enfnews logo

فوری

اشتراک گذاری

پیش‌ بینی قیمت ها در بازار فولاد ایران در هفته جاری (۲۰ تا ۲۶ آبان)

به گزارش پترومتالز، در هفته منتهی به ۱۹ آبان همان‌‌‌طور که پیش‌بینی کرده بودیم، شاهد کاهش نسبی قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار ۲۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱.۱ درصد کاهش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به ۲۳۱۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۲۰۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۴۸۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.

از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار به‌طور میانگین ۱۸۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۷.۴ درصد کاهش یافته است.

هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۱۱۲۵ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۳۰۲۶ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۱۰ آبان ۱۴۰۲، ۳۸۷ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱.۸ درصد کاهش یافت.

در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۸۶۹۴ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۰۳۷۶ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱ آبان ۱۴۰۲، افزایش ۷۷ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۴ درصدی را نشان می‌دهد.

فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱۲ آبان ۱۵.۵ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۳ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۹ درصد حجم عرضه‌شده میلگرد و ۵۸ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد.

در هفته گذشته در مجموع شاهد کاهش ۲۰۰ تومانی (معادل ۰.۴ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۱۴۰۰ تومان به ۵۱۲۰۰ تومان رسید.

برای بازار داخلی فولاد پیش بینی می‌شود که در هفته پیش‌رو باز هم شاهد ثبات نسبی توأم با برخی افت قیمت‌ها و همزمان رکود در بازار فولاد و تقاضای ضعیف خواهیم بود. در عین حال، پیش‌بینی می‌شود که همچنان عدم تعادل بین معاملات آهن اسفنجی و حلقه‌های شمش فولادی به بعد وجود خواهد داشت: بازار آهن و فولاد در حلقه آهن اسفنجی داغ شده و قیمت‌ها در این حلقه بالا رفته و در حلقه‌های شمش فولادی و مقاطع طویل نیز با رکود و کسادی شدید روبرو هستیم. در حالی که در حلقه آهن اسفنجی، کمبود عرضه وجود دارد، در حلقه شمش و محصولات طویل فولادی، بازار با مازاد شدید عرضه و ضعف تقاضا دست و پنجه نرم می‌کند. البته با توجه به افزایش قیمت آهن اسفنجی، انتظار نداریم که میزان کاهش قیمت‌ها در بازار فولاد شدید باشد (بازارساز نیز چندان به دنبال کاهش بیشتر قیمت‌ها نیست)، بلکه احتمالاً شاهد دوره‌ای کوتاه از کف‌سازی قیمت‌ها پیش از کاهش دمای هوا و شروع محدودیت‌های گاز خواهیم بود. در بخش مقاطع طویل فولادی نظیر میلگرد بازارهای صادراتی نیز وضعیت مناسبی ندارند و این امر مازاد عرضه در بازار داخلی را تشدید کرده است.

منبع: فراطرح فولاد

لینک کوتاه:

https://enfnews.com/?p=13528

بر چسب ها

مقالات مرتبط

تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 3 =