیمت‌ها چندان شدید باشد. یکی از عوامل مهم این روزهای بازار، نرخ ارز است که در هفته گذشته کانال حمایتی ۵۰۰۰۰ تومانی را از دست داد. در صورتی که نرخ دلار در بازار آزاد، زیر ۵۰۰۰۰ تومان باقی بماند، این وضعیت بر بازار فولاد نیز تأثیر خواهد گذاشت و آن دسته از مبادی که قیمت محصولات فولادی را بالاتر از نرخ‌های میانگین بازار اعلام می‌کنند، مجبور به کاهش قیمت‌های خود خواهند شد. پس نرخ ارز، یک فشار کاهشی به بازار فولاد وارد خواهد کرد. از سوی دیگر، نرخ پایه آهن اسفنجی در بورس کالا را داریم که به‌عنوان مانعی در برابر کاهش جدی قیمت‌ها در بازار عمل می‌کند. نرخ پایه آهن اسفنجی در روز ۲۰ خرداد (۱۲۸۶۱ تومان به ازای هر کیلو آهن اسفنجی)، سیگنال میلگرد ۲۶۰۰۰ تومانی با احتساب مالیات با ارزش افزوده را می‌دهد که با نرخ تعداد قابل توجهی از مبادی در بازار همخوانی دارد. بنابراین، برای اصلاح قابل ملاحظه قیمت‌ها در بازار فولاد راهی نیست جز این‌که قیمت آهن اسفنجی در بورس کالا و در ادامه قیمت شمش فولادی کاهش یابد. در صورتی که این امر ظرف هفته‌های آتی به هر روشی اتفاق بیفتد و نرخ دلار نیز در سطوح فعلی قرار داشته باشد، بی‌درنگ موجی اصلاحی بازار محصولات فولادی را فرا خواهد گرفت. اما در صورت عدم کاهش جدی قیمت شمش و آهن اسفنجی، نمی‌توان انتظار اصلاح بزرگ قیمت‌ها در بازار فولاد را داشت.

منبع: فراطرح فولاد

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=9187

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − 9 =